Войната в Газа - шест месеца на скръб и мъки, а светът направил малко

Краят й отдавна е закъснял
99
Войната в Газа - шест месеца на скръб и мъки, а светът направил малко
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на службата по хуманитарните въпроси на ООН Мартин Грифитс призова за спешно прекратяване на войната в ивицата Газа, предаде БТА като цитира ДПА.

„Всеки ден тази война взема все повече цивилни жертви. Всяка секунда, в която тя продължава, тя посява семената на бъдеще, дълбоко помрачено от този безмилостен конфликт“, каза  Грифитс.

Още по темата

„Както аз и много други сме казвали многократно, краят на тази война вече отдавна е закъснял“, добави той.
За палестинците в Газа последните шест месеца „донесоха смърт, опустошение и сега неизбежна перспектива за позорен и причинен от човешка намеса глад“, каза ръководителят по хуманитарните въпроси.

„За хората, засегнати от продължаващия ужас след атаките от 7 октомври, това бяха шест месеца на скръб и мъка“, добави той.

Грифитс призова за търсене на сметки за "това предателство срещу човечеството", което според него е войната, продължаваща от шест месеца между Израел и "Хамас" в ивицата Газа, предаде Франс прес.

Той добави, че въпреки международното възмущение, е направено толкова малко, за да се сложи край на този конфликт, като вместо това е било оставено място на една "толкова голяма безнаказаност".

Той добави, че в ивицата Газа никой не е в безопасност и няма къде да отиде човек, за да се защити.
"Тези шест месеца война не трябва да са само момент на спомен и на траур, това трябва да предизвика и колективна реакция, за да бъдат потърсени сметки за това предателство срещу човечеството", каза Грифитс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: ГазаИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
8
 
3
 
! Отговори
от 1947 до сега преди 1 месец
Израел е присвоил 98% от палестинските земи. А сега и геноцид си спретна.
59
0
 
12
 
! Отговори
ТРАУР ЗА РЕЗНЯЦИТЕ преди 1 месец
Израел е трън Газа на алахата и така ще си остане! Къде сте порезняци няма ли да обявите свещена война на евреите? Ама ша има бой! Силата на алахата е срещу баби бебета.!.
58
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българи не съществуват.
57
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тракийски племена Филистинци и коалиция от островите в средиземноморието създават Палестина. Цели 1300 години по-късно един египетски фараон прогонва евреите от Египет и те отиват в Близкия изток и малко по-късно създават там първите няколко (не една, а няколко малки воюващи помежду си) еврейски държави. Ивицата Газа НИКОГА от хилядолетия насам не е принадлежала на евреите. Откакто е създадена, не е била на евреите.
56
1
 
1
 
! Отговори
До 29 преди 1 месец
Работа бате, работа. Дори и животните имат норми на поведение. Само повредените човечета нямат в генмолекулата си алел за работа и само плямпат кой е безполезен. Приказката е най-лесната работа. Ако имаш два съседа-единият от нашите, а другият от вашите, да те попитам тогава кого ще предпочетеш-израелеца, или палестиница. Имам един от двамата, въпреки предложената помощ тоалетна не си направи и замърси подпочвените води на цяло село. Да ти го изпратя, да те видя тогава кой е безполезен.
55
3
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Анонимен46 ти да видиш, в задунайски татарстан освен македонци, траки, турци и татари, имало било и българи някога.
54
5
 
2
 
! Отговори
ционисти-нацисти преди 1 месец
Германия може да е била права по онова време...
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ НАПРАВИ-----ТОВА, КОЕТО САМ СИ ПРИЧИНИШ----ОТ ГЛУПОСТ И СВЕЩЕННА ПРОСТОТИЯ....ХАХАХАААА ...КАТО ПАЛЕСТИНЦИТЕ...." - те просто се защитават. С малки ударчета отвръщат на еврейския терор над тях.
52
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До СВЕТЪТ нещо е неясна днешната опорка, един вид за едни може СВО и не е война, за други не може и е геноцид. така ле стана ...
51
1
 
