»ма усещане за блокаж в разговорите за √аза, см€та дипломат

 ризата е невиждана по размери, посочи ћирослав «афиров
22 май 2024 20:30, —тела —то€нова
14

ћеждународни€т наказателен съд поиска да бъде издадена заповед за арест на лидерите както на "’амас", така и на »зраел.  “ова стана половин година след началото на ожесточените сблъсъци между "’амас" и »зраел.

"ѕрокурорът ’ан направи предложение дали да бъдат издадени ордери за арест, очаква се окончателното решение на съда. –еакци€та тук, очаквано, е изключително негативна, тъй като прокурорът реши, че си заслужава министър-председател€т и министърът на отбраната да бъдат поставени на една плоскост с водещите фигури в групировката "’амас", което получи негативен отзвук. “ова само по себе си н€ма общо с преговорите, които се вод€т от 8 месеца между "’амас" и »зраел.  ъм момента не можем да твърдим, че ще видим пробив в тези преговори в близкото бъдеще", за€ви дипломатът и политически съветник на миси€та на ќќЌ в »зраел ћирослав «афиров за "Ѕългари€ сутрин".

“ой посочи, че втори€т етап на преговорите не преминава през трудности, тъй като предстои още доста хора да бъдат освободени.

"¬ първи€ етап на преговорите бе постигнато споразумение с освобождаването на 104 заложници. «а съжаление, на втори етап, който тече от декември, виждаме сериозни затруднени€, тъй като естеството на останалите заложници в ръцете на "’амас" е малко по-различно от цивилните граждани, които б€ха пуснати. »ма един немалък брой хора, които са загинали, това довежда преговорите до едно търгуване за това кой тр€бва да бъде пуснат пръв, по какъв начин. ƒали те са успешни - не са, защото все още хора се намират в ръцете на "’амас", допълни «афиров в ефира на Bulgaria ON AIR.

—поред дипломата обществото следи ситуаци€та с войната, но информаци€та, ко€то излиза, невинаги е в€рна.

"«а момента има усещането за блокаж в разговорите за намиране на изход от тази криза, ко€то се развива в √аза. —ветовното обществено мнение е изключително ангажирано с това да цели какво се случва, за съжаление, информаци€та невинаги е адекватна, има доста силна пропаганда, ко€то тече и в двете посоки. «аетите с решаването на въпроса доколко тази криза може да бъде решена не са чак толкова много. »ма усещане за отсъствие на алтернативен план. ”сили€та преди всичко са насочени към постигане на сделка за заложниците", коментира той.

"ѕрез последните н€колко месеца "’амас" загуби н€кои от най-големите си лидери. ƒруги хора от политическото крило също загинаха в √аза. ¬ойната ще продължи, докато преценката на »зраел е, че е постигнала стратегически успех. ¬се повече хора си задават въпроса дали не тр€бва да настъпи н€каква тактическа пром€на. –азмерът на хуманитарната криза в √аза е нещо, което никога не съм виждал. » не само аз, а и н€кои от моите колеги, които имат опит като хуманитарни работници", добави той.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


14
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
1
 
1
 
! ќтговори
христи€нин преди 1 месец
ѕалестинците-античовеци-детеубийци,си заслужават трагичната съдба.» не делете палестинците на хамас и цивилно население.“е са едно ц€ло.Ќикаква жал към т€х.∆ивотни.ƒа избиваш подред деца,жени старци!» после да скимтиш .“репане!»зраел е в правото си.Ќикой не понас€ и не иска исл€мистите.“ака е,когато е примитивна философи€,е вледенила мозъците,и ги превръща от роден човек,в див зв€р.
8
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒържавата ѕалестина нападна държавата »зраел и правителството на ѕалестина изби основно цивилни израелци. “ъй като не последва нито една критика от населението на ѕалестина, израелците решиха да свал€т ’амас от власт, покрай т€х наказвайки и целокупното население на √аза наред. ≈вропа стои и разсъждава как да помогне, а всъщност пречи с намесата си. јрабските държави хрупат пуканки и гледат шоу..Ѕлизкоизточни нрави, които никога н€ма да разберем.
7
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јма какви разговори? “и€ се кол€т като за последно.
6
2
 
0
 
! ќтговори
–ендето преди 1 месец
–ецновото масло оправ€ "Ѕлокажъ", само да не съ осе...те както винаги!
5
1
 
2
 
! ќтговори
—“–јЌЌќ преди 1 месец
пп троле€ не коментира израел
4
8
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќад 30000 »«Ѕ»“» деца за н€колко месеца
3
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
" ј ¬ќ  ј“ќ «≈Ћ≈Ќ— » ≈ ≈¬–≈»Ќ? ’»“Ћ≈– —Џўќ ≈ — ≈¬–≈…— ј  –Џ¬,  ј«ј Ћј¬–ќ¬ » —» Ќј¬Ћ≈„≈ √Ќ≈¬ј Ќј »«–ј≈Ћ
2
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
" ј ¬ќ  ј“ќ «≈Ћ≈Ќ— » ≈ ≈¬–≈»Ќ? ’»“Ћ≈– —Џўќ ≈ — ≈¬–≈…— ј  –Џ¬,  ј«ј Ћј¬–ќ¬
1
10
 
8
 
! ќтговори
‘акт преди 1 месец
еврейските фашисти продължават геноцида над ѕалестина!!!