Възпитател преби дете в интернат

Инцидентът стана в дома "Коджакафалията"; момичето не искало да се прибира в стаята, сега е с няколко шева на главата
25 мар 2009 17:50, Екип на Dnes.bg
68

След поредица от най-разнообразни инциденти и случки в бургаския интернат "Коджакафалията", днес домът отново влезе в новините.

Възпитател преби момиче, което отказвало да се прибере в стаята си.

Вследствие на побоя то е с няколко шева на главата, а от ръководството на дома са назначили проверка по случая.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
2
 
! Отговори
цветан новак преди 12 години
Не възпитателя не е виновен а децата понеже забележете как говорят и как се държат като му кажат че няма да излиза няма да излиза като му каже да учи ще учи и трябва на децата да се намери хоби,спортни развлечения не само да нареждате
68
1
 
2
 
! Отговори
asddasdsa преди 14 години
adsdasdsa
67
1
 
4
 
! Отговори
maqgeorgieva преди 14 години
не може да възпитаваш такива деца с бой...това само може да създаде обратен дефект...възпитанието на такива социални групи и много специфично...колкото и невъзпитани да са децата,не им помагаш като ги малтретираш и унижаваш още повече..това има обратен ефект - те стават озлобени, превръщат се в престъпници и побойници...независимо дали са роми, турци или българи. Хората са лоши и добри, не черни и бели.
66
1
 
3
 
! Отговори
гражданка на Бургас преди 15 години
Уважаеми пишещи в този форум,Нека да спрем да ругаем и обиждаме, ами да се мобилизираме и извоюваме най-правилното и хуманно решение на проблема.Този Дом за деца "Ал.Г. Коджакафалията" някога преди много години, близо 100 години, през 1911 г е построен за деца сираци и полусираци от женско дружество "Милосърдие" с председател голямата бургаска дарителка баба Ганка Хаджипетрова и основният дарител за Дома Александър Георгиев Коджакафалията. От този Дом излизаха качествени граждани на България. Днес Домът се обитава от изоставени деца с родители, без възпитание, морал и поведение. Вярное, че днес бургазлии искат този дом да бъде закрит.Бих искала да подчертая, че децата не са виновни, виновни са законодателите, властимащите, виновни сме всички ние.Нека за тези деца се открие Специализиран дом, където за тях да се грижат специалисти според нуждите на децата. Домът за деца "Ал.Г.Коджакафалията", известен на всички ни като Сиропиталището, отново да се използва според волята на дарителя - за деца сираци и полусираци.
65
1
 
3
 
! Отговори
r преди 15 години
Абе защо никой нищо не пише за условията на живот в тая съборетина. И аз да живея там и аз ще почна да побеснявам. Докато се дава аванта на *** да живеят на наш гръб ще е така. Децата обаче нямат вина за това. Интересно дали ако учител пребие вашето дете, ще кажете - щом е виновно - бой. Или ще хванете даскала за шията да му треснете главата един-два пъти в стената.
64
1
 
2
 
! Отговори
g преди 15 години
VSI4KI MRAZM *** NO VSE PAK AKO NE MOJESH DA SE SPARVJASH S RABOTATA SI TRJBVA DA NAPUSNESH A E DA OBIUASH TO BOJ *** !!!DORI I DASA GO YBIDILI KAKVO TAKUV LI E NA4INA DA SE OPRAVISH DA GO OBIESH OT BOJ I AZGI MRAZJA *** NO VSE PAK I TESA XORA MOJESHE DA SE SKARA DA GO SHLAPNI PO GYZ NO 4AK TAKOVABRYTALNO EGATI VYZPETATELA PSIXO NE BJARVAM 4ESA VAZPITANI NO VSE PA NALI IM PLASHTA DA GI VYZPETAVAT A NE DA GI YBIVAT !!!
63
1
 
2
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Абе и на мен ми се гади от *** и ***,като вас .Ама,какво да се прави.И не се казвам Слави,то си пише,как се казвам!!!!*** такива.Ей туй е бг сбиршина наукообразни ***!
62
1
 
2
 
! Отговори
Sisi преди 15 години
Сега разбирам защо този се изказва идинствено и само ако нещо пише за образование. При това цинично и просташки. То че има чипове за сменяне-има ама от всякао дърво *** не става. Та Калинчо май за това взимаш пари -да се облажваш и агитираш че вършиш дейност във форумите. Ами вземи си вдигни дупето и отиди нещо да направиш тогава. като начало стани възпитател в онова училище. Мястото разбирам е свободно. Нищо чудно и да е вярно това дето се пише за теб-то само такива избиват рибата-нагли и прости!!!Как не те е срам бе мръсен. Повдига ми се от тебе!!!
61
1
 
2
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Ти си сбъркан ве!
60
2
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Не закачайте възпитателя,колкото и да е жалко,но тези деца друго не ги оправя освен кютек.Аз съм работил в такъв дом и знам как е,тези които пишат и ги глезят тези деца да отидат при тях като възпитатели,но на втория ден ще избягат.Тези писания като горното и по другите медии ги правят такива неконтролируеми и опасни,те нямат страх от нищо и никого,псуват и обиждат възпитателите а те трябва да търпят.Тези домове бълват и крадци,в дома в които работех беше същото,а са облечени и нахранени по добре от нашите деца,така че на човека му е писнало и какво друго да направи,аз бих направил същото.
59
1
 
