Несъстоятелност на строител заплашва строежа на "Тракия"

Цената на акциите на Мостстрой АД се понижават с 90%
Обновена: 7 окт 2010 11:50 | 7 окт 2010 11:11,
86
Несъстоятелност на строител заплашва строежа на "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Един от строителите на ЛОТ 4 от Тракия е пред несъстоятелност.

Цената на акциите на Мостстрой АД се понижават с 90% от днес, а на другия участник в консорциума – Холдинг Пътища – с 30%, което вещае сериозни притеснения за Плевнелиев и Борисов.

Срещу дружеството има образувани редица изпълнителни дела, по които има наложени запори, възбрани, описи на движимо имущество, се казва в уведомлението.

Дългът на Мостстрой АД към ОББ е изискуем от 31 май тази година, а лизингодателят Интерлийз си е взел машините през август и дружеството не може да работи.

В резултат тази сутрин акциите му поевтиняха с 90% до 15 ст. за акция.

Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на Лот 4 от автомагистрала Тракия на 3 септември тази година.

Дали консорциумът изпълнител "Тракия IV ДЗЗД" ще успее да изгради участъка предвид факта, че и акциите на водещия строител в консорциума Холдинг Пътища АД тази сутрин поевтиняват с близо 30% до 65 ст. за акция.

Мостстрой АД и Холдинг Пътища АД имат общи собственици, един от които е Васил Божков.

Лот 4 от автомагистрала Тракия трябва да бъде завършен до 2012 г., а ако Холдинг Пътища и Мостстрой не могат да строят, би трябвало да се избира нов изпълнител, което ще забави пусковия срок на участъка.

Вижте още новини около Мострой АД

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
5
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Не съм против хеликоптерните акции, а против показността. Бандити не се ловят като биеш тъпана насред мегдана, така се ловят само бълъци.
35
1
 
10
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Васо, ти умнико некомунист и не гербаджия, наясно ли си че строенето на магистралата още не е започнало ? За какви вноски на правителството ми говориш ? Или толкова си и чел, че плащания стават чрез банката за развитие, т.е. парите са там и фирмата трябва да си пусне заявлението за тях ? Някои балъци в България много обичате да плюете и да сочите с пръст без да сте чели, пък дори и гледали по телевизията.
34
5
 
6
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Стига вече, в България данъците се определят със закон, много добре знаеш, че абсолютно незаконно на тях им се удържат 17% от сумата при тази схема на разплащане. Естествено е да си потърсят парите по съдебен ред
33
5
 
7
 
! Отговори
моето преди 13 години
както винаги,магистрала до морето,ама друг път,срам и позор ама все пак сме в Абсурдистан,тук всичко може да се случи :)))
32
4
 
10
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Само че ако си чел новините ще знаеш, че хеликоптерните акции носят резултат. Освен това с криминализирането на укриването на осигуровки много от работещите в сивия сектор ще излязат наяве. Бъди сигурен, че не са само филмчета за боксофиса. В холдинга за ЛОТ4 има още 7 фирми, така че спокойно - магистрала ще има :)
31
4
 
7
 
! Отговори
Осигурен преди 13 години
Сега ше увеличат пенсионната възраст с още 5 години и икономисаните пари ще ги дадат на Божков да си закърпи фирмицата.
30
3
 
10
 
! Отговори
ДОЛНО БУЧИНО преди 13 години
МЪКА. Софиянци пак няма да пътуват по магистрала до морето .Мъка.
29
2
 
3
 
! Отговори
Васо преди 13 години
До Антон 8 Антоне ти си братко по мисленето и начина на изказването си копие на възпятия в стихове комунист, ама гербаджийски вариант. Тия мръсни червени *** са си направили сметката да им плати правителството вноските и да продължават да строят. Не е луд тоя дето изяжда зелника нали знаеш това. Не бъди толкоз предан, търси далаверата и на тоя дето ги е избрал.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов не ги дава сроковете бре ! Участниците в търга казват за колко време и колко пари ще го направят!
27
3
 
4
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Герб са на власт, Бойко обяснява, че магистралите са основен приорите. Да впрегнат тогава ДАНС НАП, който трябва и да проверяват, а не да ни поднасят хеликоптерни акции и какво ли не. обяснения много, резултат никакъв
26
5
 
