Несъстоятелност на строител заплашва строежа на "Тракия"

Цената на акциите на Мостстрой АД се понижават с 90%
Обновена: 7 окт 2010 11:50 | 7 окт 2010 11:11,
86
Несъстоятелност на строител заплашва строежа на "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Един от строителите на ЛОТ 4 от Тракия е пред несъстоятелност.

Цената на акциите на Мостстрой АД се понижават с 90% от днес, а на другия участник в консорциума – Холдинг Пътища – с 30%, което вещае сериозни притеснения за Плевнелиев и Борисов.

Срещу дружеството има образувани редица изпълнителни дела, по които има наложени запори, възбрани, описи на движимо имущество, се казва в уведомлението.

Дългът на Мостстрой АД към ОББ е изискуем от 31 май тази година, а лизингодателят Интерлийз си е взел машините през август и дружеството не може да работи.

В резултат тази сутрин акциите му поевтиняха с 90% до 15 ст. за акция.

Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на Лот 4 от автомагистрала Тракия на 3 септември тази година.

Дали консорциумът изпълнител "Тракия IV ДЗЗД" ще успее да изгради участъка предвид факта, че и акциите на водещия строител в консорциума Холдинг Пътища АД тази сутрин поевтиняват с близо 30% до 65 ст. за акция.

Мостстрой АД и Холдинг Пътища АД имат общи собственици, един от които е Васил Божков.

Лот 4 от автомагистрала Тракия трябва да бъде завършен до 2012 г., а ако Холдинг Пътища и Мостстрой не могат да строят, би трябвало да се избира нов изпълнител, което ще забави пусковия срок на участъка.

Вижте още новини около Мострой АД

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Каква изненада премиера дал поръчка на фирма на Васил Божков. ХахаххахахаМного ми се ще да погледна договорите. Нали ББ каза че всичко щяло да е открито, но нещо не ги намирам на сайта на министертвото нито на МРРБ нито на МС.И при избора на фирми за подобни проекти не се изискваше финансова стабилност и т.н за 5 години на зад. Какви са тези фалити.Хахахахаха
15
4
 
7
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Чакай малко, нали при търг се гледа финансовото състояние на участниците. Но участващите в комисията ако са компетентин колкото бременна Калинка нищо не може да се направи.
14
3
 
17
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
Черепа е типичен пример за МУТРА! поручките валят от всякъде, а той ФАЛИРА!? Така е, защото истинския бизнес изисква акъл! Не е като проституцията и наркитиците, с по 400% печалба! ***, некадърна пасмина!
13
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ти отговори, като за знаели Плевненлиев и Борисов, че на гнила круша дават стоежа на ЛОТ4, що са ги одобрили ? Имаме поредна издънка на Борисов, още довечера ще разберем кой му е виновен този път .
12
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интерсното в случая е как по точно и на каква база тези фирми са спечелили търга... не е ли необходимо да се представят финансови отчети и тнт .... пак бокова му работа - сега ще говорим а после ще мислим *** държава .
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Търгът за Лот 4 е проведен от хората на Боко. За един такъв търг се изисква подробна документация от която може да се разбере в детайли и финансовото състояние на кандидатите. Некадърниците на Боко са избрали фирми, за които е било ясно, че са в лошо финансово състояние и няма да успеят да изпълнят проекта.
10
6
 
15
 
! Отговори
Def преди 13 години
Държавата е длъжна своевременно да си плаща на фирмите, ако им се плаща на време и те няма да се бавят към банките и лизинговите компании. Тук не става въпрос нито дали е Божков, Тошков или Гошков,а става дума че държавата е лош партньор.
9
6
 
19
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Ти си смешен бе. Онзи ден приключи търга и направиха първа копка и вече фалираха, защото правителството не им плаща.
8
10
 
20
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Е т'ва е. Комунистическите кръгове от фирми вече сериозно саботират правителството. След като са знаели, че са в несъстоятелност и са им иззети машините, защо са кандидатствали в търга, че и с най-ниската цена. Това са мръсните червени ***!
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лелееее егати цирка е държавата в момента ....
6
16
 
33
 
! Отговори
ПЕНЕ преди 13 години
До 1 :Той горкият Череп така е затънал по времето на ГЕРБ , че чак да го съжалиш !Те му дадоха да строи пътищата на цяла България а ти чак се радваш , че го смачкали !Един въпрос към всички - дали фирмите , които строят магистралите не закъсват заради това , че правителството не си изпълнява договорките и не плаща навреме !??Май и в тази област батакът е ПЪЛЕН ! ! ! Впрочем като навсякъде откакто ГЕРБ е на власт !
5
2
 
13
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Странно! Как така две от най-най пътните фирми загиват не е много ясно. Където нещо се строи те все са там. Божков има някаква тъмна идейка май...
4
6
 
8
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Безкрайни са Божиите (Боковите) пътища , ще успее и с този проблем да се справи, това го може най-добре. И що на Божков си дал бе Боже ?
3
6
 
11
 
! Отговори
kol4o преди 13 години
Ако не успеят с магистралата до 2012, май ще си ходят и Бойко и целият му екип.Ако не си заминат и по рано.
2
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега Бърборко ще трябва да целува една ръка на Васил Божков , че иначе не може да изпълни обещанието за магистралата ....а то друго не остана
1
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мед ми капе на душата :)) Васил Божков затъва, откакто ГЕРБ е на власт. браво на ГЕРБ!