Българи, ваксинирани със Спутник V: Най-хубавото е спокойствието!

В Русия вече има 2 млн. имунизирани, каква е новата ваксина?
211

Спутник V - какво се случва с руската ваксина и как протича имунизацията в Русия? За това разказаха вече ваксинираните стоматолози, живеещи в държавата от три десетилетия - Йорданка Чанева и Диан Иванов.

"След ваксинацията психологически сме страшно спокойни, не може да се сравни с месеците преди това. Не сме очаквали да сме толкова спокойни. Хората трябва да знаят, че най-хубавото след ваксинирането е психологическото спокойствие", споделиха двамата в ефира на "България сутрин".

И обясниха, че до момента няма проблем с руската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, иначе вече е щяло да бъде съобщено по медиите.

"В Русия вече има 2 млн. ваксинирани, а и активно започват да ваксинират с новата ваксина EpiVaCorona, която е приоритет за хора с алергии. Това е пептидна ваксина с изкуствено наредени белтъци и организмът реагира с изработване на антитела", отбеляза Диан Иванов.

"Когато отидем да се ваксинираме в поликлиниката, лекарят обяснява за нежелани реакции. Това обикновено е лека температура 3 дни", посочи Йорданка Чанева пред Bulgaria ON AIR.

По думите на стоматолозите при ваксинация се подписва съгласие за евентуалните нежелани реакции, но уверяват, че руската ваксина не дава такива.

"Американските ваксини са по-съвременни, в руската се използва малко по-традиционна система. Руската ваксина не даде странични ефекти, те са съвсем малки, единствено може да реагираме алергично към белтъка, и другото - да преболедуваме настинка", поясни Чанева.

"За няколко дни от милион и половина станаха 2 млн., в момента е много голямо желанието на хората да се ваксинират. Ограниченията в Русия намаляват и вярваме, че с ваксинирането всичко ще се оправи", сподели Иванов.

Стоматолозите са на мнение, че новият щам на коронавируса може да е по-заразен, но има шансове да бъде преболедуван по-леко. А в Русия паспорти на ваксинираните няма да се правят, за да няма дискриминация към онези, които не искат да се имунизират.

"Ние призоваваме хората да се ваксинират с утвърдените ваксини", казаха още сънародниците ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само във Франция имаше около четири и половина хиляди случая на странични ефекти. 29 възрастни хора починаха след ваксинация в Норвегия, на което пресслужбата на Файзер отговори, че тези "данни не са тревожни". Германия, чието здравно министерство напълно се провали в стартирането на масовите ваксинации, загуби десет души от лекарството на Файзер. В Литва от коронавирус са се разболели 78 души, които са били ваксинирани с препарата.
32
2
 
2
 
! Отговори
преди 3 години
До ЗозоKak da ne se smee chovek na tozi komentar...
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ, където ваксинациите са в разгара си, се отчитат 55 смъртни случая и 96 животозастрашаващи усложнения. Лицева парализа, гърчове - списъкът със симптомите на набързо закърпената ваксина продължава да се разширява. Швейцария, Израел, Великобритания, Испания - навсякъде има съобщения за смъртни случаи или сериозни увреждания в резултат на ваксинация с безплатната и демократична ваксина.
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вица на деня , купували на черно бъркоча на Гейтс хах
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Причината не е че има стотици смъртни случаи от западните ваксини и имат нежелателни странични ефекти, нормално е то ваксината да се умира, то и от аспирин се умира, причината е, че хората са прости и не се информират правилно и за това не искат да се ваксинират, това е причината.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нас ни успокоева буса с кремвирши
27
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление, Спутник V е второ поколение остаряла и непотребна ваксина. Неслучайно богатите руснаци отиват в Дубай да ги ваксинират със западни ваксини. Дали са вчерашни? Дали в Израел са вчерашни, че се отказаха от Спутник и купиха Пфайзер? Дали са вчерашни заможните руснаци, които на поразия купуват Пфайзер и Модерна на черно?
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Като е толкова добра да си пуснат документите и покрият изискванията на ЕС и ще им я одобрят, сега разбрахте ли защо не я пускат за одобрение?"Грешиш. И те пуснаха документи за одобрение към европейската агенция по лекарствата. И ще ги одобрят. За съжаление по националните ни телевизии интервюират само определени политици и/или медици и не представят цялостната картина.
25
1
 
