Държавата дължи милиони на съкратени полицаи

МВР се надява да им ги изплати до края на следващата година
24 сеп 2010 14:18,
53
Държавата дължи милиони на съкратени полицаи
Снимка: БГНЕС

Общо 42 милиона лева дължи държавата на уволнени служители на МВР и ДАНС. Сумата стана ясна по време на петъчния парламентарен контрол. Съпредседателят на „Синята коалиция” Иван Костов зададе въпрос към вътрешния министър Цветан Цветанов, защото по думите му „неудовлетворените служители създават рискове за националната сигурност”.

От отговора на Цветанов отново пролича задълбочаващият се конфликт между ГЕРБ и десните. Вътрешният министър се върна години назад – в края на мандата на Костов служителите на МВР били над 64 000, докато днес вследствие на проведените реформи по щат те са 58 180.

Сега, при напускането на МВР и ДАНС, служителите с максимален стаж получават накуп 20 брутни заплати плюс пари от натрупаните отпуски.

Затова задълженията само към бившите служители на МВР са 30 милиона и 600 хиляди лева. Към тези на ДАНС – още 12 милиона.

Цветанов се заяде със „Синята коалиция”, припомняйки тяхната теза, че бюджетът на МВР е твърде висок и трябва да бъде намален заради кризата. „Това щеше да ни затрудни още повече заради кризата, благодаря на онези народни представители, които гласуваха това да не стане”, обърна се към Иван Костов вицепремиерът.

Костов похвали тенденцията служителите на МВР да намаляват, но по отношение на бюджета на институцията посочи, че той е около 1 милиард лева.

Според Цветанов обаче парите на ведомството му не са „гигантски” и коригира Костов – бюджетът за 2010 година е 950 милиона лева. Срещу тази сума службите за сигурност работели по-добре от всеки друг момент през последните 20 години.

В кулоарите Цветан Цветанов уточни, че стремежът е натрупаните задължения към бившите служители от системата за сигурност да бъдат изплатени до края на следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
Спокоен преди 13 години
Повечето хора смятат, че ако ви уволнят всичките, България ще стане едно доста по спокойно място за живеене. Нищо лично. Може пък ти да си един от осемте свестни полицая в МВР.
29
5
 
10
 
! Отговори
Антрополог преди 13 години
Кои пари да им даде бе селянин /по ника ти/ ?! Моите пари ли ?! Взети от гърлата на децата ми, да ги налее в търбусите на прасетата от свинекомплекса МВР ли ?!
28
3
 
10
 
! Отговори
Писна ми !!! преди 13 години
Ама наистина ми писна !!! Желето с фуражка, цял ден заляга из храсталаците, белким изпроси пари от някой без колан или виси по кафетата, а на 45 - ей го бе. Здрав прав мъж, ама пенсионер. През живота си НЕ Е ВНЕСЪЛ И СТОТИНКА ПЕНСИОННИ ИЛИ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ, но реве за 20 хилки накуп. Е, писна ми !!! Да се пенсионират като всички останали !!! Нищо не му пречи на торбата с пагони до пенсия да пази паркинги, ниви, лозя или обекти !!!
27
1
 
9
 
! Отговори
сс преди 13 години
*айната увеличават вътрешния брутен продукт на страната а в скоро време тук в бг ще има само политици полицай *** и кучета.това е на който не му харесва да се спсява в нормална европейска държава само помислете къде ни отиват парите от данъци
26
3
 
8
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Да не им плащатъ нищо от рушвети са си купили по 3 апартамента!
25
0
 
2
 
! Отговори
sdf преди 13 години
taka kato gledam nikwi pari nema dyrjawata a i az sym ot horata deto nqma skoro da idade gram lew pod formata na danyci i osigurowki 6te widqt 1000 zaplati drug pyt nqma kinti te pyrwa moje i pensiite da sprat 6outo zapo4na otkade da gi zemat trez pari tq dyrjatawa ot sqkude e skusana
24
10
 
10
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Дай парите на хората бе ***.*** гад министерска.И полицаите са хора.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това пък от къде го измисли. Познавам доста такива ,които работят и на частно .А и по пътищата добре си заработват.
22
11
 
10
 
! Отговори
Един преди 13 години
*** история си ти човече! Докато ти си бачкал цял живот си можел да бачкаш и на две и на три места а полицаите не могат въпреки огромното желание на голяма част от момчетата! Сто процента съм сигурен, че ако позволят на полицаите да бачкат на второ място няма и да искат тези заплати! За 20 години ще си докарат с честен труд повече от тези мижави 20 заплати! Човешката злоба няма край и може би за това България е на такъв хал!
21
0
 
16
 
! Отговори
IND преди 13 години
Това за полицаите и военните си е от край време и между другото не е само в България. По принцип според мен се прави за стимул тъй като вътрешната и външната сигурност на страната са едно от най-важните неща а не всеки се навива да върши тази работа. Баща ми е бил военен едно време и знам каква мъка беше да те разпределят и да обикаляш градове до границата които не познаваш. Там нямаш избор - разпределят те в долно нанагорнище и там живееш със семейството си...
20
3
 
10
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
да бе да....то пък вие един ред поддържате.*** БЕЗДАРНИ И КРАДЛИВИ!
19
7
 
20
 
! Отговори
ПОЛИЦАЙ преди 13 години
ЗАКРИЙТЕ ГО ТОВА МВР БЕ. Па тогава да видим,кой бит кой *** кой *** да настава анархия и това е нали това го искате ревливи *** на вас всичко ви пречи...
18
3
 
6
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Тия двамата престъпници от къде ги измъдрихте на тази снимка?Това което го пишете си е чисто престъпление.Да не даваш *** на другите другари.
17
2
 
3
 
! Отговори
Ханът преди 13 години
Не бил бюджетът за МВР 1 000 000 000,а само 950 000 000 лв.Много уточнено,Костов да смята по добре другия път.Не признава,че е раздут,а с отклон си говори за разликата.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
20 заплатина куп! Държавата прави помен с чужда пита.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЙ-сега това е правов ред !!! 20 - заплати кеш и всякакви привилегии.
14
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво давайте им по 50 заплати, като ги пенсионирате, па ние серсемите ще се пенсионираме на Оня свят,,,,
13
1
 
11
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Май много сме я оцапали...И сега на каде като няма пари ,какво правиме .Няма пари за здравоопазването няма пари за пенсионерите няма пари за бюджетните заплати-каде са парите.Данакоплатеца ви пита КАДЕ СА ПАРИТЕ. Чудя се как лесно ни мамят.Горкия трудещ народ излъган и окраден.На кога да вярваме ...Затова и вярата си загубихме.Нямаме вяра в никой.
12
1
 
6
 
! Отговори
цар самуил преди 13 години
братя *** идва момента когат държавата ще е ваша, тоест вие ще останете в държавата, защот белчовците няма да имат мангиз да си плащат данъците а и от тях почти никой не може да крадне нешо да храни децата си ,държавата нямала мангиз така ще останите вие и ръководството, вие чист матрял *** и кат гербова марка ръкодство от избрани от вас най качествен матрял. да ви е халал.
11
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе ей, Цвенатов п. ти лелина. Държавата не се състои само то милицонери. Ами аз като съм работил цял живот някой дава ли ми 20 пенсии. И откъде тия пари, нали пак от нашите данъци. Милиционерите не прозивеждат нищо, ако лай*та не се смятат за продукт