Готови сме за лятото, обяви Ангелкова

Чакаме 40% повече туристи от Латвия и Литва
14
Готови сме за лятото, обяви Ангелкова
Николина Ангелкова. Снимка: БТА

Готови сме за предстоящия туристически сезон. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която се срещна с представители на туристическия бранш, кмета Иван Портних, главния секретар на
МВР Георги Костов и новия шеф на полицията във Варна старши комисар Даниел Пашов.

Повод за срещата бе подготовката за идващото лято. За изминалия сезон не сме констатирали нарушения на Закона за туризма, каза министърът.

Относно случая в хотела на Златни пясъци, където имаше сблъсъци между румънски и български туристи за храна, министърът заяви, че проблемът е, че не са успели навреме да обслужат туристите. Нека не преекспонираме този случай, такива има навсякъде по света, каза Николина Ангелкова.

Според министъра на туризма има увеличение на заявките по интернет за предстоящия сезон. Що се отнася до направените вече заявки, ръстът им от Германия е около 5 процента, а от Литва и Латвия 40 на сто.

Очакваните у нас полски туристи пък ще бъдат с 5% повече. Французите, които се чакат в България, са с 4-5% повече от миналата година. Интересът на руски граждани се увеличава с 30-40%, каза министърът на туризма.

Вече 400-500 души на час минават през Лувъра, където гостува българската изложба със съкровищата на траките. Очакваме това да привлече още повече интереса на французите, каза министър Ангелкова.

На въпрос кога ще приключат ремонтите в центъра на Варна, кметът Иван Портних обеща, че за абитуриентските балове централните пътни артерии на Варна ще бъдат отворени.

Автор: Пламен Янков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая процентовата пак се изказва неподготвена. от къде изкопахте тая калинка?! миналата година имаше по един самолет седмично боинг 737. 160 човека... как може да увеличи туристите с 40% ако пранираните полети са същите? особено, че прибалтийските туристи са турбо бедни и пътуват от май до края на юни и после през септември. юли и август. ще броите стотинките. очаквайте най-слабия сезон. точка! герб закопаха поредния отрасъл в услуга на американските евреи.
12
0
 
1
 
! Отговори
balkanturist преди 9 години
o, chudesno! :)razbrali sa se s meshereto - sreshu malka drebna vhodna taksa za meshereto i kurortna taksa ste razvejdat turistite s black ohrana na kocek party, kadin gobek, svatba - 4 dena, krastenka - 2 dena, happybirthday - 3 dena, tukaimatukanema, pamuksheker, pembeapple v Stolipinovo, Fakulteto, N. Zagora, St.Zagora, Haskovo, Vidin, Pernik, Kustendil, Sliven, Pazardjik, Montana, Lom, Kaloyan, Dimitrovgrad pazara, selo Gradsko, selo Dragodanovo, selo Gergevec, selo Zlati voivoda, Straldja
11
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Всеки търси под вола теле. Никой не говори , че цена и услуга трябва да са приемливи за туриста . Нашите назначени капиталисти от БКП-БСП искат туристите да им се водят под строй и да плащат колкото им казват хотелиерите . А това , че за чадър и шезлонг плащаш повече от нощувката в хотела се правят на луди . Няма как да стане . Все повече туристи ще бягат в Гърция и Турция .
10
5
 
2
 
! Отговори
.i. преди 9 години
Като намалеят руснаците ще започнат да идват хора от по-нормални държави.
9
4
 
2
 
! Отговори
kiro преди 9 години
стига сте тролили бе, на тоз пък 200 клиенти му избегали в ... хаха те нямаха кинти още миналото лято се редяха на опашка за банички а тази година ще и седят в къщи и ще чакат петрола да скочи
8
1
 
12
 
! Отговори
а преди 9 години
Имам клиенти от Русия редовни които в момента избраха черна гора и гърция пред България за първи път тази година само мойте клиенти са към 200
7
0
 
11
 
! Отговори
a преди 9 години
готови сме като бездомно куче пред магазин за кифтета
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Варна в момента прилича на разкопана нива. Целият център е в ремонт, все едно е имало вулканично изригване. Всички пътни артерии се ремонтират едновременно, има жестоки задръствания. Това ако е готовност за летния сезон, нямам думи. Явно госпожицата на снимката е ходила в някаква друга Варна, за която не сме чували.
5
0
 
14
 
! Отговори
министър по туризма преди 9 години
Моляяяяяяяяяяяяяяяяяяя, госпожата не знае какво говори.Извините я..., нали е от Марс...В началото на годината имах 15 резервации от Русия, но ....когато заговориха нашите политици на езика на омразата, то и 15 -те бяха анулирани. И сега....чакам госпожата да ми дойде вместо руските туристи. Айде холан...не на мен такива!!!!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
40% ОТ КОЛКО? СТИГА С ТЕЗИ %.ЩЕ БРОИМ ПИЛЦИТЕ НА ЕСЕН. ОБАЧЕ МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ НЯМА ДА ИМА КАКВО ДА БРОИМ.
3
1
 
17
 
! Отговори
Морска мутра преди 9 години
Мутроморието ви чака всичките. Елате на почивка. 30 лв чадър за половин час за чужденците. За българите по-изгодно: 25 лв за половин час. Чалга до зори от мутротеката на плажа. На който не му харесва да заповяда в бара при момчетата ни с епилираните крака и анаболови инжекции. Ще дебатираме ситуацията по културен начин. Предлагаме и прекрасни гледки от хотелските стаи директно към бетоновия колхоз отсреща обслужващ 1500 туристи на ден. Долу в ресторанта очарователен бой за храна на закуска.
2
0
 
23
 
! Отговори
турист преди 9 години
Миналата година 10 туристи от Литва и Латвия, тази година 14
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Особено всичките ни 10 "Клас А" магистрали са готови за лятото.