Борисов - нагоре, Цветанов - надолу

НЦИОМ: 1/3 от българите биха гласували за нова партия
Обновена: 21 мар 2011 16:01 | 21 мар 2011 16:00,
419
Борисов - нагоре, Цветанов - надолу
Снимка: Булфото

Бойко Борисов е най-одобряваният политик през март с 56,3 на сто рейтинг, показва национално представително проучване на НЦИОМ.

На второ място е Росен Плевнелиев с много близък до премиера рейтинг – 55,9 на сто, на трето място е земеделският министър Мирослав Найденов – 51,5%.

Четвъртият най-харесван политик е столичният кмет Йорданка Фандъкова с 51,3 на сто подкрепа, а на пето място е външният министър Николай Младенов – 47,2% одобрение.

Следват Цветан Цветанов – с 43,9%, и Георги Първанов – 40,9 на сто.

Най-силно критикуваните министри са Симеон Дянков и Тотю Младенов, а най-бързо расте неободрението към здравния министър Стефан Константинов, отчитат социолозите.

Няма промяна в дела на хората, които очакват правителството на ГЕРБ да изкара пълния си мандат – 71 процента, твърдят от НЦИОМ.

Изследването показва още, че 31% от българите биха гласували за нова партия, ако такава бъде създадена.

58 на сто обаче твърдят, че в момента няма партия, която да управлява страната по-добре от ГЕРБ.

На въпрос за най-големите успехи на управляващите в момента 33% посочват борбата с престъпността и корупцията, 20 на сто – строителството на магистрали и пътища, 7% – подобряването на усвояването на еврофондовете.

29 на сто от запитаните смятат, че кабинетът няма никакви успехи, като така мислят основно привържениците на БСП и ДПС.

Като основен неуспех на кабинета, посочван от всеки пети, е спадът в жизнения стандарт.

Сред неуспехите се посочват още пенсионната реформа, липсата на мерки за стимулиране на дребния и средния бизнес, както и слабата социална политика на кабинета.

Едва 5%  от анкетираните казват, че стандартът им се е повишил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
4
 
11
 
! Отговори
NE4O преди 13 години
basii mazohistite sme...
370
37
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 13 години
Браво на ГЕРБ!
369
7
 
38
 
! Отговори
голям преди 13 години
смях ще падне на есен, или както се казва тиквениците се броят наесен
368
8
 
34
 
! Отговори
ПАЗИ БОЖЕ! преди 13 години
Това е чиста проба - платена СТЪКМИСТИКА! НЕ ми се вярва повече мутри да се напъват за политици! МУТРИТЕ НЕ СА ЗА ПОЛИТИКА! Те са за БУМ,БУМ!ГЕРБ е последното мутренскоДС(БКП)БСП - измислено,*** правителство!
367
3
 
25
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Тези трябва да се избият до девето коляно за да знаят следващите какво ги чака.За свободата трябва да се воюва.
366
54
 
17
 
! Отговори
Генади преди 13 години
само ГЕРБ ще оправи работатана следващите избори очаквайте поредния шут в г*за на синьо-червената шайка.
365
12
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
От какво ли се е дигнал рейтинга на Гоце... - да не е ударил някой козел, или пък да е забил нова певачка???...
364
5
 
6
 
! Отговори
КОИ преди 13 години
КЪМ БСП---МАФИЯ БРАТЛЕ ТИЯ НЕ МОЖ ГИ МРЪДНА ВЕЧЕ ВСИЧКИ ФИРМИ СА ТЕХНИ А ТЕЗИ КОИТО ОТКАЗАХА ДА РАБОТЯТ ЗА ТЯХ ВЕЧЕ ГИ НЯМА.ДНЕШЕН ВЕСТНИК ПОДРОБНО ОПИСВАТ ФИРМИТЕ ИМ.
363
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахах борисов нагоре ... да ама НЕ ! НЯМА ТАКОВА НЕЩО! ИЗБОРИТЕ НАБЛИЖАВАТ
362
12
 
37
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
В САЙТА ИМА ПЛАТЕНИ ЛАКЕЙ НА ГЕРБ ОТ МВР И ДАНС.
361
13
 
15
 
! Отговори
partizanina преди 13 години
а ве защо драскача на бсп-мафията пише по колкото си иска плюсчета или минусчета.знаете ли защо?------ЗАЩОТО РАБОТИ В САЙТАААААА
360
46
 
13
 
! Отговори
НАФАРФОРИЙ преди 13 години
НЕ СЕ ПЛАШИ БЪЛГАРИНОООБСП УМРЯКОМУНИЗМА СИ ОТИДЕ...САМО ГЕРББСП---В *** ДА СИ ОСТАНЕ КЪДЕТО Я ЗАВРЯ БОЙКО БОРИСОВ
359
4
 
6
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
"Също изследването сочи, че премиерът Бойко Борисов е подкрепян за президент от 44,7%, Цветан Цветанов от 32,7 %, а бившият еврокомисар Меглена Кунева от 31,7%."--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Е къде е истината?
358
7
 
