Фаворитът за нов ДПС шеф: Партия сме, която може да се самокоригира

Имаше опит за подмяна на каузата, отсече Карадайъ
Обновена: 24 апр 2016 13:58 | 24 апр 2016 13:12, Красимир Ангелов
31
Фаворитът за нов ДПС шеф: Партия сме, която може да се самокоригира
Мустафа Карадайъ. Снимка: Булфото

На 24 декември миналата година доказахме, че ДПС е достатъчно зряла и отговорна партия, която може да се самокоригира. Това обяви съпредседателят на ДПС и фаворит за нов лидер на партията Мустафа Карадайъ в доклада за отчетния период на партията по време на IX-та Национална конференция на ДПС.

Още по темата
"Безпрецедентната промяна в оперативното представителство на партията се случи в отговор на опита за подмяна на каузата ДПС. И още – една от целите на тази промяна бе да се даде тласък на процеси на реформиране и модернизиране на ДПС, с ясна визия за развитие, базирана на основните ни либерални ценности – свободата, включително и тази на идентичността, единството - изразено чрез съхраняването на структурите на партията и тяхната взаимовръзка между всички нива на ръководството и членовете на ДПС", заяви Карадайъ, цитиран от "Фокус".

Той припомни пред своите съпартийци, че на предходната конференция създателят и идеолог на партията Ахмед Доган се е оттеглил от оперативното ръководство „в името на свободата и на развитието на ДПС!“. Карадайъ посочи, че на негово място за оперативен председател е бил предложен “изявен парлементарист и добър оратор”, визирайки Лютви Местан.

"Но вместо оперативно ръководство на партията на база колективните решения, беше направен опит за подмяна на ДПС. Това доведе до политическата необходимост за преждевременната му смяна", заяви още Мустафа Карадайъ.

Той определи периодът от трите години, изтекли от предходната Национална конференция на ДПС, като време на силна динамика и интензитет на политическите и обществените процеси в България. По думите му, за ДПС тези три години са били години на изпитания и предизвикателства.

"ДПС е така необходимият фактор на българския политически живот с уникалната си роля за запазване на мира, стабилността и и сигурността - задължително условие през всяко националноотговорно и адекватно на времето управление на страната", посочи той и завърши:

"Големите неща се случват с големи хора. ДПС е голямо, защото има лидер като д-р Ахмед Доган". Думите на Карадайъ бяха посрещнати с аплодисменти от залата и възгласи "ДПС".

IX Национална конференция на ДПС започна малко след 11 часа. В нея взимат участие 900 делегати, като се очаква да бъдат избрани председател на ДПС, Централен съвет и Централна контролна комисия. За фаворит за нов лидер на ДСП се смята съпредседателят на ПГ на движението Мустафа Карадайъ.

На конференцията присъства и почетният председател на партията Ахмед Доган. При влизането му делегатите станаха на крака и го посрещнаха с аплодисменти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ся какво ще стане, знаете ли?! ДПС-ри и Достове аркадаши са същите като КЮРДИТЕ и ПКК в Турция. Да ни е честито за новите терористи и все повече да се увеличават турските партии в Република България!
19
0
 
4
 
! Отговори
www преди 8 години
ТОЗИ ПЪРВО ГО НАУЧЕТЕ ДА ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ....
18
2
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Този ще прелее избиратели към ДОСТ...
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти ще си поредната, но не и последната жертва на този алчен ДС агент! Просто си го знай още отсега. Така ще ти е по-лесно когато те направи за резил на врабчетата!
16
2
 
23
 
! Отговори
Тюрк преди 8 години
Странно.. този нито знае български нито турски . . . ?
15
3
 
8
 
! Отговори
Соколов преди 8 години
Тук се слуша мойта воля!;)))
14
2
 
17
 
! Отговори
Конферансие преди 8 години
Искам да открия пленума на ДПС с думите Сокерез? Който разбрал, разбрал;))))
13
4
 
13
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Днес е Цветница-голям християнски празник,българи!И Коледата ви мина под знака ДПС!В навечерието на Коледа беше изгонен Местан и празника ни мина с такива новини!Не бие ли вече на очи?Все в такива дни се занимаваме с ДПС-то!Не започнаха ли и новините по ТВ на обяд с първа новина-ДПС?И чак към края на емисиите малко за празника?В коя държава сме? България,Турция или къде? 588 318 са турците в страната ни,а етнически българи-5 664 624!????-2011 г.Честит празник,българи!Честито на имениците!
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е трибуквеник, седалище.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя, на снимката, е абсолютен ***! Личи му. На челото му е написано, праисторическото.
10
5
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
1989 пружината на етническото напрежение тук беше много,ама много по- напрегната отколкото в Югославия( процеси,екскурзии,жертви дадени- макар и не многогобройни).Руснаците се бяха омотали в собствените си проблеми и съюзна помощ от никъде не можеше да се очаква.А и обща граница с Турция.Е - създадоха с агенти тяхна партия ,почнаха играта и постепенно,полека- лека отиграха топката без *** и една пушка....
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DPS e otjivelitsa ,KARADAYI po vsichki pokazateli otstupva pred MESTAN ,turcite razbraha che DOGAN e ruski agent i zatova na drugite izbori dps shte otiva v zabvenieto
8
4
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Най- худавото за последните години е ,че ДПС от етническа партия на турците се превърна в бизнес корпорация.Нормални мафиоти,които ги боли дедовия за низпослания им коран,пантюркизъм,ана-ватан и т.н.Кеш&Носи.От тая гледна точка се нормализираха до нивото на другите ни партии и се сраснаха с тях.Станаха стълбата по която бгтурчин може да напредне в обществото тук( защо тогава евентуално да хваща пушката)?Старата ДС са били профита от вселенска класа.Поколенията ще ги благославят!!!!
7
3
 
5
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Местя.
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е отвлечена държава с овче население.
5
6
 
11
 
! Отговори
... преди 8 години
Можете ли да си представите как е миришело на конференцията ? :)
4
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромът Хафъзов трябва да се изгони от България за винаги.
3
6
 
21
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Браво! Най деморатичната партия с несменяем лидер. А ценностите им са демокрарични и либерални писани в Масква. А тоя разбира български криво-ляво. Само не може да говори но не е и нужно.
2
16
 
7
 
! Отговори
българин преди 8 години
По-добре ДПС, отколкото ДОСТ на мазния Местан и надъхания и фанатизиран *** от с. Тополица, Айтоско Хфъсоф.
1
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gern dps vinsgi saedno dogan peevski sa dvigatela na bg sbg narod msl4i i sluscha ujas