Целта на "Турски поток" е да заобиколи България

Дончев мисли, че няма икономическа логика в проекта
22 апр 2015 19:48,
36
Целта на "Турски поток" е да заобиколи България
Снимка: ГЕРБ

Няма икономическа логика да бъде построен "Турски поток" и целта му реално е да заобиколи България, коментира пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев след срещата на работната група между България, Гърция и Румъния по Вертикалния газов коридор.

Дончев направи уточнение, че все още няма никакви постигнати споразумения за новия проект, който трябва да замени "Южен поток". Вицепремиерът беше категоричен, че страната ни няма претенции откъде идва природният газ, стига да има сигурност на доставките и цената да е изгодна.

Гърция не носи отговорност за спирането на "Южен поток" и не сме се намесвали, категоричен беше от своя страна гръцкият енергиен министър Панайотис Лафазанис.

Той посочи още, че Русия сама е избрала новото трасе през територията на Турция до гръцко-турската граница.

Лафазанис посочи, че ако този проект бъде одобрен, Гърция ще построи газопровод от турската граница по територията на страната до газовата мрежа на Македония.

При изпълнението на тези планове ще бъдат спазени всички европейски правила, включително и Третият либерализационен пакет в енергетиката, гарантира Лафазанис.

Още икономически новини можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
4
 
! Отговори
Петко преди 9 години
Ние още да толерираме расизма в държавата ни България, пък после да искаме международните държави, съседките ни да ни уважават, да вкарват инвестиции и да ни подават рака, това няма как да го очакваме от тях.
24
2
 
3
 
! Отговори
Асеновец преди 9 години
Томислав Дончев- министър, който е такъв само и единствено с цел помощ на пожарникаря за ограбване на еврофондовете. Един мишок без свое мнение, който слуша и изпълнява повелите на БУДА.
23
1
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Ами в Турция, Гърция, Румъния и т.н. управляващите освен за своя джоб мислят и за доброто и за развитието на дадената страна. Тук е точно обратното. Закрихте Южен поток, закрихте Бургас- Александрополус, спряхте АЕЦ Белене и защо, защото не взехте комисионна от проектите.
22
1
 
3
 
! Отговори
alfa преди 9 години
Дончев погреба Варна Добрич и региона с тъпата си външна политика и подмолно мнение по всички въпроси //////////////Дончев погреба Варна Добрич и региона с тъпата си външна политика и подмолно мнение по всички въпроси //////////////Дончев погреба Варна Добрич и региона с тъпата си външна политика и подмолно мнение по всички въпроси //////////////Дончев погреба Варна Добрич и региона с тъпата си външна политика и подмолно мнение по всички въпроси //////////////Дончев погреба Варна Добрич и регион
21
1
 
9
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Целта на турски поток е да покаже далновидността на югоизточните ни съседи и простотията на нашите управници
20
1
 
9
 
! Отговори
Анили преди 9 години
Не господин министър. Целта на Турски поток е да покажа вашето невежество, вашата липса на желание за осигуряване по- добра икономическа среда, вашата липса на желание да подобрите по някакъв начин живота на обикновения българин
19
1
 
3
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
До любопитен То не трябва да разбираш кой знае колко от газ да разбереш. че тръба минаваща през България носи приходи, а същата тръба през Турция носи разходи, и след като стана ясно, че газ през Украйна няма да тече, не е необходимо да си кой знае какъв експерт, да разбереш, че сме от към страната на булката.
18
2
 
3
 
! Отговори
Енерготик преди 9 години
С "Южен поток" ще да имахме приходи, а сега само разходи.- Да насочим всички усилия към виртуалния газов коридор.- Да превърнем всеки разход в приход (но къде).
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PO-PRODAJNI I AMORALNI HORA OT BALGARSKITE POLITICI V EVROPA NYAMA. ZA SPRAVKA POGLEDNETE POSLEDNITE 25 GODINI OT ISTORIYATA NA TERITORIYATA BALGARIA (VECHE NYAMA TAKAVA DARJAVA).
16
5
 
5
 
! Отговори
любопитен преди 9 години
Явно много от пишещите тук знаят всичко за ЮЖЕН ПОТОК-НЕКАтогава ми обяснят --1 тръбата през България на кого е собственост.2 земята под тръбата българска ли е или руска.3 какви ще са транзитните такси.4 защо цената за строеж през България е 3пъти по висока от цената през Сърбия.6 Каква ще е цената на газта.
15
3
 
7
 
! Отговори
ха преди 9 години
*** иначе са ТЪПИЯ ТИКВАР ОТ БАНКЯ,нямаше разлика между двата проекта.Е,докога ще търпим крадливия *** и АНТИБЪЛГАРИН тиквара от Банкя да ни дърпа надолу?
14
2
 
15
 
! Отговори
Никсън преди 9 години
Ние замразявахме нееднократно южния поток, какви ги сучат?! И Путин при посещенито си при Ердоган в края на миналата година в прав текст каза, че за съжаление България не може да се държи като суверенна държава, да защитава интересите си и прпуска около 450 млн. (евро или долара, не помня) годишно от пренос. Справка - по руските телевизии даваха точно този откъс от срещата. Паметта ни вече и небивало къса, няма и половин година, страдаме си от това ама никаква промяна...
13
4
 
18
 
! Отговори
ааа преди 9 години
Направо ми късат сърцето, като ги гледам да се правят на ощипани моми в стил "прелъстена и изоставена". Страшни артисти. Кой ми ака в гащите! Плевнелиев и Митов крещяха като изтървани срещу Русия, а сега се чудят откъде им е дошло. Лошото е, че идва върху всички нас.
12
3
 
7
 
! Отговори
пешо преди 9 години
Братята американци да дават по -евтино газ ,нали е пазарна икономиката.
11
1
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 9 години
Тоя се оказа 'мозък'.. Къде ги намираме такива титани?
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гърците немат пари за утре ше пускат тръба, газопровод даже до македония - смех, а после македонците и те ли ше пускат - още по-голем смех! на нас дубъл цени, е така шот не слушаме! ама тоя дългия инкасатор, пак го канете по студията да ви обяснява!
9
5
 
30
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Ами къде Ви беше ИКОНОМИЧЕСКАТА ЛОГИКА когато спряхте Ю. поток по заповед на фермерите.
8
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърчулята се правят на големи тарикати ама ушанките щеим го.......
7
20
 
11
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Рашките само обещават на гърците и после ще ги метнат, както и грък не знае да лъже ;)На руски политик вяра да нямаш.
6
27
 
12
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 9 години
Обиколният път естествено е по-дълъг и по-скъп. За разочарование на руските другари, Турция и Гърция дадоха да се разбере, че проекта е възможен само при съблюдаване на Европейските норми. Същото им казахме и ние. До днес официален отказ за строежа на "Южен поток" от руска страна няма. Ще поживеем и ще видим.