Борисов обяви: Туризмът вече ще се управлява от Пловдив

Премиерът откри реконструирания Римски стадион в града под тепетата
Обновена: 29 апр 2012 14:47 | 29 апр 2012 12:33,
248
Борисов обяви: Туризмът вече ще се управлява от Пловдив
Борисов откри реконструирания Римски стадион в Пловдив. Снимка: Булфото

Секторът "Туризъм" от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма със заместник-министър Иво Маринов се мести в Пловдив, съобщи премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Пловдив.

Ведомството ще заеме сградата на ул. "Железарска" 1, която вече е ремонтирана и подготвена за настаняване на администрацията.

Това е първата стъпка от планираната децентрализация на държавното управление. От Велико Търново например се планира да се управлява Националната агенция по приходите, а Агенцията по рибарството да бъде преместена във Варна.

Борисов пристигна в Пловдив заедно с министрите Симеон Дянков, Томислав Дончев и Свилен Нейков за официалното откриване на реконструирания Римски стадион. След като го разгледа, премиерът изненадващо се отправи към сградата, в която мести заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

„На него не му харесва много, но ще му хареса”, обяви премиерът Борисов пред журналисти.

Той е разочарован от вида на олющените и стари сгради в центъра на Пловдив.

Министър-председателят пожела на пловдивчани да направят всичко  възможно и намиращите се около Римския стадион сгради да бъдат обновени. Жалко е, че има сгради в окаяно състояние и други, чиито фасади са безвъзвратно унищожени, каза Борисов. Към министъра на икономиката Делян Добрев премиерът се обърна с думите: "Всичко това трябва да се промени, иначе ще сменяме."

Проектът за реконструкция на Римския стадион бе осъществен с финансовата подкрепа на Норвегия, Лихтенщайн и Исландия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Общата отпусната сума е в размер на 900 хил. евро. От планираните средства са спестени почти 100 000 евро, част от които ще бъдат
пренасочени за проект в село Гела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
0
 
! Отговори
do 232 преди 11 години
Ей, ***! Ти да си чувал за централна и местна власт??? Няма да те питам за техните функции, както и що е то държавно управление!!!
171
0
 
1
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Не се кахърете - има малка грешка - не е Пловдив, а в Париж ще местят агенцията по туризма, най-добре да се премести по горите в Женева, по рибарството в Лондон, по туризма в Рим, по горите в Берн,...Но това няма да стане - никой не иска да се мести от София.Спомнете си как Франция "изгони" НАТО от Париж и защо Брюксел е и столица на ЕС.Пак имаше недоволни.Пари за командировки са осигурени.Питайте МО как се мести 2-3 пъти между Аксаков и Цар Борис 3 Държавния служител за това взима повече
170
0
 
2
 
! Отговори
към 226 преди 11 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ РИКШИ ЗА ИЗИСКАНИТЕ СОФИЯНКИ.СЪЗДАВАМ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА ЗА ТЕГЛЯЧИ НА РИКШИТЕ, ЩЕ КАНДИДАТСТВАМ И ПО ЕВРОПЕЙСКА ПРОГРАМА.ПЪТУВАНЕТО ВИ ДО МИНИСТЕРСТВАТА В ЦЯЛАТА СТРАНА ЩЕ БЪДЕ УДОВОЛСТВИЕ ЗА ВАС.ЗАПОВЯДАЙТЕ!
169
1
 
5
 
! Отговори
Румънеца преди 11 години
Това че местят е добре. Ама каква файда ще има след като повишиха визите за руснаците 2 пъти? Защо му е на руснака да ходи в бг-*** с цена на визата почти 2 пъти по-висока отколкото френската?
168
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
най-после едно решение да бъде правилно и то съвършено точно, стига с тези корумпирани шопи, дано Ст.Загора получи нещо заради Тракийски университет !
167
2
 
3
 
! Отговори
Стара Загора преди 11 години
Хилядолетният областен център Стара Загора би следвало да подслони поне два сектора: "Енергетика" и "Екология и опазване на околната среда", специалистите за който се подготвят именно от Аграрния Факултет на Тракийския университет.
166
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде майничките се обзаведоха с министерство ! Честито ! Със здраве да си го ползвате и на туризъм да ви върви !
165
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Децентрализация на държавното управление ми звучи добре . Ще последва лек отлив от София и ще съживи провинцията.Дано е за добро!
164
2
 
4
 
! Отговори
хм преди 11 години
част от министерството на икономиката се мести в Пловдив... НАП ще се мести във Велико Търново... абе, днес да е 1-ви април?!...
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шабабабадаба!
162
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А армията ни от Вашингтон...Религията - от Истамбул...За Горна Диканя е предвидено министерството на земеделието.
161
0
 
15
 
! Отговори
обява преди 11 години
Продавам бързоскоростни велосипеди.Удобно и евтино за пътуване до всички точки на България, където има министерства. Заповядайте, Господа софиянци!
160
7
 
5
 
! Отговори
План преди 11 години
А в "Джумая джамия", на чийто фон се е курдисал Бойко ага, ще бъде преместено ТГлавното мюфтийство, а кметчето Тотев ще преименува Градът във Филибе.Ха, на бас!
159
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
София не е България! Така се прави. А и до Пловдив се стига бързо от всяка точка на страната
158
3
 
14
 
! Отговори
конспиратор преди 11 години
ПОЧНА СЕ! СОФИЯ СКОРО ВЕЧЕ НЯМА ДА Е СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ.КАКВО ИЗСЕЛВАНЕ ЩЕ НАСТЪПИ САМО...
157
3
 
28
 
! Отговори
X6 преди 11 години
Филибето (гр.Пловдив) е готин град!
156
4
 
23
 
! Отговори
До 215 преди 11 години
Разтоянието между Пловдив и София се взима за час по магистрала Тракия. Предвидени са бързоскоростни влакове между двата града с които ще се пътува за по-малко от час.Някои работници в Лондон,Париж и други европейски градове пътуват повече от два часа до и от работните си места.
155
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
boiko da se maha ve4e,pisna na naroda da go sly6a toq ganio
154
5
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Askolsun Boko, turizma vav Filibe ikonomikata vav Ankara
153
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А по-малка глупост ли е някой от Сливен примерно да ходи за един подпис до София и обратно?!