Румънски шофьори вдигат "Гражданска отговорност" в BG

Купували коли, застраховали ги тук и източвали застрахователите
7 ное 2011 07:32,
115
Румънски шофьори вдигат "Гражданска отговорност" в BG
Снимка: архив Булфото

Задължителната за шофьорите застраховка “Гражданска отговорност” поскъпва с до 10%.

Близо 800 000 шофьори ще трябва да подновят застраховките си на по-високите цени през следващите три месеца.

Асоциацията на българските застрахователи оправдава увеличените цени с големите щети при катастрофи, които правят румънските водачи с купени и застраховани у нас автомобили.

Според Комисията за финансов надзор и застрахователния бранш “Гражданска отговорност” през 2008 г. е струвала средно 144 лева. Очаква се в края на тази година цената й да е около 220 - 225 лева.

Наложената в Западна Европа бонус система съвестните шофьори да плащат по-евтина застраховка, а рисковите - много по-скъпа, ще навлезе масово на българския пазар през 2013 г.

В момента компаниите предлагат такива отстъпки само на дългогодишните си клиенти.

Анализите на застрахователите показват, че най-внимателните у нас шофьори са тези над 35 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъжната истина, че във времето на прехода ние сме имали само един компетентен и със стратегия министър-председател. Само един подготвен реформатор. Един-единствен силен държавник, който степенува нещата по важност и свърши забележими неща. И това е Иван Костов, независимо дали ви харесва или не. Би било хубаво да има още на неговото ниво или още по-добри, но нямаше и още няма! Нито пожарникаря, нито хамстера, нито мадридския, Виденов, Беров,рапона. могат да бъдат дори сравнявани с него. Не го величая, само ме яд, ама много ме яд, че не само няма друго успешно управление, но дори и отхвърляме малкото, което е свършено. Беров и Виденов разсипаха държавата и комунистическите мастодонти само висяха като камък на врата на държавата. Огромни задължения - ежедневно и ежечасно.
113
0
 
8
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 12 години
Докато има овце,ще има и кой да ги стриже...Гарантирано от ГЕРБ!
112
0
 
11
 
! Отговори
БОЙКОТ!!!!!!!!!!!!! преди 12 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Живея в непосредствана близост до румънската граница и имам познати румънци, имащи автомобили с Бг регистрация и ми споделиха, че обезщетения НЕ ИМ СЕ ИЗПЛАЩАТ от българските застрахователи, тъй като гражданската е на името на българина посредник при покупката и при инцидент си измиват ръцете, че полицата е на българин, а инцидента е направен от румънец. БОЙКОТ МУ Е МАЙКАТА - НИК'КВИ ГРАЖДАНСКИ, НИККВИ ПЛАЩАНИЯ!!!
111
2
 
1
 
! Отговори
Детектифф до 107 преди 12 години
Така наречената Зелена карта, издавана от застрахователя не важи за територията на страна членка на ЕС, всъщност не е необходима и не се изисква. Тя е нужна и важи само в трети страни. Така, че от нея не зависят стойностите на обезщетенията изплащани в Румъния.Друг е въпроса, че наистина има нужда от актуализиране на застраховките и привеждането им в рамките на европейските норми, което правят застрахователите сега, но се оправдават с нещо някъде си.
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със случайни хора начело на държавата,е така
109
0
 
16
 
! Отговори
Сит преди 12 години
Eй добре че са румънските шофери та да имат застрахователите с кво да се оправдават.Ако не са те ще са гръцките... Не се наядоха гадове гладни!
108
1
 
2
 
! Отговори
до 97 преди 12 години
В България средния клас коли са доста по-евтини от германия, обикновенно се спестяват минимум 5 хиляди лева. При всички екстри става разликата между 10-15 хиляди лева. Но премиум автомобилите са по-евтини в германия и се внасят масово от там у нас...
107
1
 
16
 
! Отговори
Велика простотия преди 12 години
Ако румънските шофьори с български регистрационни номера катастрофират в Румъния да увеличат стойността на зелената карта, а не ГО. Стига сте ни взимали за КАНАРЧЕТА. След ЕОН ще има и други осъдени компании от клиенти. Дерзайте ГЕРБ! Върнете чувството за справедливост на народа!
106
0
 
7
 
! Отговори
до Чикаго и не назад преди 12 години
Още една причина измежду стотиците други, за да не се връщам никога в БГ.
105
1
 
13
 
! Отговори
печатна греша преди 12 години
В заглавието "румънски шофьори" да се чете "български мутри".
104
1
 
18
 
! Отговори
Страти преди 12 години
Пълен та%ак е това с румънците. Ако толкова е проблема в техните застраховки - да вдигнат премията за тези ГО, които ще са валидни извън БГ. Нали има такава клауза все пак..
103
1
 
15
 
! Отговори
мими преди 12 години
Законът или ние разреши на румънците да ни разиграват? Законът. А кой плаща за несвършената работа? Ние! Демек управляващите пак намериха начин от нас да вземат това, което им липсва. Чудна мила родна картинка! За застрахователите просто няма да коментирам. Прибират едни пари, а после нищо не плащат...
102
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОНЗИ ДЕН МЕ УДАРИХА И ОНЕЗИ *** ОТ ЛЕВ ИНС САМО МЕ ЛЪЖАТ ,ЧЕ ЩЕ ПЛАТЯТ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПЛАТЯ ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ ТЕ НЕ ПЛАЩАТ ,А ИСКАТ ПАРИ
101
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Бойко. Смачка ги всичките комунисти и турци. Не се спирай. Давай още Бойко. С теб сме.
100
5
 
21
 
! Отговори
Хихихи преди 12 години
Оплаквате ли се ? Хихи :-) Гласувахте ли ? Хихи :-) Въобще не ми е жал. Всяко племе си заслужава всяка секунда от скапания живот.
99
1
 
16
 
! Отговори
Айде до тук бях преди 12 години
Досега, има-няма, все някак отделях парички за ГО, но вече няма да ви се получи. Въобще не обмислям варианта да подновявам ГО догодина. И без това се ползвам колата само лятото за едно море. Една тримесечна вноска ще получавате вече от мен. Няма закон, който да ме принуди да плащам ГО ако не шофирам колата си.
98
2
 
24
 
! Отговори
123456 преди 12 години
*** какво ме интерисуват мамалигарите.да не би Дянков на мен да ми е вдигнал заплатата за последните 2,5 год.ИЗЯДОХТЕ НИ ЕЙЙЙ.
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Много германци купуват коли от българия заради по-ниски цени"- - - WTF?
96
0
 
22
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
За 2,5 - от 150 на 220 лв. застраховка гражданска отговорност. Тъй като е задължителна, това става с разрешение на държавата. Т.е. при добрата мутра, "без приятели", особено в застрахователлния бранш, се позволява 50 процента увеличение за 2-3 г.Това са цифри. За говедата остават прости думички по телевизора, които да "оборят" реалността на цифрите, докато си плащат новата гражданска отговорност. Наглостта на мутрите е впечатляваща почти колкото плиткоумието на говедоподобните.
95
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те застрахователите от кога се чудят как да вдигнат застраховките в България! Нали са си бивши мутри и са свикнали на свръх "печалби", сега все им е малко. Ако може и яйцето ще острижат.