Несъстоятелност на строител заплашва строежа на "Тракия"

Цената на акциите на Мостстрой АД се понижават с 90%
Обновена: 7 окт 2010 11:50 | 7 окт 2010 11:11,
86
Несъстоятелност на строител заплашва строежа на "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Един от строителите на ЛОТ 4 от Тракия е пред несъстоятелност.

Цената на акциите на Мостстрой АД се понижават с 90% от днес, а на другия участник в консорциума – Холдинг Пътища – с 30%, което вещае сериозни притеснения за Плевнелиев и Борисов.

Срещу дружеството има образувани редица изпълнителни дела, по които има наложени запори, възбрани, описи на движимо имущество, се казва в уведомлението.

Дългът на Мостстрой АД към ОББ е изискуем от 31 май тази година, а лизингодателят Интерлийз си е взел машините през август и дружеството не може да работи.

В резултат тази сутрин акциите му поевтиняха с 90% до 15 ст. за акция.

Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на Лот 4 от автомагистрала Тракия на 3 септември тази година.

Дали консорциумът изпълнител "Тракия IV ДЗЗД" ще успее да изгради участъка предвид факта, че и акциите на водещия строител в консорциума Холдинг Пътища АД тази сутрин поевтиняват с близо 30% до 65 ст. за акция.

Мостстрой АД и Холдинг Пътища АД имат общи собственици, един от които е Васил Божков.

Лот 4 от автомагистрала Тракия трябва да бъде завършен до 2012 г., а ако Холдинг Пътища и Мостстрой не могат да строят, би трябвало да се избира нов изпълнител, което ще забави пусковия срок на участъка.

Вижте още новини около Мострой АД

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
3
 
! Отговори
Не очуден преди 13 години
Мафиотските игри нямат край.Това не е случаен фалит.Сега е началото на добре замислено действие -по късно ще видиме крайния резултат . Не си ли давате сметка защо "Черепа"от пропаднал картоиграч и комарджия - достигна да го титуловат "НАЙ БОГАТИЯ ЧОВЕК"в България .Тъзи партия (БСП)която С НЕГОВА ПОМОЩ на практика откри във всеки квартал откри "игрални зали"явно е "много народна"партия.ХВАЛА НА ТОЗИ ПЕЧАТ КОЙТО СЕ ОСМЕЛИ ДА МУ СПОМЕНЕ ИМЕТО". КАКВАТО Е ПАРТИЯТА-ТАКИВА СА И МИЛИОНЕРИТЕ.
75
3
 
9
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
"Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на Лот 4 от автомагистрала Тракия на 3 септември тази година."НА 3-ти СЕПТЕМВРИ 2012 СЛЕДВАЩИЯ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ОТ НОВАТА УПРАВЛЯВАЩА ПАРТИЯ СЛЕД ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ В РЕЗУЛТАТ НА БОЙКОВАТА ЗИМА 2010-2011 ЩЕ НАПРАВИ ВТОРА КОПКА НА СЪЩИЯ УЧАСТЪК
74
0
 
8
 
! Отговори
Al преди 13 години
Васил Божков-най-богатия българин.Как стана такъв богаташ? С какъв бизнес спечели тези пари? Какви данъци е платил? Въпроси,въпроси...
73
0
 
5
 
! Отговори
Черепа преди 13 години
Ами кой сключва договори за строеж (не на барака), на магистрала с мутри? Тия трябва да бъдат в затвора, не да лапат държавни и европейски пари. Поне да вършеха работа, а те са се включили просто да крадат още и още. Ех защо няма български Пиночет да изправи на крака икономиката, а с "черепи", плодове и зеленчуци, животни и друга *** да напълни един стадион. Това работи, "вервайте ми", и няма да са нужни 800 дни. Нека сега плюят по генерала, Чили е стабилна икономически държава без крадци
72
1
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Не е проблема в ниската цена, стига да сключиш добър договор с неустойка и БАНКОВА или друга ГАРАНЦИЯ от изпълнителя!Като не стане на време, поне ще стане след време без пари!!
71
0
 
2
 
! Отговори
хехе преди 13 години
Първо магистралата София- Бургас трябваше да е готова 2005 г. , после замряха сроковете... сега 2012г. ... е явно няма да стане ,след като от кражби фалирахте фирмата. То бива алчност бива ама вашето няма насищане!
70
3
 
15
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
*** ти държавата *** и упрявляващите - това явно ще се налага да го пиша всеки ден...Бойкоооооооооооооооооооооо пак ли предишните бе братче,пак ли те...2012 *** на вратата а май както се очертава магистрала няма да има - но пак предишните виновни ...ХАЙДЕ БРЪКНИ СИ В ДЖОБА ИЗВАДИ ТЕСКЕРЕТО ЗА ОСТАВКА И ДОВИЖДАНЕ...
69
1
 
21
 
! Отговори
строител преди 13 години
Плевнелиев да не дава бодряшки изказвания , а да обясни как така тези фирми са били допуснати до участие в търга /камо ли пък да ъдат обявени за победители" при положение , че това е един от задължтелнит едокументи - да покажат какви са им приходите и разходите, имат ли дългове и дали имат процедурви по несъстоятелност. Или някои хора са представили флшиви документи или комисията ги е чела "по диагонал". Фалирал строител да стои магистрала?! Такова чудо даже и в Африка нема
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ СЕ БЪРКАЙТЕ ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ХИТРАК.ХОЛДИНГА НЯМА ЗАДЪЛЖЕНИЯ.САМО ФИРМИТЕ В НЕГО.ТАКА,ЧЕ СА БИЛИ "ПОСЪВЕНТВАНИ" ДА СИ НАПРАВЯТ ХОЛДИНГЧЕ И ТАКА СИ ПЕЧЕЛЯТ СПОКОЙНО.
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ БОЙТЕ СЕ БЕ!БАТ БОЙКО БАЧКА ДЕНОНОЩНО ЗА ВАС.МАА С ЛОПАТАТА НА "ТРАКИЯ" ПО 24ЧАСА.ТОЙ КАТО НАГРЕБЕ ВДИГА И ФАДРОМАТА,ЧЕ НЕ Я ЗАБЕЛЯЗАЛ КАК МУ СЕ ПРЕЧКА.
66
0
 
