Сърбия пусна българите до Босилеград, но без митинги

Часове наред десетки души стояха на ГКПП Олтоманци
Обновена: 18 фев 2011 11:27 | 18 фев 2011 11:27,
90
Сърбия пусна българите до Босилеград, но без митинги
Снимка: Булфото

Българите, които отиват на паметника на Васил Левски в Босилеград, ще бъдат пропускани през ГКПП Олтоманци.

Това стана ясно след приключването на срещата на българския и на сръбския началник на граничния пункт.

Още по темата
На срещата сръбските гранични власти са казали, че ще пропуснат българите, които отиват да поднесат венци и цветя на паметника на Васил Левски в Босилеград, но няма да им разрешат провеждането на митинги. 

В момента вече български граждани преминават граничния пункт Олтоманци.

Сутринта за нелепата ситуация сигнализира кметът на Кюстендил Петър Паунов, който с други българи изчакваше на границата, за да отиде до Босилеград.

По думите му на пункта има засилено полицейско присъствие. Бил дошъл автобус, пълен с полицаи с каски и бронежилетки. Взели им и паспортите уж за проверка и с часове чакали да им ги върнат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
12
 
! Отговори
Мъчителната истина преди 13 години
На ГЕРБ не им пука за българите, важно е Уорлик какво ще каже и коя *** махала ще посети.
18
2
 
5
 
! Отговори
Тишо преди 13 години
Щях на отговарям на коментар 1, ама гледам добре сте му обяснили за какво иде реч, та за да не преповтарям едни и същи неща само ще му тегля и аз една майна. Същото се отнася и за коментар 14. До коментар 12 ВМРО - за съжаление онова ВМРО вече отдавна не съществува. Сега съществува една политическа партия, нямаща нищо общо с онова движение и с велики българи като Тодор, Ванче и да не изреждам всички.
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВМРО е обявена за терористична организация още по царско време и има защо. След това през соца също не бе реабилитирана тази организация. Щом в продължение на 80-90 години от всички правителства си обявен за терорист, значи си такъв.
16
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Време е ВМРО да се разкара. България не е само македонци.
15
9
 
9
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Кои са тези от ВМРО ?Безродни Милиционерски Комунистически пачаври като Каракачанов и техните потомства.Ми то трябва първо те да си избиват и от тях да се изчистим а посли от сърбите и гърцитеЦялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.Ние Наследниците на Императорския род ДУЛО ще Ликвидираме този 132 годишен Руско-Турски *** и Възстановим Българската държаваЗЕМЯТА Е БЪЛГАРСКА - ДЪРЖАВАТА ХАЗАРСКА - ДА СЕ ЛИКВИДИРАКАЗАХ !!!bulgarya.co.cc
14
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да на помня на всички, че през 1919 Стамболииски подписва мирен договор според, който Западните покрайнини стават СРЪБСКА ТЕРИТОРИЯ. Границата между България и Сърбия е призната от всички страни по света. Ако толкова си го искате Босилеград грабвайте пушките и ставайте четници. Почвайте да тепате събри, а не да ми пишете гупости по форумите.
13
5
 
8
 
! Отговори
Васо преди 13 години
До 1Нерде Левски, нерде Мустафа Кемал Ататюрк. Пък нашия човек е бил и участник в българската легия дето им помагала да се освободи Белград. Няма логика да създават затруднения, обаче там ходят и едни кресливци дето се изживяват на голями патриоти, бленуват за ревизия на граници и това е причината. Да впрегнат усилия да се оправим в сегашните си граници би било по-добре. Някоя година и Сърбия ще влезне в ЕС. Да си мислим, че ние сме фактор дето може да ги спъне е глупост. 2011 сме, не 1918 ей.
12
6
 
15
 
! Отговори
ВМРО преди 13 години
Време е ВМРО пак да започне да издава смъртни присъди за сръбите и сърбоманите !
11
18
 
