»зраел отново отвар€ училищата след нападението на »ран

“е ще работ€т от днес
15 апр 2024 09:22, —тела —то€нова
2
»зраел отново отвар€ училищата след нападението на »ран
—нимка Ѕ√Ќ≈—

јрми€та об€ви, че училищата в »зраел ще бъдат отворени отново от 15 април, след като бе наредено да бъдат затворени заради безпрецедентната въздушна атака на »ран през уикенда, пише Ѕ√Ќ≈—.

¬ събота вечер »ран изстрел€ над 300 ракети и безпилотни летателни апарати към израелска територи€, като по-гол€мата част от т€х б€ха прихванати от »зраел и неговите съюзници, съобщиха военните.

Ќападението, което породи опасени€ за всеобща война между »зраел и »ран, не доведе до смъртни случаи, въпреки че 12 души б€ха ранени.

ќще по темата

—лед "оценка на ситуаци€та", се казва в из€вление на военните рано в понеделник, "беше решено да се възстанов€т образователните дейности в ц€л »зраел".

"¬ районите на северната граница (с Ћиван) и в общините в близост до ивицата √аза образователните дейности ще бъдат възобновени... с ограничени€", продължава из€влението, като се добав€, че на повечето места ще бъдат отменени и ограничени€та за големи събирани€.

Ќападението на “ехеран в събота беше в отговор на въздушен удар - който по всеобщо мнение е дело на »зраел - при който беше разрушена сградата на иранското консулство в ƒамаск и б€ха убити седем гвардейци, включително двама генерали.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


2
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
2
1
 
0
 
! ќтговори
ѕор÷елан преди 1 месец
“ези надминават украинците. ¬сичко били свалили, но поне три военно-въздушни бази тр€бва да се стро€т почти наново.
1
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 ато ги избирате снимките гледате ли ги изобщо? Ќ€какъв етиопски бежански лагер какво общо има с отвар€нето на училищата в »зраел?