6
 
! Отговори
от 17 преди 13 години
Коментар против правилата на сайта, проверява се от модераторХахахахаха Явно е против правилата на сайта да имаме мнение и да пишеме за премиера(изключния са само хвалебствията). Не го прочетох в писаните правила но си взех бележка, че явно е от неписаните. Моля за извинение *** и момчетата на втора линия със СРСТата.Хахахахаха
25
5
 
6
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Държавата е разработила механизма за разплащане с бизнеса през Българската банка за развитие, ако тази компания е имала да взима от държавата, защо не написаха две изречения и това щеше да реши казуса с държавните задължения, ако има такива, допълни Плевнелиев.Министърът изрази притеснението си, че към момента в МРРБ има непотърсени от бизнеса 42 млн.лева и за тях не се получават писмени заявления от компаниите. --Хайде сега *** във форума да кажат, че държавата е виновна за фалита.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САМО ВРЕДИ НОСИТЕ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА!ДАЖЕ И ДА НЕ СТЕ НА ВЛАСТ,ПАК САМО МЪРСОТИИ ПРАВИТЕ!ТРЛЯБВАШЕ ДА ВИ ИЗБЕСИМ ПРЕДИ ? ГОДИНИ И СЕГА ТЕЗИ БОЖКОВЦИ И ДРУГИ ПОСТАВЕНИ БИЗНЕСМЕНИ ЩЯХА ДА СИ ИМАТ ДРУГИ ЗАНИМАНИЯ.КУКЛИТЕ НА КОНЦИ СА ПОСТАВЕНИ НА ВСЕКИ ВХОД И ИЗХОД!
23
0
 
12
 
! Отговори
... преди 13 години
Еее щом Божков се е набъркал е ясна работата! Той отдавна си е червен! Еми да му мисли ББ на такива МУТРИ такива проекти дават ли се!
22
6
 
11
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
До 19:*** ги ти комунистите ами кажи защо тогава Борисов дава срокове,които всеки нормален човек знае,че няма да се спазят.Започнаха и извиненията фалити,залойени капани не знам си какво.....
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Посмали ***!!!!!Все още информацията се намира из нета, затова все по малко ще минават лъжите ви за лошото наследство! Гербавите сам самички дадоха магистралата на Божков и това беше ясно още тогава! Сега да му сърбат попарата! Имал луд, който да даде зелник, Божков не е луд, ще го хапне....Сдружението Тракия IV предложи най ниска цена за изграждането на Лот 4 от АМ Тракия, като този участък е от Ямбол до Карнобат и е с обща дължина от 49 километра. Цената предложена от дружеството е 174 705 600 лв. млн. без ДДС, предаде ***. Така дружеството може да се смята за най-сигурен строител на трасето. Едва 6 от общо 13-те компании подали документи за участие в процедурата за Лот 4 бяха допуснати до този етап. Предстои окончателното решение на Агенция Пътна инфраструктира.В Тракия IV влизат Холдинг Пътища, която е смятана за близка до бизнесмена Васил Божков, Галчев АД и още седем родни дружества, сред които и "АБ" Хасково".На второ място е офертата на Сдружение "Балканстрой - Гранит" София за 198 380 000 лв. без ДДС. Най-висока цена е предложило австрийското дружество "Щрабаг" 283 833 156 лв. без ДДС.Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев даде пресконференция след отварянето на офертите. Днешният ден той обяви за Ден на магистралите, тъй като сутринта с премиера Борисов с инспектирали строителството на магистрала Струма". Извършена е и проверка на проблематичната магистрала Люлин" и на обяд министърът финализира в АПИ за отварянето на офертите.
20
1
 
11
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
19 чакай малко, в договорите има клаузи при съмнения за фалит да се разваля договора, има ли стъпки на правителството в тази област или и юристите им са компетентни колкото бременна Калинка. Стига агитация дайте и малко професионализъм.
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво, нямало е изход от завареното положение ли ? Хайде стига с тези смешки с капаните.
18
1
 
7
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Имаш ли представа колко лесно се крие финансова несъстоятелност до последния момент? Още повече, че тези търгове са тайни и кредиторите на фалиращата фирма няма как да знаят дали тя участва за даден проект и да алармират, докато практически не стане известен избора й.
17
0
 
