Войната в Газа - шест месеца на скръб и мъки, а светът направил малко

Краят й отдавна е закъснял
99
Войната в Газа - шест месеца на скръб и мъки, а светът направил малко
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на службата по хуманитарните въпроси на ООН Мартин Грифитс призова за спешно прекратяване на войната в ивицата Газа, предаде БТА като цитира ДПА.

„Всеки ден тази война взема все повече цивилни жертви. Всяка секунда, в която тя продължава, тя посява семената на бъдеще, дълбоко помрачено от този безмилостен конфликт“, каза  Грифитс.

Още по темата

„Както аз и много други сме казвали многократно, краят на тази война вече отдавна е закъснял“, добави той.
За палестинците в Газа последните шест месеца „донесоха смърт, опустошение и сега неизбежна перспектива за позорен и причинен от човешка намеса глад“, каза ръководителят по хуманитарните въпроси.

„За хората, засегнати от продължаващия ужас след атаките от 7 октомври, това бяха шест месеца на скръб и мъка“, добави той.

Грифитс призова за търсене на сметки за "това предателство срещу човечеството", което според него е войната, продължаваща от шест месеца между Израел и "Хамас" в ивицата Газа, предаде Франс прес.

Той добави, че въпреки международното възмущение, е направено толкова малко, за да се сложи край на този конфликт, като вместо това е било оставено място на една "толкова голяма безнаказаност".

Той добави, че в ивицата Газа никой не е в безопасност и няма къде да отиде човек, за да се защити.
"Тези шест месеца война не трябва да са само момент на спомен и на траур, това трябва да предизвика и колективна реакция, за да бъдат потърсени сметки за това предателство срещу човечеството", каза Грифитс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Газаизраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Газа е град от библейско време и още оттогава си е палестинска територия. Разни навлеци, като сегашните западни сили,са се стремели към тезу земи, опустощавали са ги, после са ги разделяли, така че на всички да е зле. Кой е създал това гето "Ивицата Газа"? Не са ли точно "най-демократичните" кресльовци и кръвопихци? Кой държи вързаи милиони хора? Какво да са ? Вас, ко ви върцат,каква психика ще имате? Има резолюции на ООН за създаване на палестинска държава. Лакомията на САЩ да властва над света
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Операцията ще приключи когато Хамас е неутрализиран. Ясно ли е, русофилчета!" - Не знам за какви русофилчета говориш. Аз например не съм русофил. Уважавам обикновените руснаци, особено тези които мислят със собствените си глави, но това не ме прави русофил. Аз уважавам и американци и украинци също. Войната в Палестина ще приключи, когато евреите откраднат и последните земи на палестинците и избият всички палестинци.
38
3
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Една от главните причини ,поради която палестинците не искат да имат Законова Държава е в това,че палестински народ като генетика не съществува. Територията на Палестина бе и е сборище от всякакви нелегални номади,чиято цел бе и е да нахлуят в Европа. Ако има държава тогава безбройните МАГРЕБЦИ и африканци като цяло, ще лъснат пред очите на света и ще стане ясно,че Палестина е трамплин за нелегална имиграция към Европа.Израел успя да спре това перо на арабската мафия.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам кой е започнал войната, но Израел ще я приключи
36
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Войната беше започната от Хамас по заповед на Русия и Иран. Да се оправят" - Там войната е от 40-та, 45-та, 47-мa година и е започната от евреите.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Операцията ще приключи когато Хамас е неутрализиран. Ясно ли е, русофилчета!
34
2
 
11
 
! Отговори
6 месеца мъки преди 1 месец
Благодарение на кремълския пcиxoпат и шайката му бандити които финансираха Хамас за терора срещу Израел ...
33
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен25 арти, тоя ток сам нема как да се плати, нали се сещаш. срамна работа нема
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прочетете кой е Авраам Штерн и каква терористична организация е създал, после говорете Хамас какви били и кой бил "започнал първи".
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нали светът има нов хегемон - китай, пък въшливите руски оррки били полюс в многополюсния свят. Защо тогава форумните копейки *** "ама той Западът не прави нищо".
30
2
 
5
 
! Отговори
клоаката Газа преди 1 месец
Гадно племе , което и даже и останалия арабски свят не понася. Освен ненавист към всеки и всичко и тероризъма като национален идеал, нищо друго не вирее там !
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната беше започната от Хамас по заповед на Русия и Иран. Да се оправят
28
4
 
4
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
6 месеца от зверското непровокирано нападение на Хамас над Израел. Клаха, изнасилиха и се гавриха с хилядиь стотици отвлякоха. А какво прави ООН, освен да циври за терористите и да съди Израел? Двулични подкупени бюрократчета. УНВРА=ХАМАС
27
4
 
1
 
! Отговори
До напротив преди 1 месец
Млъквай долнопробно животно. Замълчи завинаги! Полза от теб няма.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ,малко е направил света,ето България отказа да подкрепи ООН,за резолюцията,за ембарго за оръжието ,против Израел,това малко ли е
25
3
 
5
 
! Отговори
Напротив преди 1 месец
Светът направи много за лентяи-терористи. Вместо да работят, те получаваха 60% помощи, които усвояваха в правене на тунели и ракети. Кой започна жестокостта. В Израел колко палестинци работят и живеят като хората. Вижте разликата и тогава лейте крокодилските сълзи за лентяи, които не знаят що е това работа.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"които сами започнаха вайната,и избиха невинни деца и жени" - Историята на света не започва от вчера или от миналата седмица, нито от преди 6 месеца. Евреите даже още от 47-*** година досега убиват палестински жени и деца без никаква причина. Дори децата докато се връщаха от училище ги отвличаха. Ти защо беше безмълвен за тия неща? Нека ти кажа защо - защото обичаш да защитаваш злото и насилниците.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Форумната руска въшка не се наврещя. Абе копейка, още ли не си разбрал, че на българина и израелци и палестинци му са еднакво далечни и чужди и въобще не му пука. Каква съпричастност търсиш?
22
2
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Тони, руска въшко, таковай си родителката. Плюя на теб.
21
3
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Ако трябва да се сравни какво изяжда на месец един редови пенсионер ,че дори и млад българин в България с това,което изяжда който и да е било палестинец светът ще ахне. Да,в България има глад.Да в Газа дъвчат дори докато спят.И за да е обективно преценено това,което се случва ми се иска да предложа на фашистката ООН да се поставят камери в Газа и целият свят да види какво реално се случва там. Мисля,че е честно. Искам он лайн камери навсякъде в Газа!!!Веднага!