јкад. –алчев: »зключено е автомобилът на Ќ—ќ да е бил неизправен

»ма гол€мо текучество в службата, шофьорите не са над закона, посочи експертът
ќбновена: 20 май 2024 21:05 | 20 май 2024 20:43,  расимир јнгелов
37

Ѕивши€т ръководител в Ќ—ќ акад. –умен –алчев за€ви, че тр€бва да се изчака експертизата за скоростта, но несъмнено има извършено нарушение от загинали€ шофьор при катастрофата с колата на Ќ—ќ, в ко€то е бил лидерът на "ѕродължаваме пром€ната"  ирил ѕетков.

"Ўофьорите в Ќ—ќ не са над закона. “р€бва да има пилотна кола, и то не една.  ортежът има предупредителен характер, за да се избегнат такъв тип случаи на "загледал се, много бързал". “ози нещастен случай показва две-три неща: нарушението на господина е безспорно; доколко тази скорост, ако е била по-висока, дали е била хрумване на шофьора или е била наредена. Ўофьорът не тр€бва да изпълн€ва заповедта, но ако не € изпълни, на други€ ден на неговото м€сто идва друг човек", коментира той в "ƒен€т ON AIR".

ќще по темата
јкад. –алчев отбел€за, че предоставеното на  ирил ѕетков от Ќ—ќ е форма на охрана - въоръжен и обучен шофьор, който да гарантира максимално неговата ц€лост и безаварийното му пространство.

" ато бивш премиер, ако има заплахи, а те се констатират от компетентните органи, има тричленка, ко€то взима финално решение и се прецен€ва каква да е степента на охрана. ƒадена му е най-ниската степен на охрана. »ма гол€м морален проблем, когато има жертва, независимо дали е т€ виновна или не", подчерта гостът на Bulgaria ON AIR.

—поред него е изключено автомобилът на Ќ—ќ да е бил неизправен. ¬ Ќ—ќ се извършва изключително стриктен контрол, а изправността на автомобилите е непрекъсната, увери акад. –алчев и добави, че шофьорът тр€бва да бъде неупотребил алкохол и отпочинал.

"«аплащането в Ќ—ќ в последните 5 години изостана и това доведе до гол€мо текучество и оттегл€не на кадри, включително шофьори. “ърс€т се 15 места, €в€ват се 10 души. Ќ€къде нещата не са изчистени докрай. –аждат се изключителни кадри, но задържането им става невъзможно", алармира той.

јкад. –алчев е на мнение, че при атентата срещу словашки€ премиер –оберт ‘ицо са липсвали цели елементи от охраната.

"ƒопускането на въоръжен човек в тълпата е гол€ма грешка. Ћипсваше кордон от охранители покрай заграждени€та, които гледат към публиката. Ќегласната охрана не беше поставена хомогенно и не се придвижваше с движението на пострадали€, затова реагира със закъснение. Ќикога не се остав€ така отпред и охраната да стои на н€колко метра, без да са плътно до него и да го дръпнат. ќхранител€т, който персонално отговар€ за него, тр€бваше да постави т€лото си отпред. ƒа разрешиш да вл€зат н€колко куршума в човек, който охран€ваш, това показва безхаберие", коментира експертът.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


37
ќще от ќбразование
„естит празник! ‘акултетът по журналистика навърши 50 години
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
35
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
–азбира се н€ма никакви неизправности и нарушени€, само ако д€дката си беше сменил зимните гуми и инцидент н€маше да стане.
34
0
 
0
 
! ќтговори
Dff преди 3 седмици
“е хората са казали "когато не ставаш за нищо друго ставаш прасе ( ченге)".
33
0
 
0
 
! ќтговори
007 преди 3 седмици
Ќе просто в него се е намирал човек с неизправен мозък.
32
1
 
