Заради тока: Бойко компенсира бедните с 11 млн. лв.

Енергийни помощи ще получат между 300 и 350 хиляди души
Обновена: 2 юли 2012 06:56 | 1 юли 2012 17:43,
705
Заради тока: Бойко компенсира бедните с 11 млн. лв.
Премиерът Бойко Борисов даде наставления на президента Росен Плевнелиев как се плиска менче, а след това успокои социално слабите, че ще има пари за поскъпналия ток.Снимка: БТА

Заради увеличената цена на тока 11 милиона лева ще бъдат заделени за отоплението на социално слабите.
Това обеща в Катуница приемиерът Бойко Борисов, който заедно с президента Росен Плевнелиев и еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хаан откри високоскоростната жп отсечка Пловдив-Димитровград.

Помощи ще получат между 300 и 350 хиляди българи.

Още по темата

„Благодарение на доброто изпълнение на бюджета, това е възможно да се случи още сега”, коментира Симеон Дянков.

Финансовият министър уточни, че премиерът му е заръчал да измисли как да компенсира социално слабите още в петък.

Борисов затвърди позицията си, че увеличението от 10% на 13% на тока се дължи на лобистки договори за зелена енергия, които са сключени от правителството на тройната коалиция.

Премиерът Бойко Борисов беше видимо доволен от факта, че сме доживели момента, в който еврокомисарите ни хвалят, че работим добре и усвояваме парите от еврофондовете.

„Правим магистралите, правим всичко това на фона на тази жестока финансова криза, когато нашите съседи буквално се разпадат като държави. А при нас - еврокомисарите идват и ни ръкопляскат.”, съобщи министър-председателят.

„България вече работи по действително изпълнение в срокове, а не само на хартия", заяви в Катуница  еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хаан.

Президентът Росен Плевнелиев подчерта, че резултатите показват дълбока промяна в развитието на страната. По думите му модерна инфраструктура и работещи институции са в основата на успеха.

Държавният глава е на мнение, значението на линията е голямо, тъй като тя свързва не само населените места по маршрута си, а участва в стокообмена между Европа и Азия.

По новата жп отсечка Пловдив – Димитровград влаковете ще могат да се движат със скорост между 160 и 200 километра в час.

Трасето е дълго 67 км. То е модрнизирано със сумата от 160 милиона лева.

Гарите по линията вече имат климатична система, санитарни възли и информационни табла, като също са модернизирани с част от средствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
539
2
 
15
 
! Отговори
Макето преди 11 години
Епа мене сигур нема да ме компенсират ама случайно ако рекат приемам компенсацийка бутилирана
538
8
 
22
 
! Отговори
Малко ви е! преди 11 години
С 50% да ви го увеличат дано! Щото само лаете,лаете,ама не хапете!
537
0
 
49
 
! Отговори
Аман ! преди 11 години
От т.нар. "социално слаби". Поне 90% от тези 350 хил. са ***, без образование и без шанс някога нещо да работят! Докога честните данъкоплатци, с труд изкарващи своето и на семействата си препитание ще хрантутим и дотираме мързеливите и необразованите!? И на мен тока, парното и водата са ми скъпи и продънват и без това ограничения семеен бюджет. Но мен никой с нищо не ме компенсира. Парите от моите данъци отиват при разни маргинали, които утре може да убият мен или член на семейството ми.
536
0
 
30
 
! Отговори
момент преди 11 години
Тези пари няма да стигнат до никой друг, освен до НЕК, EVN и всички такива. На *** направо няма да ги дадат на ръка, а ще покрият стари задалжения. Сдеката . . . я има отново.
535
0
 
39
 
! Отговори
мак преди 11 години
11 милиона! Такава огромна сума и ще отиде за ***. Останалите да му мислят.
534
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати Мафията пак *** ще цоца на наш гръб, пък нас сто кожи ни свалиха
533
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***: -Бате, бате дай 2лв за баничка.Боко: -На ти един милион от държавните пари. На ти и още десет милиона за родата ти (пак оттам) и да знаеш за кой да гласувате.
532
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ = РОБИН ХУД - КОГА ЩЕ НИ КОМПЕНСИРА И ЗА ГОРИВОТО ЗА ДА ПРОБВАМЕ НОВИТЕ ЛОТОВЕ СИРЕЧ МАГИСТРАЛИ
531
0
 
44
 
! Отговори
??? преди 11 години
Нещо не разбирам.Плащаме ударно зелена енергия,която не е планирана за тая година,но ударно е включена този месец,защото от следващия цената и пада и инвеститорите трябва да получат голямата печалба.Народът е потърпевшия.За социално слабите ще даваме 11млн.помощи,които в голямата част са за неработещи и непроизвеждащи роми,но те са ухажваната част от електората.Пак големият губещ е народът. Данъкоплатците с доход от300-500 лева са няколко пъти посечени и бъдещето им е ясно трайно да обедняване
530
0
 
48
 
! Отговори
mmmm99 преди 11 години
Пак помощи за *** от моите данъци ! Стига да се подпомагат само ***.Как ще ги накарате да работят като те от почощи получават повече от който и да е един работещ българин.
529
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не помощи, искаме работеща икономика, искаме работа и младите и старите да живеят нормално.
528
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Понеже цял живот сме работили (слава богу не при Герб) и сме си купили жилище, обзавели, купили сме си кола, която сега стои пред блока и ако я продам, по-добре да я подаря, ние не сме социално слаби. А това че парите ни отиват за лекарства и сметки, си е наш проблем.
527
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това че се строят магистрали е чудесно!Но за съжаление нито един пенсионер или безработен българин няма да бъде подпомогнот,а само ***!
526
0
 
18
 
! Отговори
ku-ku преди 11 години
IMA FILM :ZEMIATA SLED PSLEDNIA CHOVEK>>" TAKA I MOIATA RODINA -SLED POSLEDNIA CHOVEK SHTE IMA SAMO ASFALT ,GROBISHTA i OT EDIN GRAMOFON -CHALGA
525
0
 
25
 
! Отговори
anngel преди 11 години
До Таня: Таня, мила, пише се кОмунисти, а не кУмонисти, и ти забележки правиш ;)
524
0
 
35
 
! Отговори
osata преди 11 години
Правим магистралите, правим всичко това на фона на тази жестока финансова криза, когато нашите съседи буквално се разпадат като държави..съобщи министър-председателят."Каква криза? Ту я има, ту я няма в зависимост от деня и повода. Живеем все по-добре-странно как става със замразени заплати и пенсии от 3 години, нарастваща безработица и непрекъснато увеличение на цени на стоки и услуги от първа необходимост! Ние не се разпадаме като държава, а като народ, прогресивно намаляващ и обедняващ!
523
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уж за бедните , а те пък ще ги дадат на НЕК .Държавата си прехвърля едни пари от единия джоб в другия, а шараните пляскат с перки.
522
0
 
46
 
! Отговори
кандидат ром преди 11 години
Как да стана ***?????
521
1
 
36
 
! Отговори
112 преди 11 години
11 млн. на 350 хил. домакинства са 32 лева!!!!!ТОВА ЛИ Е НОВАТА ЦЕНА НА ИЗБОРЕН ГЛАС?
520
5
 
17
 
! Отговори
таня преди 11 години
До Странджата не се пише *** а кумонистите научи се да пишеш българаски и тогава прави коментари