КЕВР пита защо няма парно и ток навсякъде в София

Регулаторът иска информация какви мерки са предприети
60
КЕВР пита защо няма парно и ток навсякъде в София
Снимка: архив, БулФото

Регулаторът КЕВР иска до три дни да получи обобщена информация от ЧЕЗ и "Топлофикация София" за причините за прекъсване на електро- и топлоснабдяването в последните дни в София.

Още по темата
Регулаторът е изпратил писма до ръководствата на дружествата, в които иска и данни за броя на засегнатите абонати и предприетите мерки за отстраняване на авариите.

"Дружествата са лицензианти и целта на исканата информация е да се установи изпълнението на издадените им от КЕВР лицензии по отношение на качеството на предоставяните услуги. След получаване на докладите от "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "Топлофикация София" ЕАД относно точните причини за прекъсванията, КЕВР ще прецени по-нататъшните си действия", съобщават от пресцентъра на КЕВР.

Във връзка с получени запитвания от граждани и медии, Комисията информира клиентите, че в Общите условия на дружествата ясно е разписана тяхната отговорност в случаите на нерегламентирано прекъсване на електрозахранването и на топлоснабдяването.

Когато повредите в топлопреносната мрежа или абонатната станция не са отстранени в срок от 48 часа по вина на продавача, той дължи неустойка в размер на стойността на недоставената топлинна енергия за периода на закъснението.

В случай, че потребителите останат без електрическа енергия по вина на дружеството повече от 24 часа след получаването на уведомление от потребителя, електроразпределителното предприятие заплаща на потребителя обезщетение в размер на 30 лева и по 20 лева за всеки следващ период от 12 (дванадесет) часа без осигурена електрическа енергия. Това обезщетение не изключва отговорността на електроразпределителното предприятие за имуществени вреди в по-голям размер, нанесени на потребителя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: топлофикацияЧЕЗкевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези Оли гофрени, щели да питат арменския поп, защо никой не пита за износа за Турция. При комунизма за същия този износ беше и режима на тока в България.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото държавата стабилно се разпада. Патентът на Бибитко.
45
0
 
3
 
! Отговори
Дзъ преди 7 години
Начи като изплатят на потърпевшите по 20 лв на ден, моля уведомите обществеността, щото нали...ще е някакво чудо. Мерси
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кевр не са много корумпирани .........
43
0
 
5
 
! Отговори
j преди 7 години
Ясно е какви мерки са предприети - НИКАКВИ. Цените си се повишават, а качеството очевидно НЕ се променя. Същото е и по отношение на градския транспорт, на пътищата, на ТЕЦ, на ЧЕЗ, ЕОН, ВиК, и т.н.
42
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Най-коварната им измама, с която могат да ви сторят нещо в момента - подменят близките ви с двойници или пък ви натопяват в нещо, внимавайте с кого всъщност сте в едно жилище, къде оставате затворени/заключени, а в лошият случай на нападение срещу вас, по-добре се съпротивлявайте, защото тези, които ви нападат просто така са злетаци!И пред поробителите си, никога не скланяйте глава!
41
7
 
1
 
! Отговори
баба НИНА преди 7 години
ДАНО МИНЕТЕ ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА,ЩОТО РАЗСИПАХТЕ НАШЕТО ПАРНО,ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ КМЕТА РАЗСИПА ПАРНОТО И ОТИДЕ ДА ЖИВЕЕ В СОФИЯ СЪВЕТНИК НА ББ.БЛАЗЯ МУ.
40
2
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Заради Станишев,какво питате?
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дружба,бл 114,нямаме топла вода от неделя 10 ч. сутринта
38
0
 
10
 
! Отговори
до Анонимен преди 7 години
Чакай малко, до кога ще ти е виновен Станишев. Виновника е правителството на ГЕРБ, оглавявано от Бойко Борисов от Банкя.
37
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 38 За твое сведение за тунела е виновно правителството на Станишев. По негово време фирма печели конкурса и получава 2.5 милиона лева авансово , след което си бие камшика и досега няма ни ремонт ни пари. А познай колко е взел твоя приятел Станишев . Иначе устата ти е голяма и се затваря само с удар .
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее парното и ярката светлина.
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глиненият колос ГЕРБ се руши тотално.Бисер,тунели,магистрали,енергетика,терминал 2,но поради изчерпан капацитет се включи и терминал 1,блатото Топлофикация София,далаверата с новите 100 автобуса,цената на водата и още и още.В момента в който медиите се отърсят от сковаващият страх ще им разгонят фамилията.Най лошо хапе страхливо куче.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде ,стига герберски номера!!Нали не сте на власт и настава апокалипсис!Няма парно,топла вода,сега ще застудее и ще започне да спира тока,падат лампи по тунелите....Какво ли още ще стане,та да ни стане мъчно за вас!?
33
1
 
9
 
! Отговори
Кирни преди 7 години
И в Младост - 4, също няма парно и топла вода. От топлофикация казали, че аварията е отстранена и чакали вдигането на налягането.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Бойко Борисов - отиде си и спря и парното на материала.
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма парно, няма топла вода, няма и ток. Има само нерви, ядове и герберастки лъжи.Да не забравяме все пак, че парното е Общинско, т.е. на Фандъка.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е за кво ви е правно - само да го плащате.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е да има парно през лятото .
28
0
 
11
 
! Отговори
А пък аз питам друго преди 7 години
В "Общите условия" се предвижда "неустойка в размер на стойността на недоставената топлинна енергия за периода на закъснението".Защо представителят на Топлофикация заяви от телевизионния екран, че прогнозните сметки ще бъдат намалени с толкова, колкото струва топлинната енергия за времето,през което абонатът е бил на студено?Нали на някои абонати топлото още не е пуснато?Ами ако това продължи повече от 48 часа?Искат да не платят неустойка, а само да не калкулират онова, което не са осигурили