Заведоха три дела срещу министър Арсенова заради боклука в София

Делaта ще бъдат разгледани в открито съдебно заседание пред тричленен състав на Върховния административен съд на 12 септември 2005 г.
19 юли 2005 16:52,
Заведоха три дела срещу министър Арсенова заради боклука в София
ВАС ще разглежда делата срещу Долорес Арсенова през септември. Снимка: Булфото
Три дела са заведени във Върховния административен съд (ВАС) срещу решения на министъра на околната среда и водите в оставка Долорес Арсенова.

Първото дело е образувано по жалба на жители на софийските села Чепинци и Локорско срещу акт на министъра да не се извършва оценка на въздействието на околната среда за изграждането на инсталация за смилане, балиране, пакетиране и площадка за временно съхранение на битови отпадъци на територията на район "Нови Искър" със срок на експлоатация - три години.

Второто дело е образувано по жалба на екосдружение "Кремиковци" срещу решение, с което министърът на околната среда и водите решава да не се извършва оценка на въздействието на околната среда за инвестиционно предложение за изграждане на съоръжение за третиране, балиране, опаковане и площадка за временно съхранение на битови отпадъци на територията на район "Кремиковци" със срок за експлоатация - отново три години.

Последното дело е образувано по жалба на жители на селата Локорско, Негован и Чепинци срещу решение на Арсенова да не се извършва оценка на
въздействието на околната среда за инвестиционно предложение за изграждане на инсталация за смилане, балиране, пакетиране и площадка за временно съхранение на битови отпадъци на територията на района "Нови Искър", Столична община, със срок на експлоатация - три години.

Делата са насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание пред тричленен състав на ВАС на 12 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание