Чакат съживяване на жилищния пазар в София от 2010 г.

Средните цени в последната година са паднали с 10%
3 ное 2009 11:28,
57
Чакат съживяване на жилищния пазар в София от 2010 г.
Снимка: Булфото

В началото на 2010 г. се очаква съживяване на жилищния пазар в София, казаха днес пред журналисти от лизинговата и инвестиционна компания Иморент България.

Основните посочени фактори за това са традиционно силният пазар на жилищни имоти в столицата, демографските фактори и стабилната икономика на страната.

По думите на Мира Карабиберова, мениджър "Продажби" в компанията, жилищният пазар е бил най-засегнат от кризата спрямо всички останали сегменти в сектора на недвижимите имоти, като има много замразени проекти, а финансиране липсва.

Средните офертни цени в София за последната година са паднали с 10%, а за някои локации – с до 30 на сто, посочи Карабиберова. Според нея в бъдеще успех ще имат качеството и силната концепция при жилищните проекти.
 

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Според данни на националния статистически институт, средната заплата за страната е в размер на около 550 лв. Отново за София я увеличаваме с 50% тоест при ниво от 775 л., или около 400 евро.Така времето за откупуване на същото жилище от 65 кв. м. днес става вече 147 месеца, или наблюдаваме едно влошаване на качеството на живот отпреди три години, преди старта на голямото поскъпване на имотите.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
При цени на имотите около 500 евро за кв. м. в нормален квартал на София през третото тримесечие на 2006 година, цената на двустайно жилище от 65 кв. м. е възлизала на около 32 500 евро.Тоест софиянец със средната заплата от около 500 лв. е трябвало да работи 125 месеца, за да си заработи жилището си, без да прави каквито и да било други разходи.Как стои ситуацията днес при средна цена на жилищата от 900 евро за кв. м.
15
0
 
0
 
! Отговори
Шопинг Терапия преди 14 години
Брокери, строители и мушмороци, които не са си направили сметката, какво и колко могат изплащат ще духат супата още поне 3 години. Банките и другите кредитори ще са доволни защото тепърва ще изкарват много пачки от балъците, които купуваха имоти през последните 2 години на петорно завишени цени.
14
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
Чакайте си...
13
0
 
0
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Чакат съживяване на жилищния пазар в София в началото на 2012 г. може би :)
12
0
 
0
 
! Отговори
IVO преди 14 години
Ей, стига сте заблуждавали хората с тези платени публикации. Свършиха глупаците дето ипотекираха всичкото си имущество за да купуват панелки за по 1000 E квадрата.
11
0
 
0
 
! Отговори
един преди 14 години
поредните глупости. и виаграта не помага на брокерите. няма да живнете на пролет. цените ще поевтиняват. които купил за 1200 евро кмл метър купил. е то, беше голям зор да дойдем в софия. само, като тръгнат да се изнасят от жилищата на пролет къде ще идат не знам?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Докато такива рендета като тези в статията имат отношение към бизнеса..........мъкаааа..........голяма мъка ще е.А пазара на имоти не го чакайте поне 5 години.Нивата от преди кризата ще са таван за поне 10 години.С няколко думи-няма перспектива за спекулантите на имотния пазар в бг за много години напред.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Специалисти по традиционна китайска медицина разработиха препарат, който лекува грипа A/H1N1 за три дни, съобщи заместник-ръководителят на управлението по медицина в Пекин Ту Чжитао, цитиран от РИА Новости.Медикаментът с наименованието Противопростудно 2 вече се появи по витрините на пекинските аптеки на цена от шест юана (малко по-малко от долар) за опаковка, допълва агенцията, на която се позова "Фокус". Ту Чжитао съобщи, че препаратът е особено ефективен за лечение на деца. За да оздравеят децата е достатъчно да приемат една-две дози, посочва експертът.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Доматите с колците вече се изядоха
7
0
 
0
 
! Отговори
+ преди 14 години
Ето го и дежурният платен коментар. Тоя пазар все се съживява през 1-2 месеца вече повече от година. Добре че няма будали да кълват.
6
0
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 14 години
"В началото на 2010 г. се очаква съживяване на жилищния пазар в София, казаха днес пред журналисти от лизинговата и инвестиционна компания Иморент България."За да стане това обаче, преди него се очаква съживяване на пазара на труда в София, увеличаване на заплатите и облекчено банково кредитиране, намаляване цените на парното и горивата...И един мармот се очаква да завива шоколада в станиол...
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този тип статии за "очаквано съживяване", излизат на всеки месец и половина по медийте. Целта е ясна - купи сега щото после ще поскъпне, белким некой *** се върже.
4
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Основните посочени фактори за това са традиционно силният пазар на жилищни имоти в столицата, демографските фактори и стабилната икономика на страната. na tova da se smeem li ili kakvo ? kade ni e stabilnata ikonomika 4e ne razbrah nii sq navlizame v krizata tes na izkaraha 4e ve4e sme izlqzli bi mu me4a ...
3
0
 
0
 
! Отговори
pepi преди 14 години
"Основните посочени фактори за това са традиционно силният пазар на жилищни имоти в столицата, демографските фактори и стабилната икономика на страната." Това да не еархивна статия от 2006?Кое по точно е стабилна икономика - очакване на по-висока безработица? Или от подобни манипуланти се надяват на сивата част от заплащането (осигуряват те на 300лв а получаваш 1000) и как по точно средностатистически работещ човек ще рискува с кредит? Кой ще го обобри? Айде стига манипулации, така не се продав
2
0
 
0
 
! Отговори
лудият макс преди 14 години
И аз чакам да дойдат марсианците!!!Вчера пак получих факс от горе, ха ха ха!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
think! преди 14 години
Има да го чакат и търсят това съживяване! Ама с голи думи няма да го предизвикат.