0
 
! ќтговори
сел€нин преди 3 седмици
добре де разбрахме че е невинен с€ н€какъв че е сдал бог дух ами дрътичък е бил баш на годините да събеседва с свети ѕетар
31
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
јма €сно, от гаража е тръгнал изправен, но с превишена скорост през пролетните дупки по пътищата е станал неизправен.  акто и шофьора и най-вече куфара, който дава нареждани€ от задната седалка. ¬същност той никога не е бил наред.
30
0
 
13
 
! ќтговори
Ќе че нещо преди 3 седмици
ѕростете, в архивите на ЅјЌ не намирам данни кога този човек е станал академик.
29
0
 
13
 
! ќтговори
ƒобре де преди 3 седмици
–азбрахме, Ќ—ќ никога не може да са виновни. ƒайте малко думата и на оцелелите потърпевши, не е честно така.
28
0
 
22
 
! ќтговори
изуменбългарин преди 3 седмици
Ѕоже ти да видиш и този старшина станал академик? явно падението на държавата ни е тотално!
27
0
 
21
 
! ќтговори
 ире още по-тъпото преди 3 седмици
“ези лаладжии, що не вземат да се разход€т до "местопроизшествието", да вид€т на м€сто какво е ограничението на скоростта и €сно да дадат отговор на въпроса - возможно ли е, автомобил, движещ се с 60 км/ч да помете друг, излизащ от път без предимство? Ќа това м€сто разсто€нието е напълно достатъчно и двамата да се забележат и да реагират навреме, освен....... ако едини€т не е спазил ограничението на скоростта и се е движил с б€сна скорост.
26
0
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
колкото повече се стара€т, по-лошо става, вече никой не им в€рва, ц€лата държава ангажираха, за да спас€ват петков и Ќ—ќ
25
0
 
17
 
! ќтговори
јлекс преди 3 седмици
јвтомобилът на Ќ—ќ е бил изправен с изключение на задкормилното устройство.”стройство с огромно самочувствие и мислене,че е нещо повече и е над законите и правилата.¬ъзможно е и ѕро100то да е наливал допълнително от това самочувствие.
24
0
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“ези автомобили на Ќ—ќ н€мат ли видеорегистратори? »ли н€мад за да не записват нарушени€та им.  ак карат с превишена скорост и по средата на път€ и как избутват другите в канавките.
23
0
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
не лъжи, не прелюбодействай, не убивай - библейски заповеди
22
0
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќеизправни са шофьорът и пътниците в него. Ќо, за т€х това е само епизод от живота, в който "не знаеш, като се събудиш, какво ще ти се случи през ден€".
21
1
 
23
 
! ќтговори
 азума преди 3 седмици
≈й това български€ милиционер срама н€ма. —ега ще ползват това убийство за да си вдигнат заплатите така ли? √усин ѕулисай ако като погледна на л€во ти си още на 300 метра по нагоре зад 2 заво€ и не се виждаш какво точно предимство ти отнемам бе тюрбан? ”тепали човека щото са им малки заплатите. Ќе липса на кадри направо да ви затриват и с бюджета ви да вдигнат малко заплатите на учители и медици да речем.
20
1
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ќхо..че направ€т още 5 експертизи че видите че  иро че е квимем на 100 %нищо че почина човека
19
0
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ћасонче, академик, бизнесмен, джудист... —пециалист по всичко...
18
1
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќито дума за превишената 3 пъти максимално допустима скорост, само се казва "ако е била по-висока". Ќо н€колко пъти се споменава, за безспорно нарушение на господина. Ћек намек, че скоростта е наредена от  иро. »нтересно за "академика": ѕрез септември 2013 г. големи€т му син, –оман, е арестуван за притежание на наркотици.
17
0
 
30
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
 акъв академик е то€ милиционер като ÷въки ухото :)))
16
0
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо сега тук никои не говори за неизправен автомобил на Ќ—ќ. √овори се за превишена скорост при ограничение от 60 км. ј текучество има навс€къде така че, който не му харесва в Ќ—ќ , не може да удържи навън има също работа. Ќие като сме навън не сме останали гладни €. ƒисциплината е нема в Ќ—ќ-