Чакат съживяване на жилищния пазар в София от 2010 г.

Средните цени в последната година са паднали с 10%
3 ное 2009 11:28,
57
Чакат съживяване на жилищния пазар в София от 2010 г.
Снимка: Булфото

В началото на 2010 г. се очаква съживяване на жилищния пазар в София, казаха днес пред журналисти от лизинговата и инвестиционна компания Иморент България.

Основните посочени фактори за това са традиционно силният пазар на жилищни имоти в столицата, демографските фактори и стабилната икономика на страната.

По думите на Мира Карабиберова, мениджър "Продажби" в компанията, жилищният пазар е бил най-засегнат от кризата спрямо всички останали сегменти в сектора на недвижимите имоти, като има много замразени проекти, а финансиране липсва.

Средните офертни цени в София за последната година са паднали с 10%, а за някои локации – с до 30 на сто, посочи Карабиберова. Според нея в бъдеще успех ще имат качеството и силната концепция при жилищните проекти.
 

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 14 години
Бих искал някой който се занимава с търговия на апартаменти да обясни защо се получава така, че спекулативните цени след като далече надхвърлят покупателната способност на васелението, не се появяват фирми които да продават евтино? Маркс казва че такъв дъмпинг е неизбежен, Смит го нарича саморегулиращ се пазар - в какво се състои българското нововъведение?
56
0
 
0
 
! Отговори
Строител преди 14 години
Съживяването на пазара ще дойде, когато мафията, наречена ДАГ, начело с глаДният архитект на София - Петър Диков намали поне малко корупционните си "тарифи"! Т.нар. ОГП на София е препълнен с умишлени градоустройствени грешки, които се решават в ДАГ с пари "под масата" , започващи от 20000евро нагоре!Да не се забравя, че въпростния ОГП бе приет по време на кметстването на Б.Б.!
55
0
 
0
 
! Отговори
брокер преди 14 години
От къде ще дойде СЪЖИВЯВАНЕТО: от повишаване ръста на безработицата; от НЕСИГУРНОСТТА, която ще изпитват работещите; от повишената взискателност на банките към кандидатите за ипотечен кредит; от огромното предлагане на некачествено строителство; от повишената взискателност - вече - на решените да купуват; от това че най-скъпото и лукс.троителство не надвишава 450 евро за инвеститора, а такива жил.сгради в София се броят на пръсти и т.н и т.н.....
54
0
 
0
 
! Отговори
Лилето преди 14 години
искам да помоля брокерските агенции да си проучват и въпроса с интернет доставчиците и кабелните оператори в района на жилището, което предлагат, за да си знаят още отначалото хората, а не да останат неприятно дискънектнати от света.аз напоследък като ходя по огледи си нося лаптопа да си проверявам обхвата на мобилния интернет, ако случайно попадна на "моята къща" и се окаже, че в квартала има само локален доставчик и трябва да чакаш 3 години, за да благоволят да дойдат да те вържат
53
0
 
0
 
! Отговори
rat преди 14 години
До кога "свободата на словото" ще ни залива с помия от платени съобщения, не им ли омръзна да обясняват колко е подходящ момента за копуване на жилища, че видиш ли цените сега са ниски и ще се повишават като се оправиме?! Защо не се направи разчет колко излиза на груб строеж едно жилище и на колко се продава? Защо банките имат право да си играят с клиентите си както искат без вторите да могат да се защитят? А най-интересното на същия този пазар са цените на "старите" апартаменти - като нови...
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мира Карабиберова da hodi da sadi biberki .....tazi moma da sedne s edin kalkulator i da smetne kolko km2 ima za prodan v bg do momenta da sloji po 700 sredno d,da vidi che za da se syjivi pazara tribvat okolo 4 mlrd eur i dami kaje otkyde tochno ochakva da vleze daje i polovinata ot sumata za da kajem che pazra she trygne na pone 50% ....posle da smetne i nedovyrshenite oshte za 2 mlrd i pak da ase izkazva ,znam che niama sdelki i vsichko e spekula ama taka niama da i doide komisiona ....
51
0
 