1
 
! Отговори
КАТО ПАЛЕСТИНЦИТЕ преди 1 месец
Демег по същатата логика оправдаваш и Хитлер?
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахмат сила ще ходят да помагат на братска Палестина?
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ НАПРАВИ-----ТОВА, КОЕТО САМ СИ ПРИЧИНИШ----ОТ ГЛУПОСТ И СВЕЩЕННА ПРОСТОТИЯ....ХАХАХАААА ...КАТО ПАЛЕСТИНЦИТЕ....
48
3
 
8
 
! Отговори
СВЕТЪТ преди 1 месец
НАПРАВИЛ МАЛКО... Те каквото можаха-направиха. С нашите пари строиха тунели и купуваха ракети. Влезнаха в Израил с една цел - да избиват и грабят. Десетилетия слушаме ходжи, имами, алаятоласи да крещят- израил да се ликвидира" свещена война ... - ето ви война, сами си я докарахте, това е войната, това е злото което търсихте. Не е като да си вържеш една кърпа на главата, да размахваш калашник и да крещиш, смърт и "аллах е велик"...
47
1
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
ГЛУПОСТТА---- ВИНАГИ СЕ ПЛАЩА СКЪПО!!!!ЛОШОТО Е ЧЕ МОСКВА И ТЕХЕРАН СЕ ИЗМЪКНАХА ОТ ТОЯ ПРОБЛЕМ, КАТО МОКРА ВРЪВ.....ХАХАХАААА
46
3
 
4
 
! Отговори
АьъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
До 41 !!! Не е възможно Израилтяните да откраднат нещо,което не е легитимно! Има международно право,което дава определение за легитимност на една територия ,наричайки я ДЪРЖАВА.Това,че някакви групирали се около огъня и шиша номади са на тази територия не е друго,освен амбулантно мафиотстване,изразимо чрез практики за трафик на дрога,оръжие и нелегална имиграция. Тази земя ,според международното право,е част от Великобритания. Израел не е крал нищо,а плати пари на Великобритания,за да го има.
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук някой много върло се стреми да напрапи, че палестинци не съществували. Да каже същият нагъл екземпляр: Какви държави са имали естонците, молдовците, финланците, словаките, румънците, латвийците и т.н. собственици на държави сега? Палестина я има на картата на Библи, издадена от Българската православна църква предо 100 години, има такава територия. А народи има много. Самите евреи толкова се мразят. че има понятие "самарянка".Проверете какво е самарянка в библейския текст. Има смисъл да се че
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 500хил палестинците станаха 3млн докато Израел ги ъхъ избива
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Една от главните причини ,поради която палестинците не искат да имат Законова Държава е в това,че палестински народ като генетика не съществува." - То по същата логика и България според теб значи не трябва да съществува, защото истински българи като генетика не съществуват. И българите са се стопили както и филистинците споменати в Библията. Да не говорим пък, че евреите ашкенази са с европейски генетичен произход и на какво основание искат да имат тогава държава в Близкия изток?
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е заради корумпирания НетаНаЯху.Преди това си е затварял очите за паричните потоци към Хамас,защото в взимал процент.Сега от мъкнене на пачки,които е взел под масата от помощите е получил херния.Иска да не спира войната,защото ще падне веднага от власт и ще спрат пачките.Затова се мъчи да я разшири като подпали и Иран.Явно му се е усладила хернията от мъкнене на пачки и иска и втора.Същият е като Зелето.
41
3
 
5
 
! Отговори
руски клонинг преди 1 месец
Хамас са рожба на руския и ислямския шовинизъм... Никой човек с акъла си не би извършил това което направиха тия ненормалници при положение, че знаят какво ще последва. Явно шефовете им са получили стотици милиони долари за да предприемат варварската атака срещу Израел. Спонсорите и организаторите са в Кремъл и Техеран.