НАТО сваля червените линии, Украйна ще атакува легитимни цели в Русия

Това решение бе взето на Парламентарната асамблея
Обновена: 27 май 2024 13:03 | 27 май 2024 13:00, Нели Христова
1211
НАТО сваля червените линии, Украйна ще атакува легитимни цели в Русия
Снимка: БГНЕС

Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация за подкрепа на Украйна до победа. София е домакин на пролетната сесия на Асамблеята. Във форума, който започна в събота, участваха близо 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и от 25 партньорски страни и парламентарни организации.

В декларацията за Украйна делегатите внесоха поправка в подкрепа на Украйна в нейното международно обосновано право да се самоотбранява чрез вдигане на някои ограничения за използване на въоръжение, предоставено от НАТО и партньорите, и възможността да се атакуват легитимни цели на територията на Русия.

В нея е заложено да не се поставят повече червени линии, да ѝ се даде всичко възможно, което искат "в името на демокрацията", а държавите членки да инвестират повече в отбрана, повече производство, като се даде приоритет на заявките на Украйна, както и да се разшири представителството на украинската страна в НАТО и ЕС, а пътя на Украйна към НАТО да стане "необратим".

Прието бе предложението да се добави НАТО да помага на Украйна с ПВО системи, включително "Пейтриът".

Парламентаристите от държавите членки на НАТО одобриха молбите на Малта и Асамблеята на Косово да станат делегации на асоциирани членове.

Асамблеята препоръча още създаването на център за Център за демократична устойчивост в Централата на НАТО в Брюксел, който да пази основните демократични ценности на алианса, като се бори с дезинформацията.

НАТО е най-успешният съюз в историята, защото умее да се променя и адаптира, заяви при откриването на пленарното заседание днес генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Трябва да разработим нови планове за отбрана и да гарантираме, че имаме необходимите сили, по-голяма бойна готовност и нови способности, за възпиране, посочи той. Според генералния секретар добрата новина е, че Европа прави това.

Украйна ще бъде по-слаба, ако продължаваме да подкрепяме страната с половинчати мерки, заяви президентът на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Мястото на Украйна е в НАТО, на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон трябва да кажем ясно, че членството на Украйна е тръгнало по необратим път, каза още Михал Шчерба.

България остава твърдо ангажирана да подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, каза служебният премиер Димитър Главчев. НАТО остава гарант за сигурност и просперитета на България, посочи премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1211
Още от Войната в Украйна
Киев: Членство в НАТО е крайната цел на Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То страшно ще стане, когато Русия свали червените линии, поради които не атакува легитимни обекти на НАТО в англоговорящата част предимно
4
 
1
 
! Отговори
randomIT преди 2 седмици
Ще падат бомби над рашките, нямам търпение да изчезнат от картата, само заемат място!
3
 
2
 
! Отговори
НАШАТА МОЛИТВА преди 2 седмици
О СВЕТИ МИХАИЛЕ,НАПРАВИ ТАКА ЩОТО РУСКИТЕ РАКЕТИ ДА УДАРЯТ САМО ТАЗИ ДЕТО РАСТЕ НО НЕ СТАРЕЕ, ТА ДА ОЦЕЛЕЕМ... БЛАГОДАРЯ СВЕТИ МИХАИЛЕ И СВЕЩ ЗАПАЛИХ!!!
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом Путин смени Шойгу с икономист, означава, че голяма война няма да има! Няма да има голяма война, Путин смени военния с икономист и ще си вземе от цирея Украйна каквото му се полага и трябва да контролира този цирей Украйна, да не се разрастне и бъде заплаха в бъдеще за Европа и да се реанимира нацизма. Аре радвайте се, ще търгувате, вместо да воювате, НАТО да се изтегли от приграничните държави с Русия и не дразни или провокира Русия!
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом Путин смени Шойгу с икономист, означава, че голяма война няма да има! Няма да има война, Путин смени военния с икономист.
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Спасението е едно на 9 юни с бюлетина 12 за Възраждане да изметем всички Евро гей атлантици от парламента и властта.Съд затвор за Мутрата , Кирчо и Кокорчо, Дебелян Пеевски и Доган .Въстановяване на връзките с най развитите държави в света от Брикс начело с Русия и Китай и издигане на държавата в друга орбита.Другото значи мор за народа .
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Накрая Украйна ще си изпросят това Путин да използва куфарчето си.
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е сега вече на нато ще му се разкаже играта. Жалко, че и ние сме пак от женската страна. Който си мисли, че братушките потдържат най- големия ядрен потенциал на планетата "просто така" се лъже. Ще изпепелят джендърорастите, но и ние ще пострадаме заради политиката на националните ни предатели.
5
 
