Заради тока: Бойко компенсира бедните с 11 млн. лв.

Енергийни помощи ще получат между 300 и 350 хиляди души
Обновена: 2 юли 2012 06:56 | 1 юли 2012 17:43,
705
Заради тока: Бойко компенсира бедните с 11 млн. лв.
Премиерът Бойко Борисов даде наставления на президента Росен Плевнелиев как се плиска менче, а след това успокои социално слабите, че ще има пари за поскъпналия ток.Снимка: БТА

Заради увеличената цена на тока 11 милиона лева ще бъдат заделени за отоплението на социално слабите.
Това обеща в Катуница приемиерът Бойко Борисов, който заедно с президента Росен Плевнелиев и еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хаан откри високоскоростната жп отсечка Пловдив-Димитровград.

Помощи ще получат между 300 и 350 хиляди българи.

Още по темата

„Благодарение на доброто изпълнение на бюджета, това е възможно да се случи още сега”, коментира Симеон Дянков.

Финансовият министър уточни, че премиерът му е заръчал да измисли как да компенсира социално слабите още в петък.

Борисов затвърди позицията си, че увеличението от 10% на 13% на тока се дължи на лобистки договори за зелена енергия, които са сключени от правителството на тройната коалиция.

Премиерът Бойко Борисов беше видимо доволен от факта, че сме доживели момента, в който еврокомисарите ни хвалят, че работим добре и усвояваме парите от еврофондовете.

„Правим магистралите, правим всичко това на фона на тази жестока финансова криза, когато нашите съседи буквално се разпадат като държави. А при нас - еврокомисарите идват и ни ръкопляскат.”, съобщи министър-председателят.

„България вече работи по действително изпълнение в срокове, а не само на хартия", заяви в Катуница  еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хаан.

Президентът Росен Плевнелиев подчерта, че резултатите показват дълбока промяна в развитието на страната. По думите му модерна инфраструктура и работещи институции са в основата на успеха.

Държавният глава е на мнение, значението на линията е голямо, тъй като тя свързва не само населените места по маршрута си, а участва в стокообмена между Европа и Азия.

По новата жп отсечка Пловдив – Димитровград влаковете ще могат да се движат със скорост между 160 и 200 километра в час.

Трасето е дълго 67 км. То е модрнизирано със сумата от 160 милиона лева.

Гарите по линията вече имат климатична система, санитарни възли и информационни табла, като също са модернизирани с част от средствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
519
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко ще ги компенсира!!!! Боже,омръзна ми от тази манипулация и от тези лъжи! Той от джоба си ли ще ги вади тези пари? И как ще ги компенсира? Ще вземе от нас ,за да даде на ***?!
518
0
 
39
 
! Отговори
15651515665156 преди 11 години
Да се върне смъртното наказание заради Герб. Смърт за всички Българоубийци
517
0
 
44
 
! Отговори
жана преди 11 години
Писна ми да плащаме на ромите версиите,решението не е в компенсиране на социално слабите ,а в стимулиране на работещите -те са на изчезване .ББ да не мисли ,че ще взимаме заеми за да плащаме дълговете на лентяите -няма дя стане .Предсрочни избори и следващият ръководител да идва .Той с евросредства също много неща ще построи ,открие ,пререже и т.н.
516
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А останалите, които реално си плащаме тока за разлика от тези социалнослаби "българи" ?????
515
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чаушеско за по малко го разтреляха на площада.
514
0
 
24
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
xaide pak 6te pla6tame na *** toka
513
0
 
48
 
! Отговори
Геноцидът продължава преди 11 години
И кои ще са тези 300 - 350 хиляди. За всеки случай, няма да са Българи. Всичко друго, но не и Българи. Цялото Олигархично воинство воюва срещу собствения си народ. Геноцидът продължава. Такова чудо Българската история не познава. Да сечеш клона, на който стоиш. Като Варненския кмет, дето преди години изсече клоните на дърветата в градинката пред ресторант Севастопол. Ама махмудите пак го избраха. За да съсипе и Морската градина. В България, олигархията е една и съща - безкомпромисно жестока.
512
0
 
