16-годишен палестинец рани с нож полицаи в Ерусалим

Нападателят е убит, 20-годишна жена войник е в критично състояние
6 ное 2023 12:26, Елка Василева
40
16-годишен палестинец рани с нож полицаи в Ерусалим
Снимка: архив, БГНЕС

Шестнайсетгодишен палестинец беше застрелян, след като рани с нож двама полицаи при нападение край полицейски участък близо до Стария град на Йерусалим днес, съобщи израелската полиция, предадоха ДПА и Франс прес.

"Терорист, въоръжен с нож, пристигна при полицейския участък в Шалем и намушка жена войник... Силите на граничната полиция неутрализираха терориста чрез стрелба", се казва в полицейското прессъобщение.

Още по темата
Израелските спасителни служби Маген Давид Адом съобщиха, че са се погрижили за 20-годишната ранена жена, както и за по-леко ранен мъж, също на 20 години.

Нападателят, жител на Ал-Исауия, квартал на Източен Йерусалим, е бил застрелян, след като наръгал полицаите. "Подозрителен човек в близост" до местопрестъплението е арестуван, съобщи израелската полиция. Нейният началник Яков Шабтап е отишъл на местопрестъплението.

Инцидентът е станал при Портата на Ирод, която е една от седемте отворени порти на Стария град на Йерусалим.

Според службите за спешна медицинска помощ 20-годишна израелка е откарана в болница в критично състояние, а 20-годишен мъж е леко ранен.

Медии уточниха, че ранените са израелски гранични полицаи.

На 12 октомври палестинец от Източен Йерусалим откри огън на същото място, ранявайки двама войници, преди да бъде убит.

На 30 октомври палестинец от Източен Ерусалим беше убит, след като намушка и рани израелски полицай близо до бензиностанция в района.

От началото на войната между Израел и "Хамас" предизвикана от безпрецедентната атака, извършена на 7 октомври на израелска земя от ислямистката групировка, контролираща Ивицата Газа, напрежението в Източен Йерусалим, включително в Стария град, нарасна.

"Нашите полицаи са на първа линия от месец", каза израелският министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир. Той призова за "нулева толерантност" и поиска къщата на извършителя на днешното нападение да бъде разрушена.
(БТА, Петя Гергова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Почти "няма палестинец, който да не е терорист или свързан с терористи. Израел не трябва да спира това, което е започнал!" Всеки призоваващ за Геноцид НЕ е Човек.
13
5
 
19
 
! Отговори
Почти преди 6 месеца
няма палестинец, който да не е терорист или свързан с терористи. Израел не трябва да спира това, което е започнал!
12
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да разстреляш ей така дете щото извадил нож, тези евреи наистина са безбожници
11
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
хахах мошетата се наакали от някъв осмокласник с чекийка и започнали да стрелят като луди от шубе , еврея е страхливец, ако че имали не знам каква си армия
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Велик палестински войн! Нападнал 20 годишно момиче, щото ако нападне някой батко току-виж му разпрали пърдялникa :)
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е те такива са.......децата........в Газа....
8
4
 
17
 
! Отговори
емигрант преди 6 месеца
Няма оправия с тези палестинци. Когато работих в Израел от 1995 до 1998 г.. също извършваха такива нападения. Отделно пък преживях 4 атентата с множество жертви. Няма да забравя как една снимка се разпространяваше с едно израелско дете-бебе от един атентат без две ръчички.Полицайката плачеше и търсеше майката, но тя била убита от взрива.И още, и още жертви...Ужас и терор.
7
9
 
13
 
! Отговори
Истина преди 6 месеца
За съжаление ислямския терор срещу Божият народ Израел е ежедневен проблем и какво друго може да очаквате от продали те се на дявола за пари "Палестинци"(ислямски арабски терористи подкупвани с ООН милиарди масови убийци, ненаситни грабители и нагли лъжци, нелегални окупатори на 1! малка земя на Израел, на която нямат право нито според Божия морален закон нито според международното право след 1948 но още окупират дори Еврейска столица Ерусалим освободен 1967 за лъжливите им обещания за мир.
6
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вместо да се плюнчат по заседания в ООН, да вкарат веднага сини каски, може от Южна Америка, там мюсулмани почти няма, евреи също. Израелците убиха почти 10 000 палестинци до сега, 3 000 са деца. Убиват безогледно журналисти, убиха и служители на ООН. От друга страна палестинците се настървиха и жадуват още и още кръв. Избухна 75 годишен гняв и от двете страни. После да му мислят Кой прав и Кой крив. Иначе ще потопят Палестина в кръв.
5
2
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 6 месеца
А кога българските полицаи ще започнат да прилагат тази практика срещу 16-годишните индианци, които убиват възрастни българи по селата?
4
7
 
12
 
! Отговори
Куку преди 6 месеца
Нападател намушка с нож полицаи. Убийте го и му разрушете къщата. Еврейска логика.
3
8
 
4
 
! Отговори
днес и друг ще ходи преди 6 месеца
муши чалгарите убити . геноцида не спряха , а сега реват . армиите от 20 годишни няма скоро да намалеят . Юдеите на протест бенямин е зло .
2
4
 
14
 
! Отговори
Юда преди 6 месеца
А така, израелските войници са само ранени и ще се оправят, а всички шалвари, които са ги нападнали, убити. Супер.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Жалко за патроните