Забраниха ползването на "Марина Диневи"

Спират тока и водата във ваканционния комплекс
Обновена: 18 окт 2010 16:57 | 18 окт 2010 16:57,
133
Забраниха ползването на "Марина Диневи"
Снимка: БГНЕС

Дирекцията за строителен контрол в Бургас забрани ползването на ваканционния комплекс "Марина Диневи" в курортното селище Свети Влас.

Очаква се да бъдат спрени токът и водата в двете сгради и басейна, съобщи БНР.

Хотелът, заведението и плувният басейн са собственост на строителните предприемачи братя Диневи.

Според контролните органи те са въведени в експлоатация в нарушение на нормативните изисквания.

Dnes.bg припомня, че миналата седмица РДНСК Бургас започна процедура по затваряне на комплекса, защото няма разрешение за използване, издадено от дирекцията.

През 2007 г. пристанището е започнало да работи с удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на Община Несебър. Това би било в реда на нещата, ако комплексът бе под 5000 кв.м. Според ДНСК обаче "Марина Диневи" е над 5000 кв.м и е строеж от III категория, следователно трябва да се пусне в експлоатация от дирекцията.

"Твърденията, че луксозното яхтено пристанище в Св. Влас "Марина Диневи" е незаконно, са некоректни", заяви в отговор Йордан Динев, един от братята собственици на комплекса.

"Вероятно има натиск върху Дирекцията за национален строителен контрол за проверките", допусна той. 

Братята били получили от държавата разрешение да построят хидротехническо съоръжение, т.е. марината.

"Ние строим вътре във водата и плащаме акваториална такса, но самото съоръжение е построено след разрешителен режим и не засягаме изключителна държавна собственост", категоричен беше той. 

Спорът бил на РДНСК с архитектите на Диневи, каза той.

Техните архитекти казвали, че земята била четвърта категория, а РДНСК – трета. Документите, с които сградите били приети в общината, били същите, които щели да се вкарат в ДНСК.

"Всичко е законно", категоричен беше Динев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: МаринаКомплекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
3
 
! Отговори
до ГМ преди 13 години
абе ти май си на принципа.....нека крадът ама да има и за мене
130
1
 
2
 
! Отговори
ГМ преди 13 години
до Владо(130) Бетоновоза беше за комплекс Ориндж 4или 5 на Евробилдинг инженеринг.А самия камион е собственост на бетоновъзел свързан с В.Златев(нищо общо с Диневи)до БГ (131)Купи си Яхта бе пич ,ще я наредим до моята а цените ще са български.Ако не друго Диневи са големи патриоти и това са го доказали...но на вас кво ви пука,сега е време да плюете.РАЗБЕРЕТЕ нема комунизъм вече и за радост или нещастие не можем всички да сме равни.Който може и има късмет...да е жив и здрав
129
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 13 години
Мен конкретно каква ми е ползата от комплекса и пристанището?Нито имам яхта, нито ще ме пуснат по български цени там!КАто гледам едва ли "милосърдните собственици" ще допуснат болни пенсионери да го ползват за почивна станция!Така че за какво ни е на нас българите това? Само да ни дразни и дискриминира?Да се маха!
128
3
 
3
 
! Отговори
Владо преди 13 години
не ги смесвам нещата - да, строи се от бургаска фирма, но кой е ВЪЗЛОЖИТЕЛ? Защото възложителя определя сроковете. Бетоновозът се удари в Бадемите, а наоколо по това време имаше САМО ЕДИН активен строеж.Как да е, не е това тематана диспута. Въпреки всичко - Диневи създадоха Влас като реален курорт покрай тази марина. И плажовете на Влас са по-чисти и уредени от всичко наоколо- Сл.браг, Равда, Несебър, дори и Елените.
127
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тези братя майката ако не беше кметица дали някой щеше да им даде един камък да сложат там. Типичната нашенска картинка. Възползване до дупка от благата на даден пост. Сигурно доста хора са се сетили да направят нещо такова, но не са имали подходящата майка.
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 126:Първо се научи да използваш кирилицата. Оправданието "нямам на тази машина" е оправдание за мързелив и неграмотен човек.В текста на статията никъде не е указано името на гл.архитект. Така че четенето "докрай" по твоя съвет просто не върви. Ако знаеш кое - кажи го. Като не знаеш - завирай се в мишата си дупка и си трай.
125
2
 