38
 
! Отговори
Асфалтов преди 11 години
Мамута е на път да направи за смях и пазача на президенстския стол. Набута му менчето с вода в ръцете и му гледа сеира. Представяте ли си с какво се занимават тези двамата, до като държавата е потънала в мизерия ? И до като европейската комисия "Антимафия" обследва тъмното минало на един контрабандист, наркотрафикант, перач на мръсни пари и премиер. Става дума за бившия пазач на бай Миле.
511
21
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Последната "противопехотна" мина заложена от ***...
510
0
 
41
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
Помощи ще получат между 300 и 350 хиляди българи..., а останалите да го духат. Добра политика на партия, която мисли за норода. Или по скоро събира гласоподаватели за следващата година, а Борисов. Всички ще плащаме твоята несъстоятелна политика в областта на енергетиката, а 350000 човека ще получат прах в очите, за да гласуват за ГЕРБ, а може би към паричните обещетения добави и по три кебапчета и по бутилка от новата бира и гласоподавателизани. Национално безотговорна партия е изчадието ГЕРБ.
509
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
‎ "Намаление на цената на тока би означавало, че сме в криза" - Валентин Николов - депутат от партия ГЕРБ в 41-вото Народно събрание, директор на АЕЦ "Козлодуй".........
508
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
‎"Намаление на цената на тока би означавало, че сме в криза" - Валентин Николов - депутат от партия ГЕРБ в 41-вото Народно събрание, директор на АЕЦ "Козлодуй"
507
20
 
15
 
! Отговори
Черния преди 11 години
Браво Бойко!
506
9
 
19
 
! Отговори
Someone преди 11 години
Ko mi nedovolstvate be , neblagodarnici !!!B.B napred , i sledvashtiqt mandat ne 11 a dvoino =)
505
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-късно преди заседанието на инициативния комитет за референдум за АЕЦ "Белене", Румен Овчаров пожела да разсее една теза, че цената на тока е свързана с ВЕИ, а не с атомната енергия. През 2007 договорът за стимулиране на ВЕИ е свързан с европейските директиви. Този закон не проработи. Той беше променен през 2008 г. от Народното събрание и пак не проработи. Всички фотоволтаици бяха 20 мВт към 2009 и това беше съвсем естествено, защото цената беше висока.И през 2010 цената падна и Бойко Борисов започна да раздува. Той откри завод на Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова е един от най-големите инвеститори на фотоволтаични панели, заяви Овчаров. И тогава се случи това масово подписване на договори от близки към ГЕРБ, и станаха тези 12 000 мВт.Не е проблемът в зелената енергия. Проблемът е, че НЕК е в неплатежоспособност. Спасява се НЕК, защото тя е във фалит и това е свързано с АЕЦ "Белене". Миналата година НЕК има загуби от 200 млн., тази година до сега са пак 200 млн. Трябва да плаща и неустойките по Белене. Затова се повишават цените. Вместо нов реактор събират неустойките по Белене
504
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 7 милн прости *** 11млн лева ..............има-няма по 1,5 лева...........тая крива нива!!!
503
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката липсват Цецо Пъпеша, Издънкоф, Дебелата Берта и Ах тази Мери!
502
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това означава, че тези пари ще отидат ПАК при ***! От нашите пари ПАК се преливат за тях! ГЕРБ Е НАЙ-ГНУСНОТО УПРАВЛЕНИЕ В ХИЛЯДОЛЕТНАТА НИ ИСТОРИЯ! МНОГО Е ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА ДА ТЪРПИМ ТЕЗИ ТУНЕЯДЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ!
501
2
 
28
 
! Отговори
----1----- преди 11 години
дано се намери някои да го компенсира с един 9 мм между веждитеБоклук крадлив ,лъжлив и ***
500
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу Герб!