12
 
! Отговори
Рендето преди 2 седмици
"""""България остава твърдо ангажирана да подкрепя Украйна.... """ ------- От къв зор Бг трябва да се ангажира в регионален конфликт, за държава, която дори не е членка на НАТО??? Кога най-сетне ще имаме национално ориеантиран елит вместо тези жалки и дребни марионетки, и ще имаме ли въобще такъв???
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Неразбирам тоя пуешки възторг-все пак това е поредната крачка до ядрена воина.на практика разбирам ти си с всел своето занапред само болести ,няма секс,алкохол,положителни емоции ,има сивота и само болка.Но ти имаш поколение,близки които сега са в началото и ти искаш да заложиш тяхното бъдеще за да придобиеш нещо като увереност -живях правилно,виновни са другите които никога не са ме разбирали
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путин каза така: "Всяка изпратена от запада ракета, ще им я върна обратно"! Браво!
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Виждам на снимката две карикатури. Гледайте Русия да не свали червените линии и ние да не станем легитимна цел. Че сме застанали точно по средата на ритащи се катъри.
1
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 седмици
"Лидер на най-голяма партия е с прякор Тиквата, лидер на всички останали е с прякор прасето, а за глава на Правителството [...] един с фамия Главчев." -- Аре ся сериозно! Ти кого предлагаш? И другите са такива, че и по-зле. За да не са, трябва да знаят КАК И КОГА: 1 Ще си върнем Македония и беломорска Тракия, Косово, южна Албания; 2 Ще ребългаризираме Румъния и Молдова; 3 Ще станем поне 10 млн.; 4 Ще имаме силна армия и въобще НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА!!! И понеже нямаме, приказките ти са ала-бала...
3
 
11
 
! Отговори
Деди преди 2 седмици
Абе Главчо с Главчото нейдин, защо и ти служебна кратуно дъвчиш в устата си тази дъвка за помощта, спрягана и повтаряня на фалшив глас - "да подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е необходимо"! А можеш ли да обясниш бе, главчо нейдин това "колкото е необходимо"? Просто си един Папагал и нищо повече, камо ли служ. минпред!
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
само да не паднат червените линии на Русия, че тогава ако ще и от 60 държави да е съюза ще има световна официална парична единица - рубла
2
 
22
 
! Отговори
Главанаци преди 2 седмици
А вие какво очаквахте? Лидер на най-голяма партия е с прякор Тиквата, лидер на всички останали е с прякор прасето, а за глава на Правителството тия двамата са сложили един с фамия Главчев.
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Безумцииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии!
4
 
27
 
! Отговори
НАРОДА преди 2 седмици
ТАЯ НОВИНА ОБЯВЕНА В СОФИЯ ПРАВИ СОФИЯ МИШЕНА НА ЯДРЕНА АТАКА! ЧЕСТИТО НА МАЛО.МНИЦИТЕ!
5
 
10
 
! Отговори
Язека преди 2 седмици
За тези дето не помнят, Тодор Живков е човекът, пръв предложил страните от Варшавския пакт да вкарат войските си в Чехословакия през 1968г, за задушаване на демократичните промени. Направил го е, за да бъде пръв, дори преди СССР, от прекалено слагачество. Точно така днешните български политици, повечето от които са си бивши соцкадри, се слагат на САЩ и НАТО и тук от престараване и *** на подметки се предлага ескалиране на конфликта с Русия.
6
 
15
 
! Отговори
Мда преди 2 седмици
Оох, майко... жива да не бях!Човекът с изтекъл мандат щял да сваля... НАТО освен гащите друго не мож свали, като гледам вече са паднали - нема пушкала, нема джепане и тук дойде време за месните щурмове, ама нещо нарочените се дърпат...