3
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
Законно, незаконно - щом е затворено, пикайте там. Отдайте почит на братя Диневи ! :)
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kam 124 - Emi ot tolkova pisaniya ne razbrahte li koi e arhitekta, to osven da plyuete, vie drugo ne pravite, pone chetete statiite dokray
123
0
 
3
 
! Отговори
Nina преди 13 години
Abe pak predpolagate, pak se samnyavate, nyakoi ot vas moje li da dokaje s fakti pone edno ot svoite tvadeniya. Zashtoto vashite tvardeniya sled vreme shte se obarnat sreshtu vas i togava iskam pak tuk da vi vidya i procheta kakvo shte napishete Nedorasli Pisatelcheta!
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цитат:"През 2007 г. пристанището е започнало да работи с удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на Община Несебър"Абе кажете кой е бил главния архитект по това време.
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BOIKO AKO IZOB6TO PROGOVORI ZA TIMADJIITE O6TE POI4E 6TE GO PRIZNAQ ,A AKO GI REZNE 6TE MU LIJA KRAKATA ,NO DO SEGA BSOLUTNO I EDNA DUMA NQMA SPOMENATA I OT NEGO I OT CVETANOV ,ZA6TO LI ???
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DINEVI and CO !ЩОМ БОЙКО ЗАПОЧНА ДА УДРИ МНОГО СЕРИОЗНО ПО ОЛИГАРСИТЕ ГО ПРИЗНАВАМ.
119
0
 
5
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Проблемът трябва да се реши като собствениците платят всички такси и прочее на държавата,ако трябва с наказателна лихва.България не е пълна с подобни съоръжения и държавата просто трябва да си прибира навреме данъците.Далеч съм от мисълта да давам съвет на юристите, но хаосът в строителството, заменките и реституцията в последните 20 години доказа, че много от законите имат вратички - просто законотворците да се хващат на работа.Бизнесмен с биография на невинно агне - няма.Поне у нас.
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спонсорите на първанов, които преточват мръсните пари на руснаците. Какви селски биячи бяха, какво станаха. Но ще дойде и техния ред!
117
2
 
6
 
! Отговори
men преди 13 години
Да съгласен съм и аз съм чувал че в бизнеса братя Диневи са точни хора.Но това е сега.А в миналото когато са трупали първоначалния капитал доста хора са пострадали .Рано или късно колелото на съдбата се върти.
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА СЪДЯТ ТЕЗИ КОИТО СА ДОПУСНАЛИ ДА СЕ ПОСТРОИ ,НЕ СА ВИНОВНИ ДИНЕВИ ,АКО Е БИЛО БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ТО ТОГАВА НЕ Е СТАВАЛО БЕЗ ОБЩИНАРИТЕ ДА НЕ СА ЗНАЕЛИ ИЛИ ВИДЯЛИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ ПРЕДИ 5-6 ГОДИНИ
115
1
 
4
 
! Отговори
скептик преди 13 години
Ако пристанището им нарушава притока на наносен пясък към плажовете или сградите са им незаконни-да ги сриват из основи.Дори формално да са според правилата,трябва старателно да се проучат мотивите на издалите разрешителното.Появят ли се пукнатини,ама директно в панделата и анулиране на решенията.
114
8
 
3
 
! Отговори
Баровец преди 13 години
И сега къде ще си показвам новите коли и яхти.За милиони няма закони.Диневи са супер пичове познавам ги.Ще се оправът.
113
3
 
7
 
! Отговори
местен преди 13 години
Не са роми/***/.Да мургавички са,приличат на Ванчето/майка им/,От Дядово Новозагорско са.До колкото си спомням са завършили Автото в Бс.Единият поне работеше през 89 като охранител на анимационна зала на Елените.Нищо особенноно както всяко нещо и те са претърпели развитие.Предполагам че зад тех стои доста стабилен руски капитал/или поне стоеше.Мисля че пречат на некой с по голем врат и сега им мътят водата. Дано не ги убият.Повечето от местните не са видели лошо от тех.
112
0
 
11
 
! Отговори
ПИТОН 357 преди 13 години
Егати парадокса! 96% от "баровците" забогатяха незаконно, но вилните селища, хотелите по курортите, монолитните вили, които построиха са законни. И колите им са законни, и яхтите, и хеликоптерите. Да си баровец в България!

Спонсорирани публикации