32
 
! Отговори
Еййй, журналята преди 13 години
Що питате само у Софию бре????Да нсте фанали господ за шушлеко?София не е БЪЛГАРИЯ!!!!!!!Половината от "СВИНеянци",забравихте от где сте!!!!!!!!А питайте дедо Гоше от:1. Монтанско 2. Добричко 3. Мало търново 4. Мелник!!!!Он, че ти кажува що мисли "Българският народ". А не Вие, дето го кааааза ВАЗОВ: """""""""""""""""""""""""" ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА"""""""""""""""""""/ А пожарникарчето наистина ни ебаааааааааааааааааааааа , мамата/
357
21
 
8
 
! Отговори
БСП----МАФИЯ преди 13 години
ТЯ ЗМИЯТА И КАТО УМИРА ПАК ХАПЕ ...БСП Е СЪЩАТА РАБОТА..МАКАР ЧЕ ВЕЧЕ УМРЯ.А СЕГА ДРАСКАЧИТЕ И ЗАСТРЕЛЯНИ СЕ ОПИТВАТ ДА Я ИЗКАРАТ ЖИВА.
356
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се забрани на цоциолози без гол игрища да правят проучвания !!!!
355
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само така!! ГЕРБ!!!Нещо си се пообъркал приятел наглите бяха от дпс,ако не си спомняш репликата на хабибчо който разпределя порциона в България или май по ти се харесва Р Овчаров,или комарджията ,така наречен цар на българите,а МОЖЕ би Лостф и Мартинчо неговата сянка или пък пъпката сол таша...ка на весстник галерия.
354
2
 
26
 
! Отговори
Достоевски преди 13 години
Опитват се да ви метнат със стар трик!Нарича се промиване на мозъци!Най общо звучи така:"Няма значение какво се случва в действителност, важното е какво ви се набива в главите от медиите!"Нещо като неофициалния девиз на CNN:"Щом не сме го показвали по новините, значи е се е случвало!"
353
2
 
5
 
! Отговори
БСП----МАФИЯ преди 13 години
ИМАХ В ПРЕДВИД "ХОРА" ПО ДОКУМЕНТИ.ИНАЧЕ НЕ СА НИКАКВИ ХОРА
352
7
 
20
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 13 години
И парнията ви е крадена,крадливо гейберско племе.Откраднахте я от Душана Здравкова:Душана Здравкова: Никой не знаеше с какви пари Хайнс Зайдел" подкрепя инициативи на сдружение ГЕРБ Провеждахме много инициативи, докато бях председател на сдружение Граждани за европейско развитие на България". Знам какви кръгли маси и семинари организирахме с ентусиазъм. В периода 2006-та - до средата на 2007 г. знам, че пътувахме на собствени разноски. Плащахме само наем на зала и някакви кафе-паузи. Хората идваха сами, доброволно. Надяваха се, че нещо ще се случи. Смятаха за полезно това време. В този период се случиха и доста инициативи с подкрепата на фондация Хайнс Зайдел". Но никога не сме обсъждали финансирането от тяхна страна. Нито беше тема, която се коментираше и обсъждаше. Нито сме вземали решения на Управителен съвет на сдружението", разкри в ефира на радио К2 Душана Здравкова - бивш председател на гражданското сдружение ГЕРБ, настоящ съдия от Окръжен съд-Варна. Казвам категорично, че не знаех как се разходват средствата от Хайнс Зайдел". Нито в какъв размер са били", допълни тя. Бившият евродепутат от ГЕРБ и ЕНП коментира поставената от водещата на радио К2 Илиана Беновска тема - дали вицепремиерът Цветанов е извършил документни престъпления и финансови злоупотреби с европейски средства в качеството му на член на УС на сдружение ГЕРБ. Сигнал, който тези дни от РЗС оповестиха в публичното пространство. Няколко пъти съм искала финансови отчети и документи. Не за друго, за по-добрата организация на работа. Но като председател от 2007 г. бях тотално изолирана и не знаех какво се случва. Разбира се, нямах основания да се съмнявам в коректността и почтеността на моите колеги - Цветан Цветанов и Красимир Велчев. Обикновено ми казваха, че се намират в момента в Брюксел, или някъде много далече", каза Здравкова. За някои от отчетите съм се подписвала в самото начало, но след това със сигурност научавах за тях от общото събрание на сдружението. По принцип тримата членове на УС - аз, Цветанов и Велчев, имахме право по устав - заедно или поотделно, да представляваме сдружението", уточни тя. Здравкова потвърди, че сдружение ГЕРБ е провеждало съвместни инициативи и с фондация Конрад Аденауер". Но тя не се е подписвала под никакви документи с тях, нито е била в течение на финансовите въпроси. В един период започнах да се притеснявам, защото като председател на сдружението нося отговорност. Но като юрист си казах, че не съм получила нито един платежен или счетоводен документ. Така че от мен не би могла да се търси отговорност. Затова започнах да пиша и писма с питане какво се прави, за какво се прави", заяви Душана Здравкова в ефира на радио К2.