Чакат съживяване на жилищния пазар в София от 2010 г.

Средните цени в последната година са паднали с 10%
3 ное 2009 11:28,
57
Чакат съживяване на жилищния пазар в София от 2010 г.
Снимка: Булфото

В началото на 2010 г. се очаква съживяване на жилищния пазар в София, казаха днес пред журналисти от лизинговата и инвестиционна компания Иморент България.

Основните посочени фактори за това са традиционно силният пазар на жилищни имоти в столицата, демографските фактори и стабилната икономика на страната.

По думите на Мира Карабиберова, мениджър "Продажби" в компанията, жилищният пазар е бил най-засегнат от кризата спрямо всички останали сегменти в сектора на недвижимите имоти, като има много замразени проекти, а финансиране липсва.

Средните офертни цени в София за последната година са паднали с 10%, а за някои локации – с до 30 на сто, посочи Карабиберова. Според нея в бъдеще успех ще имат качеството и силната концепция при жилищните проекти.
 

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
:)))))))))))))))))))) Наистина успяхте да ме разсмеете! Имам чувството, че абсолютно същата статия я четох преди половин година само, че срока не беше 2010, а края на лятото :))))))))))))))))))))))))
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма да си купя ако не падне до 600 лв на квадрат.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може би на въпросната компания така и се иска, но сред познатите ми няма нито един с нагласа да пазарува апартамент, просто не са толкова ***. Смешното е, че от време на време се появяват подобни статии, тоже и за пазара на автомобили 'нов внос'. Стига, моля ви. Спрете да ни заливате с помия, имаме си мозъци, можем да мислим сами, няма нужда някой да ми казва какво да правя, не съм американец.
34
0
 
0
 
! Отговори
Писмо до Мама преди 14 години
Писмо до Мама: Изповедта на една провинциалиска от СофияМила мамо,Пиша ти, защото искам с някой да си споделя болката. Знам, че у Полски Тръмбеш няма интернет, но ще те успокоя, че и тук вече нямаме. Малко се обърквам, затова ще започна отначало.Първо, искам да ти се извиня, че не съм ти писала от 3 години. Ето, какво стана за тези три години. Додохме в София. С парите на татка, които събирал цял живот си наех квартира, много близко до НДК-то. Не знам какво толкова му харесват на НДК-то базар като базар, но нали е в центъра. Гошо, на Станка,
33
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Аз пак си имам по специални изискваниа като си купувам имотец:1. Аз под 2000 евро квадрат неземем!2. Требе да е от онези кооперации дето на 6 месеца им се смения цвета отванка!3. Требе до входа ми да се стига с танк или трактор! щото от малък обичам на село да газя калчицата при дъжд!4. Искам да сам близо до комшията наи много на метар от него! Тераса до тераса искам, чее комшията помага понекога!Ето това са ми условиата за имотец в града ако го изпалните значи ша си купа!
32
0
 
0
 
! Отговори
Брокер преди 14 години
Заглавието и статията нямат много общо. " традиционно силен пазар на жилищни имоти в столицата" НЯМА, "демографските фактори" са ЗЛЕ и "стабилна икономика на страната" НЯМА. Като работещ в агенция за недвижими имоти мога да кажа, че статии се поръчват, нужно е малко влияние , например брат ти да е притежател на някой вестник, за да ти даде мегдан да се изцепваш самоволно и то пред поканени журналисти :Д . После различни медии те публикуват. Четете анализите на неутрални чуждестранни специалити.
31
0
 
0
 
! Отговори
МНОГО СИ ПРАВ преди 14 години
МНОГО СИ ПРАВ Докато не свалите цените на 600 ЛВ на квадтат, гнийте в собствената си помия!
30
0
 
