Борисов обяви: Туризмът вече ще се управлява от Пловдив

Премиерът откри реконструирания Римски стадион в града под тепетата
Обновена: 29 апр 2012 14:47 | 29 апр 2012 12:33,
248
Борисов обяви: Туризмът вече ще се управлява от Пловдив
Борисов откри реконструирания Римски стадион в Пловдив. Снимка: Булфото

Секторът "Туризъм" от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма със заместник-министър Иво Маринов се мести в Пловдив, съобщи премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Пловдив.

Ведомството ще заеме сградата на ул. "Железарска" 1, която вече е ремонтирана и подготвена за настаняване на администрацията.

Това е първата стъпка от планираната децентрализация на държавното управление. От Велико Търново например се планира да се управлява Националната агенция по приходите, а Агенцията по рибарството да бъде преместена във Варна.

Борисов пристигна в Пловдив заедно с министрите Симеон Дянков, Томислав Дончев и Свилен Нейков за официалното откриване на реконструирания Римски стадион. След като го разгледа, премиерът изненадващо се отправи към сградата, в която мести заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

„На него не му харесва много, но ще му хареса”, обяви премиерът Борисов пред журналисти.

Той е разочарован от вида на олющените и стари сгради в центъра на Пловдив.

Министър-председателят пожела на пловдивчани да направят всичко  възможно и намиращите се около Римския стадион сгради да бъдат обновени. Жалко е, че има сгради в окаяно състояние и други, чиито фасади са безвъзвратно унищожени, каза Борисов. Към министъра на икономиката Делян Добрев премиерът се обърна с думите: "Всичко това трябва да се промени, иначе ще сменяме."

Проектът за реконструкция на Римския стадион бе осъществен с финансовата подкрепа на Норвегия, Лихтенщайн и Исландия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Общата отпусната сума е в размер на 900 хил. евро. От планираните средства са спестени почти 100 000 евро, част от които ще бъдат
пренасочени за проект в село Гела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
6
 
! Отговори
Впе4атлен преди 12 години
Впе4атлен съм от Впе4атлена.
131
18
 
6
 
! Отговори
Впе4атлена преди 12 години
Я вижте на снимката какви ръце, каква снага има бат Бойко! Истински мъж и държавник на място! Само той ще оправи България! Пак сме с него на изборите!
130
2
 
2
 
! Отговори
До 188 преди 12 години
А колко ли ще получиш ти,за да пишеш тия простотии?
129
3
 
11
 
! Отговори
хан Аспарух преди 12 години
"ПЛОВДИВ - столица на ОБЕДИНЕНА РЕПУБЛИКА ТРАКИЯ - от Стара планина до Бяло море и от Черно море до река Места! Това е избавлението за Пловдив и целокупното тракийско население.".......Македонизъм в пловдивски вариант, пардон ....Македонизъм под формата на тракедонизъм :)
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
182-ри, явно рабтиш по строежите или пържиш кълки в Аладин...От отдавна вече има системи за конференция в реално време и това не е никакъв проблем да се направи съвещание от Аляска, Сибир и Австралия...Нооо, както казах, ти явно си от Софийските "гъзари" с прически тип разстроен петел, който се вживява и може да мисли и помни точно 5мин.
127
3
 
7
 
! Отговори
United States of Ame преди 12 години
Много ясно,че Пловдив,няма да е от комунистическия Димитровград,комунистическия бастион на Тито,Живков,Сталин,Димитров и Енвер Ходжа.
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нямам нищо против долуизказалия се грък - ми та той е прав. Етническата карта на българите се простира до териториите на някогашна велика България и по-късно волжска българия, така че човека е прав - от бяло море и пелопонес, през македония, тракия мизия, добруджа, та чак до волга все е българско. Евала, гърчо, ти май ни знаеш историята по-добре от доста българи. А *** след като унищожи енергетиката правилно разваля и министерството, то нужда скоро от него няма да има
125
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Източната Римска империя е християнска многонационална държава,а не гръцка! Престанете да наричате гърците "византийци",те и без това се опитват да си присвоят историята и културата на Византия! Не наливайте вода в мелницата им.
124
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов откри реконструирания Римски стадион в Пловдив. ..........................Чудя се дали има нещо, дето бочо тиквочо още да не го е открил
123
2
 
