Борисов е най-споменаваният политик в медиите

Вигенин и Кунева се отразяват най-рядко
Обновена: 10 юни 2014 20:18 | 10 юни 2014 20:03,
115
Борисов е най-споменаваният политик в медиите
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е най-споменаваният политик в медиите. Това става ясно от резултатите на проучването, проведено от Фондация „Медийна демокрация“ и Фондация „Конрад Аденауер“.

Изследването е проведено в периода 1 януари – 23 май и обхваща 6681 публикации във всекидневниците „Труд“, „Телеграф“, „Сега“ и „Преса“, както и централните емисии на БНТ, БТВ, Нова Тв и Тв7.

Борисов е в споменаван в 1293 от проследените публикации. На второ място с 898 се нарежда президентът Росен Плевнелиев. Челната тройка завършва с лидера на БСП Сергей Станишев. Едва четвърти е премиерът Пламен Орешарски. На последните три места са Цецка Цачева, Кристиан Вигенин и Меглена Кунева.

Прави впечатление медийният успех на Николай Бареков и Георги Първанов, които изпреварват в този показател министри от кабинета „Орешарски“.

Не така изглежда класацията обаче във всяка от изследваните медии.

В БНТ най-често споменаван политик е Плевнелиев, следван от Орешарски. Името на Николай Бареков се е срещало най-често в емисиите на ТВ7. Сергей Станишев е сравнително равно отразяван във всички новинарски емисии.

Във всекидневниците най-често спомен като цяло отново е Борисов. Той присъства най-често във вестник „Телеграф“. За Бареков се пише най-много също в „Телеграф“.

При класацията на за най-споменавани институции ГЕРБ се нарежда на първо място с 2467 споменавания. На второ място се нарежда БСП с 2121 публикации. Тройката завършва с ДПС с малка преднина пред „Кабинет „Орешарски“. На последните три места са „Кабинет „Борисов“, ЕРП и НАП.

Прави впечатление, че Бареков успява да измести Борисов като субект, който изразява мнение по ключови за държавата теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
10
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Война за Свобода!аре де 1 млн Българи да вдигнат и да кажем 1000 лв.мин.. заплата и 500 лв.пенсиядо кога ще си копуват нови мерцедеси и ще дават по 1-2 хил. лева на проституткитеа ние да мрем с мижави пари
49
2
 
14
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Бойко Тикветотъпа проста *** ограничена тиква зелена
48
0
 
13
 
! Отговори
Бойко Тиквето преди 9 години
Ще режа лентички, всичките магистрали АЗ ГИ ПОСТРОИХ с тея две леви ръце , сам самичък бях . ЗАВИЖДАЙТЕ .
47
0
 
12
 
! Отговори
Война за Свобода! преди 9 години
Айде бе Българи айде бе запалете една война да прочистиме България от тия организми!!!
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я сега да видим чии били медиите и кои били троловете. Всеки ден на турско-щатската тиква простотиите за промивка на мозъка та да знаят "лошият материал", "банските старци", "студентите овчари" и т.н. за кого да гласува.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се преброят отрязаните лентички ще бъде доказано по безспорен начин, че всичко съществуващо днес е дело на Тиквун. Ура другари!
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутрата да остава в САЩ,да държи ибрика на Обама,а Цецо да държи ибрика за Боко!
43
2
 
15
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Я ДА СИ СЕДИ В САЩ И ДА СЕ НЕ ВРЪЩА!
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата ако се втали и си пусне мустачки си е същий Пабло Ескобар!
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Мутрата и ГРОБАРТЕ имат мнозинство на следващити избори,значи матряля ич го нема и освен овчари и говедари да става,за друго не го бива!
40
1
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Помните ли джоукъра как се беше нацупил като първолак, когато не го поканиха да реже лентата на Дунав мост 2? И тъй като наистина нямаше абсолютно никаква заслуга за построяването му, изтърси, че бил летял, за да го инспектира :))
39
2
 
2
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
до ,комунист прави ли коалиция да ви чуя гейберия да видим кой кой *** и кой не ,гейбериии мекотели с меки китки кажете ве
38
8
 
1
 
! Отговори
N преди 9 години
До АнонименАми ще реже човека не като твоите *** комунисти които нямат една срязана лентичка за 25год. и само да те открехна че щом се реже лентичка значи се открива нещо а когато 25год. не се е отрязала и една значи няма нищо направено!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще пише истината, че е мафиот, наркодженерал, изменник и национален предател, извършил икономически геноцид над българите!
36
0
 
6
 
! Отговори
N преди 9 години
Еми как няма да е най-споменаван,след като всички медии са на Пеевски и от там на Доган и заради това пък Доган не са го споменавали от години,каква случайност нали!
35
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев, е човек, който отдавна трябваше да гние по затворите, а не да е лидер на БСП-ДС.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"За Герб повече никога няма да Гласувам до де съм жив"И никой да не гласува за тях, те пак ще спечелят. Разбираш какво ти казвам? Толкова инструктаж в СЩ защо се прави мислиш, вече е решено, вота е преброен и Станишев дори го знае. Айде честито, България без Майдан ще си остане Американска зоологическа градина.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина има доста циркаджии в държавата.
32
3
 
3
 
! Отговори
журналист преди 9 години
Станишев е нашата надежда да се отървем от БСП-ДС. Само той може да ни помогне. Давай Станишко само така . Ура другари и сбогом ***.
31
0
 
8
 
! Отговори
от село преди 9 години
Я му дай на един *** 400 лв заплата да видя какво ще пише за Бойко а де