0
 
! Отговори
Kireto преди 14 години
Поредната смешна, платена статия !!!През 2010 се очаква нов спад, хората които са "вътре" в нещата знаят ...
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма да съживите пазара с тези статии. Картината е следната, очакван ръст на безработицата, очакван голям брой необслужвани кредити, 3-4 пъти по-мисоки лихви сравнени с европеиските. И при тази картина вие ми пишите за раздвижване на пазара. Не само че не е професионално ами е и много смешно. Разбираема е носталгията по лудото купуване преди година на надценени в пъти имоти, но това няма как да се повтори, *** има но ресурс няма за да се повтори, и добре че няма.
28
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
Кайде купувайте прескъпите жилища, че имотните-печалбари вече си броят стотинките. Не стигат парите за вноската за бентлито. купувайте жилища да ги съжалим, че дори са прибегнали до платен шантажиращи статии. Мъка.Докато не свалите цените на 600 ЛВ на квадтат, гнийте в собствената си помия!
27
0
 
0
 
! Отговори
purulent преди 14 години
Ангилеееее,каква е тая платена публикация?Къде видя стабилна икономика-стига си напявал на Станишев мантрите :)
26
0
 
0
 
! Отговори
чакащ! преди 14 години
Чакат съживяване на жилищния пазар в София в началото на 2010 г.... А от умрял писмо не чакат ли!?
25
0
 
0
 
! Отговори
ЕДИН преди 14 години
НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ИЗПОВЕДТА НА ЕДНА *** ДО МАЙКА Й http://plameto.wordpress.com/ - ГОЛЯМ БУМ ЩЕ ИМА НА КУПУВАНЕТО НА ИМОТИ, ВЕРВАЙТЕ МИ.
24
0
 
0
 
! Отговори
а1 преди 14 години
Ха-ха-ха...абе те настроиха имоти за още 200 000 "софиянци" - откъде да се преселват вече, от Македония???
23
0
 
0
 
! Отговори
Морски преди 14 години
18 Март 2009 Брокери: Пазарът на имоти достигна дъното 22 април 2009 г. Цените на добрите имоти удариха дъното 10 май 2009 г. Пазарът на имоти стигнал дъното, но се съживява 28 май 2009 г. Експерти: Стигнахме дъното при имотите, корекция ще има само на надценените 16 юни 2009 г. Цените няма къде да падат 15 юли 2009 г. Чужди експерти: Цените на имотите ще падат през следващите години 03 октомври 2009 г. Чакат съживяване на жилищния пазар в София в началото на 2010 г.to be continued....
22
0
 
0
 
! Отговори
Годо преди 14 години
Нека чакат... някой да се върже. Брокерите и стрителите в момента нямат никаква работа и продължата да имат наглостта да продават на завишени цени. Затова или ще *** от глад или ще работят съобразно възможностите на хората.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Надеждата умира последна!При нулева имиграция,презадоволеност от жилищна площ на глава от населението ,единственото добро наследство от комунизма .При фирми които свиват бизнеса и имат площи в излишък, които се чудят как да отдадат или продадат.Е нещо на локум ми прилича тая статия!ХАХАХАХАЖилищата не само няма да поскъпват ,ами още ще им падат цените в пъти ,вервайте ми!
20
0
 
0
 
! Отговори
Реаниматор преди 14 години
Съживяване ще има когато сегашните цени паднат още 4.5 пъти.
19
0
 
0
 
! Отговори
Колача преди 14 години
Щом ги влече, нека да продължават да се опитват да продават по досегашния начин и да си разтягат локумите. Факт е, че през последните 20 години в България не построено нищо качествено, защото всичко се прави от алчни и некадърни хора. Факт е, че цените са завишени в пъти и вече никой, абсолютно никой няма да си купи панелен апартамент за повече от 400 евро кв/м или още по- калпавото "ново строителство" за 1200 - 2500 евро кв/м Тепърва ще се изгражда нов пазар на недвижимиимоти.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Високите цени доведоха до това имотите в София да са с изключително ниска доходност от отдаване под наем. С доходност от 5 - 5.5% инвестициите в имоти носят на собствениците си по-ниска доходност дори от банков депозит.

Спонсорирани публикации