6
 
! Отговори
Manol Pinchev преди 13 години
Ne se zablujdavaite!! Balgaria e palen kenef i adski mnogo mirizliv!! Takava skapana darjava druga v Evropa nqma sas sigurnost!!! Horata predi po4ti 30 godini napraviha tunel pod lamansha, a nashite prodajni bokluci 2010 godina nemogat da napravqt nqkoi i drug kilometar svesten pat! Pomiari otkasani
65
1
 
3
 
! Отговори
69 преди 13 години
66Ще ми "разбереш логиката" когато я докараш до там вечер да се гледате с жена ти през масата а по средата коричка хляб и вода!Нагледал съм се в този живот на хора които искат да се "отсяват".И ти ще се "отсееш" някой ден.Надявам се децата ти да платят сметката.
64
4
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
ДО 69НЕ ТИ РАЗБИРАМ ЛОГИКАТА.СПОРЕД МЕН СЪМ ЧЕСТЕН ЧОВЕК . ИМАМ И ВЛОГОВЕ И ЗАЕМИ. НЯМАМ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ С БАНКИТЕ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЧИТАВОТО ДА СЕ ОТСЕЕ ОТ ***. БАВНО НО ЩЕ СТАНЕ.ПОНЕ В ПОНОСИМИ ГРАНИЦИ.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой е решил да си купи евтино фирма.
62
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Два въпроса към Плевнелиев:1. Задълженията на Мостстрой са изискуеми от края на май. Плевнелиев подписа с тях края на юли. Къде е гледал?2. При всеки такъв търг се подават и едни декларации за финансовото състояние на фирмите. Мостстрой каква декларация е подал? Ако е била фалшива - какво гледат от министерството? Ако е била с истинското състояние - защо не са гледали от министерството?
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
66"ФИРМА НА БОЖКОВ ЩЯЛА ДА ФАЛИРА.ТОВА Е ПРОБЛЕМ НА БАНКИТЕ ,КОИТО СА И ДАЛИ КРЕДИТИ"Абе селски ***,не схващаш ли че проблема ще стане твой защото като отидеш да искаш пари от банката ще ти покажат изхода с шут в миризливият ти ***.И ти с този шут ще трябва да правиш бизнес,да храниш семейството сии т.н.мАТРИАЛ си ти и това си е.
60
9
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
ТРЯБВА ДА СЕ ГЛЕДА РЕАЛНО. КАТО ГОВОРИТЕ НЯКОЙ МИНАЛ ЛИ Е КРАЙ СТАРА ЗАГОРА.МАГИСТРАЛАТА СЕ СТРОИ С МНОГО БЪРЗИ ТЕМПОВЕ.ФИРМА НА БОЖКОВ ЩЯЛА ДА ФАЛИРА.ТОВА Е ПРОБЛЕМ НА БАНКИТЕ ,КОИТО СА И ДАЛИ КРЕДИТИ.ЩЕ БЪДЕ ЗАМЕНЕНА С ДРУГА ИЛИ ЩЕ И ПОМОГНАТ ИЛИ НЯМА..ЩЕ ИМА ЛИ МАГИСТРАЛА. ЩЕ ИМА. ТИ СИ РАБОТИ ЗА ТВОЯ БИЗНЕС. БОЙКО ТОВА.БОЙКО ОНОВА.ЗА КАКВО СТАЧКУВАТ СИНДИКАТИТЕ. КАЗА ИМ, ЧЕ НЯМАТ ДА ВДИГА ВЪЗРАСТТА. АМА ОРГАНИЗАЦИЯТА НАПРАВЕНА.ПЪЛНА ДИВОТИЯ. АМА ДА НЕ СИ ОБИЖДАМЕ НАРОДА.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пък *** какво са правили, въобще не ме интересува! ++++Мен ме интересува. Искам всичко да излезе на светло и виновните да бъдат наказани.
58
1
 
13
 
! Отговори
Последни Новини преди 13 години
12:08 Наши измамници отмъкнаха 25 млн.лв. от финландка 12:05 Мним хирург измами възрастна жена в Добрич 12:00 Фалит на фирма не застрашава строежа на АМ "Тракия" 11:58 Пияни *** пребиха и ограбиха 83-годишенЕБАСИ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА.
57
0
 
17
 
! Отговори
Зигфрид преди 13 години
Въобще не си противореча!Много ясно съм го написал според мен! Видимото е, че от всякъде ни заливат информации за магистрали, пък магистрали аз поне не виждам! Всички престъпници уж са изловени, пък в затвора няма нито един! Ей такива неща! Това което се вижда по телевизията, не е това което реално съществува! Това е положението! Пък *** какво са правили, въобще не ме интересува! Те заради това са в девета глуха в момента. Ама тези, дето уж ни се представяха за по читави, докато ги изберем, май се оказаха същите магьосници! И те все невидими неща правят....