Забраниха ползването на "Марина Диневи"

Спират тока и водата във ваканционния комплекс
Обновена: 18 окт 2010 16:57 | 18 окт 2010 16:57,
133
Забраниха ползването на "Марина Диневи"
Снимка: БГНЕС

Дирекцията за строителен контрол в Бургас забрани ползването на ваканционния комплекс "Марина Диневи" в курортното селище Свети Влас.

Очаква се да бъдат спрени токът и водата в двете сгради и басейна, съобщи БНР.

Хотелът, заведението и плувният басейн са собственост на строителните предприемачи братя Диневи.

Според контролните органи те са въведени в експлоатация в нарушение на нормативните изисквания.

Dnes.bg припомня, че миналата седмица РДНСК Бургас започна процедура по затваряне на комплекса, защото няма разрешение за използване, издадено от дирекцията.

През 2007 г. пристанището е започнало да работи с удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на Община Несебър. Това би било в реда на нещата, ако комплексът бе под 5000 кв.м. Според ДНСК обаче "Марина Диневи" е над 5000 кв.м и е строеж от III категория, следователно трябва да се пусне в експлоатация от дирекцията.

"Твърденията, че луксозното яхтено пристанище в Св. Влас "Марина Диневи" е незаконно, са некоректни", заяви в отговор Йордан Динев, един от братята собственици на комплекса.

"Вероятно има натиск върху Дирекцията за национален строителен контрол за проверките", допусна той. 

Братята били получили от държавата разрешение да построят хидротехническо съоръжение, т.е. марината.

"Ние строим вътре във водата и плащаме акваториална такса, но самото съоръжение е построено след разрешителен режим и не засягаме изключителна държавна собственост", категоричен беше той. 

Спорът бил на РДНСК с архитектите на Диневи, каза той.

Техните архитекти казвали, че земята била четвърта категория, а РДНСК – трета. Документите, с които сградите били приети в общината, били същите, които щели да се вкарат в ДНСК.

"Всичко е законно", категоричен беше Динев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: МаринаКомплекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 13 години
До др.МарковЕй, лежпер!Какви разрешения да си ползвам собствеността както АЗ искам???И такива като тебе и баща ти ни бутнаха НАСИЛА къщите, за да дойдете вие тука да живеете В София!
50
2
 
5
 
! Отговори
старо куче медалист преди 13 години
Питай Доган де си държи летящата чиния!...
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 46 В КОЙ ПАНЕЛКИ Е ЗА ЗИДАНО ,НЕЩО БЪРКАШ ,НЕ В ПАТЕЛКИ АМИ В ЯХТИ СКЪПИ КОЛИ БАСЕЕНИ И ТН,,,,ТК, ПАНЕЛКИТЕ ХОРАТА СИГИ ПЛАТИХА , АТУКА КРАДЪТ КАТО ЗА СВЕТОВНО
48
0
 
11
 
! Отговори
ТДК преди 13 години
А да знаете какво става като завали, всчико шахти бълват вода и наводняват всчики хотели и ресторанти в ниското, така се случи 4е имам снимки от там в такова време, ужас.....
47
2
 
13
 
! Отговори
Марти преди 13 години
Пак чета некви *** коментари...Не разбрахте ли че всичките тия истории са за пари?Ще си платят и всичко си е ок...пак ще са си богати..а вие ще си останете само с плюенето,злобата и бедността..
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
повече от ясно е, че е незаконно, няма смисъл от думи - в конституцията точно и ясно е записано, кое е изкл. държ. собственост и кое не е и какво може да се прави на такива територии и какво не.Точка, Край!
45
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето къде е откраднатата народна пара - пенсионите фондове, образованието, здравеопазването - всичко е назидано в едни панелки. Мръсни комунисти.
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май по-добре е танковете да дойдат, пардон исках да кажа булдозерите.
43
10
 
8
 
! Отговори
от 24 до 32 преди 13 години
Преди време си купих апартамент от тях, *** гъзт. И си се кефя там цяло лято. Ти стой на село и псувай богатите щото освен да ги псуваш друго не можеш.
42
0
 
16
 
! Отговори
Подводничар преди 13 години
И къде ще си държа подводницата сега ?
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
те на това пристанище акостира Яхтата на атентаторчето Доган,даже Доган се хвалеше,че минавал разстоянието Свети Влас - Истанбул за 6 часа
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО МАРКОВ ,ГОСПОДИНЕ БАЛКОНИТЕ ПО ПАНЕЛКИТА СА ЗАКУПЕНИ ЗАКОНО ДАЛИ ,ЩЕ СПЯ ТА ТЯХ ИЛИ ЩЕ ГОТВЯ ,АЗ СЪМ ПЛАТИЛ, ТУКА СТАВА ВЪПРОС ЗА ГРАБЕЖ НЕЗАКОНО , КОЙ В ГАРАТА ГРАПИ КОЙ НА МОРЕТО ИЛИ ЯЗОВИР ,ТОВА Е ИСТИНАТА ,АНЕ ЗА ПАНЕЛКИ ,
39
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се радвайте - Диневи ги покровителства ***, а пък 3-те букви са сред приятелите на Премиера. Явно просто са закъсяли с плащането на рекета към ББ.
38
1
 
14
 
! Отговори
Капитан преди 13 години
Цъ цъ цъ тряяя да ходя да паркирам сега в Монако, има ли навити министри да хвърлим едни карти по пътя....случайно
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е весело какво ще се случи когато Брюксел разберат ,че има дупки в сигурността на Европа,още повече когато се очакват атентати.През това пристанище може да прекараш всичко - Калашници,дрога,самоделни устройства за масово унищожение,химическо оръжие и... нека да не продължавам.После се чудим у нас как всеки бандюга има калашник.
36
1
 
28
 
! Отговори
нн преди 13 години
няма милионер в българия,който да е станал такъв по честен и почтен начин,всичките са или от партийни и комсомолски пари или от приватизацията или от мошенничества и кражби от държавата
35
2
 
12
 
! Отговори
Слугата преди 13 години
Действително много работа дават - за прислуга,***,охрана ...Планът ранъп - в действие,радвай се бедни народе. А и заплати "големи" дават та так успели и пари за колекция от суперскъпи автомобили да скътат - дори бройката им забравили :)
34
2
 
6
 
! Отговори
БАЙРЯК СЛАВЕЙ преди 13 години
Ако имате "google earth" посетете Флорида в щатите............и вижте за какво иде реч. Малкото което се прави тук е твърде много за БЮРОКРАЦИЯТА и алчните за'ници .
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оп, оп, оп, оп, оп - ще си купя Автомат.Ка-лаш-ников, Ка-лаш-ников ...
32
8
 
12
 
! Отговори
Марков преди 13 години
ДНСК кога ще забрани ползването на незаконно усвоените балкони по панелките????? Кога ще се изискват Удостоверение за въвеждане в експлоатация на иззиданите балкони тип кухни и кога направилите го ще си плащат по-високи данъци за допълнителната жилищна площ!?!?!?Ако ще се прилагат законите нека това да бъде за ВСИЧКИ или хаосът ще си продължи,въпросът е тебе да не те проверят,защото всеки у БГ-ето е в някаква незаконност!?!?!?!!!!!!!!!!