0
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 14 години
Хора...никъде не са казали, че ще има покачване на цените, а " съживяване на жилищния пазар в София от 2010 г."...Цените ще се движат като живи към очакваните 200 евро за квадрат...Движението ще бъде бързо (vivace) както се казва, затова така са го написали.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе тия хитреци брокерите пак им се иска като преди от комисионните от продажбата на няколко апартамента да си купят един нов апартамент. Изобщо не ги беше еня, че хората, които купуват са с ниски заплати и се заробват за цял живот да връщат заемите, за които същите тези брокери "ходатайстваха пред банките да бъдат отпуснати". Как със заплата от 700 или даже 1000 лв. ,ще си купиш апартамент, който струва 100 000 лв.?
49
0
 
0
 
! Отговори
Лудия преди 14 години
Хехехе, кефят тия с тези статии. Чудя се вие вярвате ли си като ги пишете ти глупости? Следващите две години всичко ще се срине, какво съживяване...Представям си как мечаят за онези цени. Една позната брои 70 000 евра за маломерен нискотаванен двустаен кафез в Левски с ипотечен в началото на 2008, сега това нещо се продава за 30 000 евра и пак е много. Мечтаят за миналото, мечтаят...Нека видим колко още ще чакате с пропадащите ви некачествени строежи, уважаеми строители...
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това виц ли е? Какво съживяване в тази умряла страна. От една страна криза от друга свински грип. Хората по скоро ще започнат да бягат в горите тилилейски. Тези които имаха пари вече си взеха каквото им трябваше, а останалите с нещастните си несигурни заплати няма как да пазаруват. В момента е борба за оцеляване. Сървайвар за цял народ.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще се саживи пазара като паднат цените сес 80 на сто.
46
0
 
0
 
! Отговори
Няма как да СТАНЕ преди 14 години
Иска им се на брокерите с тези статии да по уплашат хората ама няма как да стане.Къде са паднали цените с 10-15%???? При панелките и в най-краините гетА ли???Нормално жилище на нормално място струва МНОГО ПАРИ,НАДУТИ ЦЕНИ. Падали цените падат при положение че продават на 200% наценка и свалят с 10-15% все едно говорим за живота на МАРС.Ще има съжевява не на пазара при- 5% лихва и 1г гратисен период и ПРИ СРЕДНА ЗАПЛАТА НА ЗАЕТИТЕ 1000 евро. Струва ви се НЕРЕАЛНО ??? Като стане реално тогава.
45
0
 
0
 
! Отговори
Пепо преди 14 години
Ха,ха,хаа,тия големи комедианти бе...:))От 3 януари/след почивните дни/ -опашки пред агенцията,кредитите се размразяват,безработицата изчезва,борсата-на плюс,Бойко изпълнява обещанията си,Доган влиза в затвора и всички пляскаме доволно с ръце и играем леко хорце...
44
0
 
0
 
! Отговори
съдията преди 14 години
Гладни брокери комисионни сънуват, гладни инвеститори продажби сънуват, гладни журналисти- платени статии пишат.................
43
0
 
0
 
! Отговори
блажен вярващ преди 14 години
Много, ама много се надявам наистина най-сетне да настъпи съживяване на пазара. За съжаление обаче, дори и да има такова, аз пак няма да мога да се възползвам от него, дори да намалят цените три пъти. Виж, ако ми подарят апартамент без пари - не бих отказал! Ще го взема веднага с благодарност!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде стига бе? *** верно ли?Всички архитекти които познавам ги гледам в момента че решават кръстословици или судоку или пък гледат порно в интернет на компютъра.
41
0
 
0
 
! Отговори
Спец преди 14 години
Поне до лятото на 2010 пазарът ще е твърдо надолу. Може би към края на годината ще почнат НЯКАКВИ сделки с недвижими имоти. Съживяването може да стане, но не на тези цени.
40
0
 
0
 
! Отговори
Морски преди 14 години
:) Статиите са истински. Всеки може да ги потърси по заглавието в google.
39
0
 
0
 
! Отговори
Трън преди 14 години
Хахахаха Евала Морски, че си си направил труда да извадиш статиите. Аз също тая статия все едно съм я чел преди 6 месеца, но друго си е като следиш развитието на статиите в днес бг във времето.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да ми ядете трибуквеника! пари за 300%-овата ви печалба НЯМА ДА ДАМ! 150 евро ви излиза квадрата бе, искате ми 800! Как пък се ненаядохте! И един дебел чичка-предприемач ще ми вика "Ей така ще го гледам строежа, няма да сваля цената" Ай да видим до кога....