8
 
! Отговори
Бог да .... ББ преди 12 години
По повод пародията-коментар 128:"Евала на тоз премиер! Още едно "генитално" решение - това за децентрализацията..... Само и единствено - НОВИЯТ БЪЛГАРСКИ Цар Зелка и Тиква се престраши да го направи в името на сеенето на картофи и разпределението на филиите с мас...."
122
10
 
9
 
! Отговори
избавлението преди 12 години
ПЛОВДИВ - столица на ОБЕДИНЕНА РЕПУБЛИКА ТРАКИЯ - от Стара планина до Бяло море и от Черно море до река Места! Това е избавлението за Пловдив и целокупното тракийско население.
121
1
 
13
 
! Отговори
хумор преди 12 години
Церемонията по откриването на ремонтирания римски стадион, ще завършат с демонстративен мач ... Фидоска ще бори слон ...
120
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На гърчолята им се иска да са византийци. Да ама не, само с искането ще си останете. Историята е за това и който я не знае, само него може да лъжете. Вие сте били просто една прослойка в източната римска империя и имате точно толкова право да си приписвате достиженията и териториите й, колкото и ние - българите. А да, само дето ние от 1600 години имаме държава с нащо си име, а вие май през последните 2500 години от има-няма 200??
119
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Максимата Разделяй и владей,е влязла в пълна сила при сегашното управление.От прочетеното виждам как назрява конфликт,хората ще започнат да се мразят и насилието ще избие от всякъде.Никой няма вече да се вторачва в основният проблембезработицата и безпаричието.Така и вълкът сит и агнетата му сигурни!А вие драги сънародници продължавайте в същият дух и после се оплакваме че сме зле!Не се ли усещате как ни манипулират.Това са номера от селски вечеринки!Ех боже прибери си вересиите скоро!
118
0
 
13
 
! Отговори
ДО УЖ ГРЪКА преди 12 години
павлос , КВО СЕ ПРАВИШ НА ГРЪК БЕ КОПАНАРСКИ *** ГНУСЕН,
117
0
 
6
 
! Отговори
. преди 12 години
Павлос пази тихо , че идваме да си вземем Серес и излаза на Бяло Море византийски тъч :D Интересно на кого викаш *** , като самите византийци сте нещо като *** умешани с арменци , араби и какви ли не *** , а странно защо *** реши да изтрие моя коментар , а да остави твоя , МОДЕРАТОРЕ тоя визатийски *** ни нарича смеска между славяни и *** и ни праща на Волга.
116
0
 
6
 
! Отговори
до 154 преди 12 години
Вие, гърчолата мързеливи, не забравяйте че 10 века сте живели само на Пелопонес, а и самото ви съществуване е било възможно само заради доброжеланието и човечността на Великите царе Симеон, Иван Асен и всички измежду тях! Ако не бяха те, вие нямаше да съществувате - щяхте да бъдете избити като кучета още 8-9 век! България е държава на 3 морета, не ми се репчи как се казвало еди какво си еди кога си. Вие, дето заграбихте 1/3 от южна българия нямате никакво право да се обаждате!
115
0
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до ПАВЛОС МЕЛАС - много си смотан , КОЙ ВИ БРОИ ЗА ХОРА ?:)))))))))
114
2
 
5
 
! Отговори
архангел гавраил преди 12 години
Господ чу молитвите ни и изпрати единственото си чедо на НЕСКОПОСНОИЯТ И МЪРЗЕЛИВ български народ ,да ни оправя бакиите .Новият библеиски месия , Свети Боко твърдо рукии ,така го кръсти московско руският патриярх вчера
113
0
 
6
 
! Отговори
цензурата преди 12 години
Е дайте снимка от Римския стадион да видим и ние аджеба за какво иде реч,иначе браво за Децентрализацията на министерства но трябва да стане за абсолютно всички отрасли за да има резон.Сега очакваме и първата гладиаторска битка между бате Бойко и гоце допускаме и серГей да му е ординарец....