Войната в Газа - шест месеца на скръб и мъки, а светът направил малко

Краят й отдавна е закъснял
99
Войната в Газа - шест месеца на скръб и мъки, а светът направил малко
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на службата по хуманитарните въпроси на ООН Мартин Грифитс призова за спешно прекратяване на войната в ивицата Газа, предаде БТА като цитира ДПА.

„Всеки ден тази война взема все повече цивилни жертви. Всяка секунда, в която тя продължава, тя посява семената на бъдеще, дълбоко помрачено от този безмилостен конфликт“, каза  Грифитс.

Още по темата

„Както аз и много други сме казвали многократно, краят на тази война вече отдавна е закъснял“, добави той.
За палестинците в Газа последните шест месеца „донесоха смърт, опустошение и сега неизбежна перспектива за позорен и причинен от човешка намеса глад“, каза ръководителят по хуманитарните въпроси.

„За хората, засегнати от продължаващия ужас след атаките от 7 октомври, това бяха шест месеца на скръб и мъка“, добави той.

Грифитс призова за търсене на сметки за "това предателство срещу човечеството", което според него е войната, продължаваща от шест месеца между Израел и "Хамас" в ивицата Газа, предаде Франс прес.

Той добави, че въпреки международното възмущение, е направено толкова малко, за да се сложи край на този конфликт, като вместо това е било оставено място на една "толкова голяма безнаказаност".

Той добави, че в ивицата Газа никой не е в безопасност и няма къде да отиде човек, за да се защити.
"Тези шест месеца война не трябва да са само момент на спомен и на траур, това трябва да предизвика и колективна реакция, за да бъдат потърсени сметки за това предателство срещу човечеството", каза Грифитс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Газаизраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
8
 
! Отговори
Тони преди 1 месец
Израел е агресор и трябва да бъде наказан! Палестинците имат право на страна и на живот, а долният ЕС реве само за Украйна и фашистите....
19
6
 
6
 
! Отговори
Йокин преди 1 месец
Не е приятно,да загиват хора.Но ми се струва,че Оневиняваме/те,Хамас.
18
4
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Като в доброто старо време.Навиеш нещо на прожинка и нема-нема 'земе ,че изкудкудяка някаквост някаква . Толкова рев за какво? Имам два въпроса. Първият е , дали два милиона палестинци живеещи в Държавата Израел реват? Вторият е защо преди палестинската атака срещу Израел палестинците нямаха поне минимум земеделие,че да си гарантират хляб,плодове,зеленчуци,зърнени храни.Още преди войната в Газа влизаха ежедневно ТИР-ове пълни с помощи.Явно проблемът не е в Израел,а в Подземеделието.Дано е ясно .
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива са ви ценностите - нацизъм и геноцид. Ако имахте истински ценности, щяхте да спрете евреите и да им запалите всичките синагоги в Европа.
16
4
 
8
 
! Отговори
Това е преди 1 месец
80г.израел убива араби и гони хората от домовете и земите им.
15
5
 
5
 
! Отговори
справедлив преди 1 месец
На зла круша, зъл прът.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А заложниците върнаха ли?
13
3
 
6
 
! Отговори
Хора преди 1 месец
Израел крие данните за загиналите войници а те хич не са малко.Семействата им излизат на протест и искат мир вече.
12
5
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ПОЗОРНА БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПИ ТЕЗИ УБИЙСТВА И РАЗРУШАВАНЕ НА ПАЛЕСТИНА В ООН !!! ПО ЗАПОВЕД НА ,, ПОСОЛСТВОТО " !!!
11
5
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До IQ 3.14 ...от друга страна у нас това са същите, които аплодираха че в афганистан талибаните се върнаха на власт. инж. балкански си го влече азиатщината, като дивен ориенталски субект
10
6
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
сега си представям как в някаква паралелна реалност украинската армия е в настъпление и оон се е самосезирало. тия клатикypци oтдавна трябваше да са разпуснати. има война в европа, наще им е мъчно за някакви ислямски фундаменталисти дето рязаха глави а после падат за фал, че *** биели лошо.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2 ей сега някой ти повярва. То затова половината население на Израел е мюсулмани вече. Сега се замисли за обратното - евреите да върнат всичко на Палестина и на Сирия. И пак няма да спре. Защото янките наливат пари за оръжия там. Конфликта е от 70 години, саудитската арабия оае и израел купиха оръжия от щатите за трилиони, а в резултат се оказа че сащ снабдяват и ал кайда за да им върви бизнеса.
8
1
 
14
 
! Отговори
Град Козлодуй преди 1 месец
Войните са кървав Бизнес
7
4
 
29
 
! Отговори
ЗОРО преди 1 месец
80 години ционистки фашизъм и престъпления срещу палестинския народ! Ционистката античовешка идеология трябва да бъде заличена от лицето на земята, както бе заличен хитлерофашизма!
6
0
 
13
 
! Отговори
Град Козлодуй преди 1 месец
Войните са жестокост
5
23
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Този Грифитс като иска да търси сметка за това което се случи, да викне в ООН главатаря на талибаните от Хамас, както го викна Пyтаpaнката и той отиде и да го попита кой му даде ракетите за нападението, парите за останалото оръжие и кой им разработи този план за нападението от три места. Отговора всеки го знае, че е Кремъл и нкга тогава да търси на 0pkитe сметка, не на евреите, които просто отвърнаха на удара при самозащита
4
21
 
7
 
! Отговори
българин преди 1 месец
6 мес. справедливо възмездие върху арабдсите *** и диваци,които сами започнаха вайната,и избиха невинни деца и жени.Сега ще реват и страдат,и то заслужено.Никаква милост на детеубийците.Цивилните досега да са се противопостовили на хавас?Не!Е,ще понасят законното и справедливо възмездие.*** животински,полухора.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къв свят, няма такова нещо вече откакто Сорос разби държавите на никой не му пука за нищо друго освен собственото си мигрантско съществуване. Масстията скача според тоягата и помийката която и сипят. Тук кат не става ще се преместим ей там, щот бил "жител на глобалното село".
2
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извергите ако пуснат заложниците и ще спре войната ама не искат да спира че парите текат към сметките на хамас
1
4
 
18
 
! Отговори
Силно заинтригувАна преди 1 месец
То светът прави много.......но за Бандерия!