1
 
! Отговори
Бравос преди 3 години
Даа, преди и на арфа не са могли да свирят хората, а сега си свирят, даже и си пеят! Сигурно и извънземните им говорят вече- за нови светове и галактики..
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според проучване около 20% от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти на предлаганата ваксина.Защо тогава не опитате да ни предложете /на нас/ руската ваксина "Sputnik V" и проверете дали отношението на българите ще е негативно.Пробвайте.Може би негативизмът не е към ваксинацията, а към предлаганата от правителството ваксина?Пробвайте. Унгария одобри "Sputnik V"Mоже би ви липсва смелост и свобода на избора?
23
5
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
4. "Ние призоваваме хората да се ваксинират с утвърдените ваксини".Ми то такива няма! Ваксините одобрени в ЕС не са "утвърдени", а се водят още експериментални, най-малко за две години. Този призив го разбирам така: "Не се ваксинирайте с новите ваксини, защото не са утвърдени все още!"За руската изобщо не коментираме - Русия иска сега да подаде молба за одобрени в ЕС, така четем от последните новини.Така че, за какви "утвърдени ваксини" става дума?За морбили и заушка?
22
5
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 14И за какво да пускат документи за недоносчето ес?Пуснали са до сзо.ПП. Аман от ограничени сел-ски комплексари
21
5
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тук има много написани изречения, които будят у мен само недоумение:1. Че аз съм си спокоен;2. "... до момента няма проблем с руската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, иначе вече е щяло да бъде съобщено по медиите."По кои медии? По западните ли? Щото в Русия по медиите традиционно не се съобщава нищо, дори за много по-важни събития.3. "... новия щам на коронавируса може да е по-заразен, но има шансове да бъде преболедуван по-леко."Тук съм съгласен. Само че не е нов щам.
20
9
 
7
 
! Отговори
избирател преди 3 години
"За родину,за Сталину!!!"Така прозвуча тази статия.
19
7
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Малка Македония чака 800 хиляди ваксини до края на януари. Македония е страна извън ЕС, дори не е близко до ЕС.ЕС за хиляден път демонстрира своята безпомощност и своята жалкост спрямо страните членки.А ние сме още по жалки. Ще оставят хората да се изпоразболеят само и само да купим американски ваксини със съмнително качество. Не им стигат милиардите които бедния данъкоплатец плаща на американците.
18
5
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
А в Европа първо ще има паспорти за ваксинираните, а после може да има и жълти звезди за неваксинираните. Защото е демокрация.Хитлер е бил най-големият европейски демократ!
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинираните в Русия със "Sputnik V" и "EpiWakKorona" не са над 1 000 000, а са под 2 000 000 души. Русия провежда масова ваксинация със "Sputnik V" и "ЕпиВакКОрона". Оборудвани са пунктове, готови да посрещнат стотици хиляди, които искат да се имунизират срещу COVID-19, Ваксинирането в Русия е абсолютно доброволно и безплатно.
16
17
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Тези стоматолози май са единствените ваксинирани с хайван-ваксината на Путник V.От колко време ги въртят тези двамата КГБ-сти? И понеже руския чип е много голям и не се побира в спринцовката са преминали към втора ваксина - Това е пептидна ваксина с изкуствено наредени белтъци. Ама според психопутинистите тя не е ГМО :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
15
8
 
13
 
! Отговори
Пешев преди 3 години
Пропагандааааа
14
6
 
11
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
То като пукнем всички ще сме СПОКОЙНИ...Не вярвам нито на руснаци, нито на американци, нито на китайци.Аз избирам да се ваксинирам с нещо над 40градуса, и не искам някой насила да ме принуждава да вливвам нещо друго насила в тялото си.