Забраниха ползването на "Марина Диневи"

Спират тока и водата във ваканционния комплекс
Обновена: 18 окт 2010 16:57 | 18 окт 2010 16:57,
133
Забраниха ползването на "Марина Диневи"
Снимка: БГНЕС

Дирекцията за строителен контрол в Бургас забрани ползването на ваканционния комплекс "Марина Диневи" в курортното селище Свети Влас.

Очаква се да бъдат спрени токът и водата в двете сгради и басейна, съобщи БНР.

Хотелът, заведението и плувният басейн са собственост на строителните предприемачи братя Диневи.

Според контролните органи те са въведени в експлоатация в нарушение на нормативните изисквания.

Dnes.bg припомня, че миналата седмица РДНСК Бургас започна процедура по затваряне на комплекса, защото няма разрешение за използване, издадено от дирекцията.

През 2007 г. пристанището е започнало да работи с удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на Община Несебър. Това би било в реда на нещата, ако комплексът бе под 5000 кв.м. Според ДНСК обаче "Марина Диневи" е над 5000 кв.м и е строеж от III категория, следователно трябва да се пусне в експлоатация от дирекцията.

"Твърденията, че луксозното яхтено пристанище в Св. Влас "Марина Диневи" е незаконно, са некоректни", заяви в отговор Йордан Динев, един от братята собственици на комплекса.

"Вероятно има натиск върху Дирекцията за национален строителен контрол за проверките", допусна той. 

Братята били получили от държавата разрешение да построят хидротехническо съоръжение, т.е. марината.

"Ние строим вътре във водата и плащаме акваториална такса, но самото съоръжение е построено след разрешителен режим и не засягаме изключителна държавна собственост", категоричен беше той. 

Спорът бил на РДНСК с архитектите на Диневи, каза той.

Техните архитекти казвали, че земята била четвърта категория, а РДНСК – трета. Документите, с които сградите били приети в общината, били същите, които щели да се вкарат в ДНСК.

"Всичко е законно", категоричен беше Динев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: МаринаКомплекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
9
 
! Отговори
до 69 преди 13 години
Диневи не са строителна фирма,те са възложители.Нямат строителна дейност,поне не легална.В община Бургас има списък на строителните фирми,Диневи не са в списъка и никога не са били.Не знам какво се напъваш,ама може да провериш.
70
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Доган е бил консултант на хидротехническото съоръжение, няма начин да не е законно, той човекът работи само в рамките на закона, даже конфликтът на интереси не го хваща
69
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Братя Динев пишат книга "Как от пионерчета, под крилото на Партията се превърнахме в милионерчета"
68
6
 
9
 
! Отговори
do 66 преди 13 години
Да!!! Последните 10 години нищо не са построили!Само Манастира1, 2 и 3 , Арена 1 и 2, Етъра, Камбани, Южен бряг, Долче вита...........и.......още десетина комплекса. :) Ти никога не си ходил на Влас гъзт!!
67
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В закона на ЕС ясно е написано - не може да съществува частно пристанище !!!Оттук занапред има само три решения:1. Национализация на пристанището2. Събаряне на пристанището3. България излиза от ЕСНяма друго решение.
66
1
 
16
 
! Отговори
5ър преди 13 години
Строили вътре във водата... Ами нали всичко това е върху шелфа , който е изключителна държавна собственост . Да не би да си плуват по вълничките тия бетони и арматури и т.н. ? Не са за е..не братята , а тези , които са им разписвали .
65
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Диневи не строят нищо и не продават нищо.Приключват строителната си дейност още преди 10 години.През последните години ходиха в Румъния да правят бизнес,обаче и там ги изгониха - явно са направили гафове.Днес не се знае с какво се занимават - нито хотелите им работят,нито строят,най-вероятно се занимават с престъпна дейност.
64
1
 
12
 
! Отговори
БОТЕВ преди 13 години
Тези тежки чорбаджий да ги пратият на митко ОЧИЧКИТЕ на свиждане.Щте има 6 часов запис за лица над 18 години и край на проблемите със простати хемероиди и други заболявания на тези застаряващи плешиви гларуси.
63
0
 
10
 
! Отговори
kapitana преди 13 години
хидротехническо съоръжение с цел облага
62
2
 
6
 
! Отговори
келепир преди 13 години
Добре е ама на кого продават ? Основно на чужденци и на крадливи българи,това добро ли е за България?
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забраната е в сила за зимният сезон...
60
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пълна конфискация и синковците - в затвора. Само тогава ще повярвам на Бойко Борисов и ГЕРБ, че защитават обикновените трудови хора, които ги избраха.
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
братя Диневи не бяха ли тея,дето ги разследваха за пране на ДДС и имаха връзка със Мургина ?
58
1
 
6
 
! Отговори
моряк преди 13 години
къде бяхте бе ***,***,черепи,гоцета и т. н. и т.н.,когато се е ст рояло това нещо?С какви очи заставате пред българското племе/защото не сме народ/да му искаш доверие?
57
8
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 13 години
Строят и продават. Да, печалбата им е огромна но никой не карат насила да купува.Ако искаш. Само от един апартамент печалбата им е 50-60 000 евро. Не им завиждам-със здраве да си ги харчат.
56
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не са ли същите двама братя, които организират оргиите за БГ-елита - с много шампанско, чалга, наркотици и ... докато народът, ограбен от тях и такива като тях се чуди как да изхрани децата си и да си плати сметките.
55
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а с какво са се занимавали бе пич - с честен и съзидателен труд - тия ги разправяй на някой друг - защото без кражби и далавери, поне в *** никой не е забогатял
54
2
 
13
 
! Отговори
Марти преди 13 години
Ами ако си прочел внимателно написданото ,ще разбереш че пристанището е законно...Специално тия двамата така са си изпипали нещата,че не можеш да ги поклатиш...Утре ще вземат да го премерят и ще се окаже че е 4999 кв м и е напълно законно..Така че всичко това е отбиване на номера от страна на някой чиновник,за да замаже други гафове...
53
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
може да са всякакви..........но никога не са се занимавили с рекет, наркотици, изнудване или измами с държавни пари. на държавата нищо не са продали и нищо не са строили. а пристанището е супер. плащат си таксите и си правят бизнес.
52
2
 
11
 
! Отговори
ТДК преди 13 години
Е то е ясно, че всички не могат да са милионери, въпроса е да се върви малко по малко към законност....Как могат обикновените хора да спазват закона, а богатите не..... за никава злоба не иде реч....

Спонсорирани публикации