5
 
! Отговори
2011 преди 13 години
Дааа Революционерите, Нашите днешни национални герои, Но наказани от Бога да бъдат без гробове И Ботев и Левски и Бенковски и Раковски, А какво се крие за тях, По време на Отоманското робство сиромашкото население години наред събира пари още още за оръжие, Парите са дадени на войводите Филип Тотю и Панайот Хитов да купят пушки и с чети и въоръжено въстание да дойде мечтаната СВОБОДА. Единият от двамата войводи заминава във Влашко и там с парите си купува къща и 300 декара лозе оженва се за млада и богата влаинка чокойка и си живее мирно тихо и спокойно в Браила до дълбоки старини. Христо Ботев преди заминаването на четата за България предвидливо изтегля във Влашко старата си майка заедно с жена си и дъщеря си, както и Димитър, синът на жена му от първия и брак. Във Влашко Ботев оставя на майка си и на жена си повече от половината пари предназначени за изхрана на четата в България, След това историята се знае. Следват множество скандали между Ботев и изгладнелите четници. Кулминацията е на връх Вола където Ботев е убит от Стефанаки Савов от Враца Обретенов от Русе и други четници. Васил Иванов Кунчев по прякор Левски е подстриган за монах с черковно име Игнатий и чин дякон, Но той се отказва от Бога и православието - захвърля расото. Убива с кама и 12 годишно дете,Участва в обир на държавната хазна. Левски е осъден на смърт чрез обесване от съдията българин Иван Хаджи Пенчович, при присъстващи 10 турски и 10 български съдебни заседатели. Преди присъдата на Левски е предложено да приеме исляма за да отърве въжето, И Левски приема. От турските заседатели ЗА смъртна присъда гласуват само 2 ***, a от българите ЗА смъртната присъда гласуват всичките 10 заседатели. Левски отчаян и изплашен прави неуспешен опит за самоубийство като си удря главата в стените на килията. Един ден преди обесването на Левски във двора на затвора е обесен Димитър Общи, От Бесилото Общи за да вдъхне кураж на изплашения си другар се провиква - Левски виж как умира един истински революционер ! После сам слага въжето на шията си и увисва. Любен Каравелов от Браила е изпратил писмо на Левски да му предаде архива, И Левски от Ловеч я изпраща В Браила, посред бял ден в къщата на Каравелов влиза турски агент и взима архивата и един портрет на Левски. Въпрос на време е било кога ще го заловят. В съда на масата Левски учудено вижда архивата, която е пратил на Каравелов. Гаврил Хлътев с чужд паспорт на името на Георги Бенковски сам се обявява за Княз по време на Априлското въстание, дори си взима и жена Райна Княгиня. Истинското име на Георги Раковски е -Съби Попович. Каравелов произхождаща от големите копривщенски родове Чалъкови и Доганови македонски бежанци от егейска македония
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сърболяците да ни върнат Западните покрайнини, защото Югославия с напускането на Черна гора вече де факто и де юре не съществува. Тези земи бяха дадени на Югославия, а Сърбия вече не може да й бъде правоприемник.Толкова са нагли, че даже не ни допускат в собствените ни земи.Забравиха как набързо ги натупахме в предишните войни и само простотията на Фердинанд ни прецака. Да ни връщат земите, щото няма да ги подкрепим за ЕС, а ако продължават да ни се подиграват по тоя начин сами ще си ги вземем!
9
4
 
29
 
! Отговори
България преди 13 години
Един народ една държава от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море - За такава България се биеха дедите ни .Поклон пред паметта им! Да живее БЪЛГАРИЯ !
8
4
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Сърбите ако много се дърпат нема да ги допуснем в ЕС. Много ги е шубе, защото Западните български територии, колкото и да се опитваха да асимилират си останаха български! Влязат ли в ЕС изкуствената граница съвсем ще изчезне. Тази територия е наша и каквото и да правят, много добре знаят, че българите няма да се предадем. Щом искат в ЕС ще трябва да преглътнат Босилеград и Цариброд, които само административно ще се водят към Сърбия след влизането им в ЕС, но де факто ще са български. Близостта със София и Кюстендил ще даде много повече перспектива на населението в тези градове, отколкото я имат сега, а след това в посока Белград.
7
5
 
18
 
! Отговори
+++ преди 13 години
вето до дупка за ЕСсрбе на врбеАвтономия за Западни покрайнини !!!!
6
5
 
28
 
! Отговори
a преди 13 години
Ей *** това са окупирани изконни български земи с българско население, ние не сме окупирали турска земя, че да си честват турците героите, ясно ли ти *** мръзен?
5
5
 
21
 
! Отговори
ВМРО преди 13 години
Каква суверенност на сърбия върху западните покраийнини бе ***.Заради такива като тебе България е на тоя хал мръсен родоотстъпник
4
6
 
27
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
1 !!Само, че забравяш,че Турция тука е била окупатор.А Сърбия просто от злоба ни правят проблеми!!
3
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей ,Западните покрайнини са българска територия,нещастен *** такъв.И се предполага,че сме братски християнски народи, които са се били срещу турците.
2
7
 
31
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Ще клекнете ,че иначе ЕС през крив макарон!!Да не говорим после какво ви чака.Като нас.Краставиците в найлон.Кебапче със соя.Ама и вашите политици като нашите.За това се ядем на балканите!!Иначе и тука и отатъка правим хубава ракия.
1
53
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако турци от Анадола идваха в България да правят митинги в чест на Мустафа Кемал тогава на нас сигурно нямаше да ни е приятно. Суверенитета на Сърбия върху Западните Покрайнини трябва да се уважава. Загубили сме война, наказани сме били. Точка! Същото е и с Турция: загубили са Балканската война, наказани са били. Празненства посветени на Мустафа Кемал в Разград няма.