Реформата в администрацията ще продължи и след приемането ни в ЕС

Готов е пакет от 30 вида административни услуги, които могат да се предоставят на частния сектор
12 апр 2005 12:45,
Реформата в администрацията ще продължи и след приемането ни в ЕС
Според министър Калчев бързото развитие на услугите в частния сектор е стимул за развитие на услугите и в държавния сектор

Административната реформа ще продължи и след 1 януари 2007 г., заяви във вторник министърът на държавната администрация Димитър Калчев.

Готов е пакет от 30 вида административни услуги, които могат да се предоставят на частния сектор, каза министър Калчев при откриването на конференцията, посветена на качественото обслужване, добрите практики и предизвикателствата пред държавната администрация по пътя на страната към ЕС.

По думите на министъра идеята е услугите, които ще бъдат предоставени на частния сектор, да се увеличат до 50-60.

Сигурен съм, че със сформирането на новия кабинет тази практика ще стартира, заяви Калчев. Тя ще бъде въведена от следващия кабинет защото, по думите му, не бива в последните месеци да се правят резки движения и да се създават условия за безсмислени тълкувания.

По отношение на Бялата книга за държавната администрация, в която са представени очакванията за доразвиването на административната реформа, министър Калчев посочи, че два пъти тя е подлагана на сериозни дискусии с представители на политически сили и неправителствени организации.

Надявам се, че това е една добра настолна книга за по-нататъшната работа по административната реформа, заяви Димитър Калчев.

Министър Калчев отбеляза, че бързото развитие на услугите в частния сектор се явява като стимул за развитие на услугите и в държавния сектор.

Корупционният натиск е сериозен проблем, с който се сблъскват и български граждани, и чуждите инвеститори, добави министър Димитър Калчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание