Мъж загина при срутване на балкон в София*

Две жени са в много тежко състояние
Обновена: 14 май 2011 10:11 | 14 май 2011 08:57,
110
Мъж загина при срутване на балкон в София*
Снимка: Архив Булфото

Един мъж е загинал, а две жени с в тежко състояние след срутването на част от балкон в центъра на столицата тази нощ, съобщи МВР.

Малко след 4.00 часа жените са приети в „Пирогов”, по информация от болницата.

При откъсване на парапет на тераса на ул. „Неофит Рилски”, на ъгъла с бул. „Витоша”, от третия етаж са паднали една 19-годишна и една 30-годишна жена.

По-младата жена е с тежка белодробна контузия, счупени две ребра вляво и шест ребра вдясно, счупен гръден капак, хемоторакс.

Веднага след стабилизирането й е започнала операцията от дежурните от Първа хирургическа клиника.

По-възрастната жена е с фрактура на таза, счупена дясна длан и рана на лявото бедро.

По непотвърдена информация загиналият мъж е чешки гражданина. При инцидента на балкона е имало хора, но към момента  няма информация дали и мъжът, и двете жени са били там, или някой е бил на улицата под терасата, съобщи "Фокус".

Парапетът на балкона е представлявал метална решетка, която се е откъртила. В апартамента живеели наематели, съобщи „Дарик”, позовавайки се на бивш домоуправител на кооперацията. Той разказва, че ремонт на сградата не е правен от много години.

Сградата е строена през 40-те години на миналия век, според директора на дирекция „Контрол по строителството" Влади Калинов, цитиран от „Дарик”. Той припомни, че отговорността за поддържане на сградите, фасадите и балконите, е на собствениците.
 

*Информацията е актуализирана в 10.00 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
333 преди 12 години
Има ли значение?!?
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам някои сгради в центъра и се чудя в средновековието ли съм или в някой филм. Повечето сгради са на по 100 години тепърва ще има такива случай. Спомнете си Алабин!
59
1
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 12 години
Да те чукат мексиканците гринго глупаво.
58
0
 
11
 
! Отговори
До 57 преди 12 години
Правили са нещо весело и същевременно много приятно. Жалко, че е завършило по такъв начин.Бог да прости загиналия, а момичетата дано да се оправят.
57
3
 
10
 
! Отговори
с. до 57 преди 12 години
Веднага ти отговарям!Петък вечер е и са си направили парти хората!Или са се разбрали да не пушат вътре за да не стане лисичарник или са излезли да подишат чист въздух в хубавата нощ!Някои хора ходят по партита и имат личен и сексуален живот за разлика от теб!Мда!
56
1
 
7
 
! Отговори
haho преди 12 години
май някой още неизтрезнял е писал статията, като гледам грешките :)А иначе е много тъпо да се смята че като е от 40-та година къщата е опасна, моята къща е от 38-*** и е абсолютно здрава, просто трябва посддръжка
55
6
 
12
 
! Отговори
Риторичен въпрос преди 12 години
Какво според вас могат да правят посред нощ на един палкон един млад мъж и две млади жени?
54
2
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 12 години
Точно там рушащи се сгради няма. Там живеят паралии. Но както се вижда, нещастия стават навсякъде. Бог да прости момчето, жалко че така нелепо е загинал.Изводът е, че човек трябва да е с акъла си дори тогава, когато му е много весело. Ето че злополука е станала там, където най-малко се очаква.
53
1
 
5
 
! Отговори
Шишарка преди 12 години
Ето ... случи се! След многобройни сгинали по телевизии за рушашти се фасади на сгради в центъра на София, без никакви предприети мерки, отново доказахме, че не можем да си променим манталитета и да не се вземат мерки, докато е време. Сещам се поне за пет или шест предавания, в които е ставало въпрос за опасни сгради в центъра на големите градове в България. Въпросът е до кога ще продължаваме така? .....
52
10
 
6
 
! Отговори
USA forever!! преди 12 години
Ако нашите приятели-американците бяха разрушили ЦЯКАТА София,сега нямаше да имаме такива проблеми!!!
51
2
 
16
 
! Отговори
мда преди 12 години
Грях ми на душата *** сигурно са били фиркани.Правили са купонче,излезли са повечко народ на терасата.Мои чеха да е натиснал някоя от момите ейтъй на на парапета и белата е станала.Ся знам,че ще отнеса минуси *** исках да си кажа версията.Иначе стана ясно,че не терасата се е срутила,а се е откъснал парапета.Но жалко за пострадалите хорица.Да пази Господ.
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жалко за хората.за съжаление с тия стари и рушащи се сгради тоша ще стане ежедневие.пожелавам късмет на всички хора!!!дано постоянно падащите плочи и други фасадни елементи ви пропуснат
49
14
 
11
 
! Отговори
Сутеньор преди 12 години
Дано се оправят ***,все пак са част от втората по мош (след наркотиците) индустрия в България-проституцията!!! Жалко за руснака-платежоспособи са и дават яки пачки!!Изгубихме стойностен клиент!!
48
1
 
13
 
! Отговори
Бъдете снизходителни преди 12 години
Много жалко, че е починал човек.Бог да го прости, не е трябвало да се случва - сигурно и той е много млад.Но не мисля, че закачливите коментари по-долу са написани от злорадство или поради простотия. Който не е бил млад,той само не може да прецени, че лудории се случват. Иначе просто нямаше да се раждат хора. Всички от критикуващите тук ли са сигурни, че са заченати "по правилата" - непременно под юргана на брачното ложе, след подпис в съвета и с одобрението и разрешението на строгата свекърва?
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откъртила се е металната решетка, самата плоча си стои, явно човешкият фактор е бил решаващ. Странна история, ужас през нощта.
46
0
 
16
 
! Отговори
yaro преди 12 години
дали са правили оргия на балкона ,си е тяхна работа ,станала е трагедия ,така че не се подигравайте на чуждото нещастие,че не знаете какво може да дойде и на вас-никой не е застрахован ...
45
2
 
5
 
! Отговори
жулието мъ преди 12 години
Това ми прилича на драма от Шекспир !!! на балкона обаче не му е харесала .
44
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пореден път се убеждавам колко е прогнило българското общество, четейки коментарите тук. Няма друг такъв манталитет като нашия вместо да сме загрижени и състрадателни, да хапем и плюем един по друг и по управляващите... все някой ни е виновен... "Не сме народ, не сме народ, а ***"...
43
1
 
8
 
! Отговори
Знам го мястото преди 12 години
Хора, сградите на тази пресечка са изключително стабилни.Строените преди 09.09.1944 г. са правени от австрийска фирма, там дори парното не е като в другите сгради, а става чрез тръби,които са вградени в пода или в стените.Онези,които са правени след 9 септември също са много солидно построени. Затова недоумявам какво точно е станало.Да не би пък да са били седнали на металната част - върху парапета,който се монтира върху зиданата балконска преграда,и той да се е откъртил под тежестта на тримата?
42
0
 
1
 
! Отговори
...... преди 12 години
"като в момента на рухването на балкона, намиращ се на 3-ия етаж, като тримата пострадали са били на него."