Борисов обяви: Туризмът вече ще се управлява от Пловдив

Премиерът откри реконструирания Римски стадион в града под тепетата
Обновена: 29 апр 2012 14:47 | 29 апр 2012 12:33,
248
Борисов обяви: Туризмът вече ще се управлява от Пловдив
Борисов откри реконструирания Римски стадион в Пловдив. Снимка: Булфото

Секторът "Туризъм" от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма със заместник-министър Иво Маринов се мести в Пловдив, съобщи премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Пловдив.

Ведомството ще заеме сградата на ул. "Железарска" 1, която вече е ремонтирана и подготвена за настаняване на администрацията.

Това е първата стъпка от планираната децентрализация на държавното управление. От Велико Търново например се планира да се управлява Националната агенция по приходите, а Агенцията по рибарството да бъде преместена във Варна.

Борисов пристигна в Пловдив заедно с министрите Симеон Дянков, Томислав Дончев и Свилен Нейков за официалното откриване на реконструирания Римски стадион. След като го разгледа, премиерът изненадващо се отправи към сградата, в която мести заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

„На него не му харесва много, но ще му хареса”, обяви премиерът Борисов пред журналисти.

Той е разочарован от вида на олющените и стари сгради в центъра на Пловдив.

Министър-председателят пожела на пловдивчани да направят всичко  възможно и намиращите се около Римския стадион сгради да бъдат обновени. Жалко е, че има сгради в окаяно състояние и други, чиито фасади са безвъзвратно унищожени, каза Борисов. Към министъра на икономиката Делян Добрев премиерът се обърна с думите: "Всичко това трябва да се промени, иначе ще сменяме."

Проектът за реконструкция на Римския стадион бе осъществен с финансовата подкрепа на Норвегия, Лихтенщайн и Исландия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Общата отпусната сума е в размер на 900 хил. евро. От планираните средства са спестени почти 100 000 евро, част от които ще бъдат
пренасочени за проект в село Гела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
18
 
8
 
! Отговори
nqkoi-drug преди 12 години
Върховна глупост. За един подпис трябва да отидеш от София до Пловдив и обратно. Браво.
151
9
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Bravo Boko da zivee Anarhiata sega Turizma posle MVR da hvasta gorata po stapkite na svoite diadovci i t.N
150
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали всяка сутрин в 7 часа чиновниците ще се наложи да чакат специалния влак-за да бъдат возени до Пловдив, където ще са работните им места. после в 17 и 30-обратно. Това местене ще е супер скъпо. А ако идеята е да се назначат нови чиновници-е това вече е прекалено-и в момента не са малко чиновниците, само това остава да назначат още
149
7
 
30
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
Когато Пловдив е бил столица на Източна Румелия са се строяли банки,хотели,ресторанти и имало развит градски транспорт. Много чужди бизнесмени са изградили фабрики, в Пловдив са се отворили първите читалища и културни институтции.По същото време в София са скърцали само волски коли. Всичко това докато през есента на 1885 година Пловдив е направил саможертва в името на цяла България и е извършил съединението.
148
1
 
9
 
! Отговори
ДИКТАТУРА преди 12 години
Тук няма ли ***, маина какво са е разпищовил тоя МАКЕДОНОВЛАХОЦИГАНИН тук , и вие за какво му се връзвате на циганиите
147
2
 
7
 
! Отговори
до 211 преди 12 години
Мисли позитивно. Стига гледате само дефектите. Да беше отишъл ти да го построиш по-добре щом като имаш познанията и уменията.
146
8
 
7
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
RIMSKIA STADION E TAKA DOBRE REKONSTRUIRAN 4E PRI POSLEDNIA POROI I DEMONSTRACIONNATA ZALA KOIATO E BIV6 RESTORANT I SLED TOVA INTERNET ZALA SE E NAPALNILA S VODA.HA SEGA 4ESTITA KRAJBA NA PARI OT SVETOVNITE FONDOVE.
145
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Борисов. Правилно решение. Нека се децентрализират малко нещата. България е малка като площ. Сега като имаме и високо-скоростни магистрали, много от хората биха предпочели да работят близко до родните си места, а не да живеят във вече преселената София. А от Пловдив до София по новата магистрала ще се стига за 45 минути.
144
4
 
8
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Нищо няма да се управлява от Пловдив.Създава се хаос .Е сега поне ще видим кои са тарикатите по хващане на риба в мътни води.
143
22
 
1
 
! Отговори
КОСТАС ЯНАКИС преди 12 години
ЗНАМ ЧЕ УМИРАТЕ ОТ ЗАВИСТ ПО ПАН ЕЛЛАДА...ПАН ЕЛЛИНСКАТА КУЛТУРА---ФИЛОСОФИА--ЕТИКА-ЛОГИКА...МАТЕМА ТИКА---ВИЕ СТЕ ДОЛНИ ВУЛГАРИ И ДА --СТОЛИЦАТА ВИ Е С ГРЪЦКО ИМЕ, ВУЛГАРНИ РАБИ.
142
2
 
5
 
! Отговори
до 204 преди 12 години
А София като име е гръцко и малко или много ме срам от него. --София е женско име разпространено в цялото Средиземноморие, използвано e далеч преди гърците. В гръцкия език има много заемки от финикийски и др. езици. Гръцката азбука също е взета от финикийската азбука.Имената съществуват вече десетки хиляди години и няма как да се проследи истинският им произход.
141
3
 
2
 
! Отговори
indianec s kopie преди 12 години
Император Константин се е чудил дали да мести столицата на Римската империя в Сердика, защото майка му Елена е от там. Не че не е обичал Филипополис. А София като име е гръцко и малко или много ме срам от него. Средец или Сердика са къде-къде по-български, а и красиви имена
140
7
 
9
 
! Отговори
Жител на планетата преди 12 години
Не ми се правете на много интересни,Пловдив си е Пловдив, не е като комунистическия Димитровград или Сталинград.Много ясно,че в тия червени градове нищо не трябва да се прави.
139
9
 
6
 
! Отговори
жител на София преди 12 години
Най - добре е Бойко да се премести в Пловдив. Ще си платим колкото трябва.
138
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Децентрализацията е хубаво нещо. Министерствата трябва да са там, където е бизнеса. В противен случай се случва това което е в момента - всички сме в скапаната софия, щото бизнеса е там.
137
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това са обикновени популистки закачки с провинциалните комплексарчета. Безсмислени и хаотични действия, водещи до още по голям безпорядък и бедност.Ама цаците са си цаци. Сега ще търчат за дадено нещо ту в Пловдив, ту обратнов София, но важното е да се мрази столицата, забравяйки, че тя е населена отблизки на тези, които не са успели да се "уредят" в София. Безмозъчност до погнуса.
136
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В София трябва да остане само министерството на ***! Ако няма такова, спешно да се създаде.
135
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!Да не забравите и ИА"Морска администрация". Мястото й е във Варна, не в София. Вярно, че оная локва Ариана може да се приеме за море, но само на 4-5 каси бира.
134
1
 
9
 
! Отговори
albanskiq ciganin преди 12 години
Абе хора какво се хващате на този "от пловдив" дето всява раздор тука?Не разбрахте ли, че това е онзи албанския ***...дето живее в пловдив и непрестанно говори за илири, траки и т.н.Не позволявайте на някой албански *** да всява разделение.Отправям отзив към българите в пловдив. Открийте ip адреса на този албанец и го заколете. Убийте го като куче.
133
1
 
1
 
! Отговори
до Впе4атлена преди 12 години
К'ви ръце, к'ва осанка...само един и се'ем'се...