Мъж загина при срутване на балкон в София*

Две жени са в много тежко състояние
Обновена: 14 май 2011 10:11 | 14 май 2011 08:57,
110
Мъж загина при срутване на балкон в София*
Снимка: Архив Булфото

Един мъж е загинал, а две жени с в тежко състояние след срутването на част от балкон в центъра на столицата тази нощ, съобщи МВР.

Малко след 4.00 часа жените са приети в „Пирогов”, по информация от болницата.

При откъсване на парапет на тераса на ул. „Неофит Рилски”, на ъгъла с бул. „Витоша”, от третия етаж са паднали една 19-годишна и една 30-годишна жена.

По-младата жена е с тежка белодробна контузия, счупени две ребра вляво и шест ребра вдясно, счупен гръден капак, хемоторакс.

Веднага след стабилизирането й е започнала операцията от дежурните от Първа хирургическа клиника.

По-възрастната жена е с фрактура на таза, счупена дясна длан и рана на лявото бедро.

По непотвърдена информация загиналият мъж е чешки гражданина. При инцидента на балкона е имало хора, но към момента  няма информация дали и мъжът, и двете жени са били там, или някой е бил на улицата под терасата, съобщи "Фокус".

Парапетът на балкона е представлявал метална решетка, която се е откъртила. В апартамента живеели наематели, съобщи „Дарик”, позовавайки се на бивш домоуправител на кооперацията. Той разказва, че ремонт на сградата не е правен от много години.

Сградата е строена през 40-те години на миналия век, според директора на дирекция „Контрол по строителството" Влади Калинов, цитиран от „Дарик”. Той припомни, че отговорността за поддържане на сградите, фасадите и балконите, е на собствениците.
 

*Информацията е актуализирана в 10.00 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Нещастен случай ли е това което се е случило с такъв вид хора? Все пак всичко което ходи на два крака не е човек, не е и одушевено същество.
100
0
 
0
 
! Отговори
Стареца преди 12 години
Всеки парапет трябва да издържи хоризантална сила 100 кг/на всеки метър във най-горната си точка. С други думи и 200 кг да е всеки човек от тримата, парапета не трябва да пада. Явно имало е нужда от оглед на специалист и поддръжка ама кой да го направи? И кой собственик ще се заинтересува и направи нещо. Опасните сгради са безкрайно много в България. Трябва да се направи нещо, а не да се тюхкаме след нещастията.
99
516
 
2
 
! Отговори
roro преди 12 години
Тази година месец юли има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели. Това се случва веднъж на 823 години и се нарича торбичките за пари. По тази причина копирайте това съобщение, разпространете го и до 4 дни парите ще пристигнат при вас. Това е според философията на ФЪН ШУЙ. Който го прочете и не го копира ще загуби пари Нека си опитаме късмета
98
645
 
6
 
! Отговори
Deltichko преди 12 години
Живея на другата пряка и познавам изкъсо целия район. Това е кооперация от 1940-41-а г., от т.н. ,,динки" (от немския стандарт на DIN, по който са построени, затова се наричат още ,,немски кооперации", за разлика от по-късните ,,сталинки мощни солидни неокласицистични на вид сгради от 50-те). Както повечето стари неща, и те са построени изключително ЗДРАВО, но това НЕ ЗНАЧИ, че са дуракоустойчиви! Българинът много обича да има нещо, но изобщо не иска да полага грижи за него - нито дограма пази, нито санира, нито следи за напукани стени, течове, прогнила арматура, влажни покриви, абе въобще ВАЖНОТО Е НА МЕН ДА МИ Е ДОБРЕ! Ходя и ги гледам тия балкони с опадал, разбит, мъхясал от течове бетон и им се вижда ръждясалата арматура. Това е същото като с избиването на партерните стени на сградите. Хора, ОПОМНЕТЕ СЕ, разучете кое е нужно на собствеността ви и го правете Алабин 39 *** на вратата! Балкони падаха на Хан Крум, на Графа, а що се отнася до района около Женския пазар (някогашния ,,еврейски квартал на София), имам чувството, че като се кача на някой тамошен балкон и подскокна, ще се откърти и ще падне с все разбите му, канелюрите му, орнаментите му и надписите хиляда деветстотин двадесет и някоя!
97
507
 
5
 
! Отговори
ЕЕЕЕхххххх! преди 12 години
Ама да знаете само какъв купон се е вихрел до 04.00 часа! И съседите са търпели тая лудница! И не са посмели да звънят в полицията! Защо ли? Защото знаят, че и да звъннат-все тая! Ще дойдат, ще предупредят и купонът ще продължи. Като че ли няма терени за тези работи: дискотеки и пр.! Търпим и това е! Резултатите-трагични за всички!!!
96
223
 
5
 
! Отговори
Тоягата преди 12 години
Народ без етика и морал!Извратени типове!Спрете да лаете нецензурии,не знаете утре какво може да се случи на вас.Бог да прости починалите и дано не се получават повече такива инциденти!
95
388
 
11
 
! Отговори
аз преди 12 години
Потресен съм от коментарите.Случаино познавам пострадалите.Те са с невероятно богат интелект и възпитание.Ако имаше повече млади хора като тях светът около нас ше е по-добър.Било е едно приятелско събиране без чалга и глупости
94
237
 
3
 
! Отговори
въх... преди 12 години
тук пък загиналия мъж е чешки гражданинаКво сте пили бре, днесточкабеге?
93
331
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еб...ти малоумното заглавие! Къде ви е срутения балкон бе умници? Счупването на парапет да не е равнозначно със срутва не балкон??? Повдига ми се от гадните ви журналистически сензации. :(
92
375
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
88, не само Луканов, Ботев също, по показания на очевидци.А обесените направо свършвали миг след като им се откъсне врата.Физеология, брат.
91
280
 
3
 
! Отговори
До 94 преди 12 години
Ей *** дано паднеш от някой балкон, да се парализираш и цял живот машина да ти поддържа жалкия живот на легло!
90
264
 
12
 
! Отговори
i преди 12 години
Не е реално колко много *** *** има по сайтовете, съдейки по коментарите... ***! Затова сте на такъв хал.
89
304
 
10
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
защо си тук тогава? щом живееш в тоя "бълвоч", значи и ти си скапан, както и твоите родители..... какво направи за да се оправи държвата???
88
302
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двете *** явно така са му засмукали топките на балъка че тоя от зор е изкъртил ***.
87
352
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живеем в най-скапаната държава в Европа, народа и той е скапан, България=бълвоч.
86
333
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От безопасност на труда не са си свършили работата с тия момичета .
85
1
 
44
 
! Отговори
КУРКАПАН преди 12 години
ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА МЕЖДУ ПАДНАЛ ПАРАПЕТ И ДА СЕ СРУТИ ЦЯЛ БАЛКОН ! АМАН ОТ ПОДВЕЖДАЩИ ЗАГЛАВИЯ, 1 СТЕ В ТАЗИ ДЕЙНОСТ !!
84
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ето държава вече започна и физически да се срутва
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 82 благодаря ти че ме образова. наистина имало такова чудо постмортална ерекция дори лидера на комунистите (луканов) бил умрял така. сега взех да се притеснявам дали ще могат да ми затворят ковчега
82
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевенлиев е виновен,че не го е санирал блока преди 50 години.Трябват закони като в Турция падне ли ти покрива значи неможеш да се грижиш за собственоста си и държавата ти я взима в случая балкона.София е пълна с такива сгради които могът са се срутят дори без земетресение само от вятъра.