2
 
! Отговори
neizvesten преди 15 години
Открих кой е Калин ,това е Слави Михайлов - бивш възпитаник на дома в Преслав,-абсолютен темерут и изедник.. Многократно е обиждал персонала на дома държеше се нагло и отвратително, на два пъти беше изпращан в трудово-възпитателно училище.Отвратително нагъл,непрекъснато ходи из цяла България събира пари от богати бизнесмени под предлог ,че помага на деца сираци, но дели парите с други бандити като него ана децата подхвърля по някоя троха и се прави на велик.Разбрах,че е регистрирал някакво сдружение за защита на сираците и чрез него щял да учавства в изборите за депутат към НДСВ. АКО ТОВА Е ВЯРНО........... МАМООООООО ОЛЕ МАЙЧИЦЕЕЕЕЕЕ ГОСПОД ДА НИ ОПАЗИ.АКО ТОВА СТАНЕ ЩЕ ПОМОЛЯ МИЛИЧКИЯТ НИ НАРОДИЦ ДА ПОИСКА ДА ГО ПРЕКРЪСТЯТ СЛАВИ КОДЖАКАФАЛИЕВ ,ЧЕ ОТДАЛЕЧЕ ДА СЕ УСЕЩА СТРАШИЛИЩЕТО НА НАЦИЯТА.........
58
1
 
2
 
! Отговори
Todor преди 15 години
Стига бе хора, не съм предполагал, че има толкова расисти в България. Не всички изоставени деца са ***, а тия където толкова се дървят да се поставят на тяхното място. Да живеят 10 години на такова място после да говорят. Това българина е интересно племе което има 3 отличитени черти:1. Само приказки - деиствие нулево!2. Винаги друг е виновен - Я ***, я управниците, а да и комшията.3. И най важното, мания за величие - Ние сме най-умните, най-красивите и т.н.А реалността боли затова всеки си живее в измисления си свят. Наистина жалко, но истина!
57
1
 
2
 
! Отговори
ссл преди 15 години
Добре де... те че са ***,*** са ! Че са невъзпитани,агресивни и неконтролируеми,така е !Но!Нека не забравяме,че децата без надзор,качествени възпитатели и уместна намеса на родителите стават същите независимо от расовата им принадлежност.Държавата стои на върха на цялата тази анархия и ,ако нещо не се направи по въпроса направо не искам да си представям до къде ще я докараме... ГОРКИТЕ ПОДРАСТВАЩИ !!! ОБРЕЧЕНИ СА !!!
56
1
 
2
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Ае комунист смотан ти ,какво общо с човека имаш?Освен *** и зарази друго не докарахте на тази страна.И още продължавате да творите безобразия!
55
1
 
2
 
! Отговори
54 преди 15 години
Калине,ти си ***.*** хората още не го знаят и ти отговарят. Турска *** и .
54
1
 
2
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Ама,защо трябва да ги възпитавате,какви са тези мераци за възпитание.Скъсайте с някой порядки до никаде нея докарахте нито в образование ,нито в ,който и да е сектор в обществото.Сменяйте си чипа крайно време е!
53
1
 
2
 
! Отговори
varg1.blog.bg преди 15 години
мене да ми каже някой лапе и аз ще го бия
52
1
 
2
 
! Отговори
ivanina-j преди 15 години
Скъпи ми Калине, правиш големи заключения за работата на учителите и възпитателите, без явно да имаш и хабер за много неща. Не си мисли, че в малките населени места учителите възпитават децата като Хаджи Генчо със сопата.Явно живееш с разбирания останали от началото на 20 век. Аз съм учителка и смея да заявя, че не си позволявам да удрям децата, но ти си нямаш представа каква агресия носят в себе си някои от тях. Който не е работил тази работа не знае за какво става въпрос. И тъй като в обществото се шири мнение, че учителите са виновни едва ли не за всички злини, децата си мислят, че имат неограничени права и на тях им е позволено всичко. И на практика така излиза, защото и при най- малкия проблем всички започват да реват какви зверове са учителите, как не се грижат за децата им и видите ли как не ги възпитават, а децата просто подражават. Аз може да говоря по цял ден за ценности, но то, детето, си има в къщи модел на поведение. Баща, който го пребива от бой, че например си е изцапало тетрадката, майка, която не му позволява да гледа детското филмче, защото в момента по друга програма тече някакъв буламач и заедно, цялото семейство, гледат Биг брадър, а на следващия ден се коментира в училище поведението на някакви пияндурници с вулгарен език. А що се отнася до братята роми държавата ги научи да паразитиратна наш гръб. Бях в родилно отделение когато майката-ромка два часа след раждането избяга и си остави детето. Оказа се, че то ще бъде настанено в дом където ще го отглеждат до една година и след това тя ще си го вземе готово отгледано. Та така де. Сами си направете заключенията.
51
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
uzasno...
50
1
 
2
 
! Отговори
i_evelin преди 15 години
Аз съм против всяка форма на насилие, но представете си, че тази малка г-це /меко казано/ е тръгнала посред нощите да проституира и животът и виси на косъм? Какво според Вас трябва да направи възпитателя? Не възпитателите са виновни, а цялата порочна система. Не е допустимо да говорим за криза и че няма пари за нищо, а от другата страна да отглеждаме нездраво поколение. какво ще допринесе за подобряване на икономическото положение едно такова поколение. Мисля, че време да спрем да си затваряме очите и за почнам да санкционираме масовото изоставяне на деца от родителите си. Нека нашите управници помислят по въпроса!

Спонсорирани публикации