0
 
! Отговори
GOSHO преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

2011г."Най после е избран изпълнител за прокопаване на тунел под прохода Шипка. Месец по-късно челната копаеща машина се разтърсва от мощен удар и спира. Екипът от специалисти и работници се събира мястото, а после следва буря от възклицания, вариращи от О, май год! до Бах мааму!. Скоро идва полиция, после официални лица, районът е отцепен. Всички следят новините и сменят канала точно преди спорта, което срива тотално рекламния пазар. За всеки случай проектът е променен и се почва копаене на съвсем друго място, но и там се повтаря същото удар и т.н.Извиканите на място геолози (впрочем, доста идват по собствено желание) само констатират неумолимата истина тунел няма да има.Понеже цялата основа за планината е един огромен слитък самородно злато, с тегло около десет милиарда тона.Когато научава новината, министър- председателят, който в момента одобрява стратегия за доказване, че всъщност сега народът живее много по-добре от преди две години, се сепва, отказва да отиде да открие линията на метрото Люлин Перник и звъни на президента. Тъй като това е почти прецедент в последно време, държавният глава оставя за миг плана, предназначен да убеди всички, че никога не са живели по- зле и вдига слушалката на специалния телефон.Гошо, разбра ли? пита възбудено министър- председателят Я зарязвай всичко и ела да се напием!Когато чува новината, президентът само успява да попита: Ама на всеки километър и така до края? Чул потвърдение, нарежда приготвят кортежа, а пилотната кола е пратена да купи домати от розовите, които са най-скъпи.Така де, толкова злато не се намира всеки ден.Световните борси се сриват, неподготвени за подобен удар. Тъй като обаче твърде малко са страните, досетили се да държат резерви в калай или синьо сирене, нищо не може да се направи. Освен да се завижда, разбира се.Редица основни играчи в в родното публично пространство получават микроинфаркт да е тон-два, да го откраднеш, но цяла планина реже ли се с ножовки? Това да не ти е подводница? А и всичко е блокирано от армията, стреля се без предупреждение.Но все пак скоро кирките достигат цената на телевизорите и дори се превръщат в уместен сватбен подарък да направиш първата копка, така да се каже.А оксижен се разменя срещу джип, но пак е трудно да се намери.2012 г.България отдавна е изплатила всички свои дългове и сега кредитира съседите си. Сериозно се обсъжда идеята левът да стане общоевропейска валута, но БНБ се колебае все пак, да ни висят на гърба толкова икономики.... Никой вече не работи, заплатите се получават по сметка от държавата, голяма част от банките фалират, понеже никой не иска парите им.Всички български емигранти се връщат у дома, въпреки настоятелните молби на местните власти да останат и да харчат там парите си.Митниците и Министерството на труда и социалните грижи са премахнати като абсолютно излишни.Ролс-Ройс открива завод в Ловеч само за нуждите на местния пазар.2013г.Партиите са премахнати, понеже вече никой не го е еня за тях. Някой се сеща, че тя всъщност и Стара планина някога била подарена от народа на баща му, но този път го отсвирват. Обиден, той предлага да го направят поне цар.България става президентска република. За държавен глава е избран бившият министър-председател, понеже в кампанията си успява да докаже, че именно той е бил инициаторът да се прокара тунела, в резултат на което... Печели всички гласове на трите процента българи, направили си труда да отидат до урните. Впрочем, според новоприетата конституция това е не е проблем нейният член първи гласи: Гледай си живота и не се прави на интересен.Сменен е и химна сега той се нарича Селската баня, като при официални случаи на места се пее на-на-на.Найголемите световни банки заемат мястото на фалиралите местни. На мястото на Кремиковци започва строежа на Българияленд, увеличено копие на Дисниленд.Македония, Турция и Гърция започват да излъчват новини на български език.2014 г.Цар Киро купува Манчестер Юнайтед и назначава за президент Александър Томов. В резултат на това Бербатов прекратява договора си, връща се у нас и спори за титулярно място в Спортист Своге с Кристияно Роналдо.Променена е изцяло учебната програма в средния курс например, по математика се изучават само броене до сто и теория на вероятностите (основно приложението й при игра на рулетка). Останалите предмети почти всички отпадат, понеже на богат човек образование не му трябва. В часовете по физическо възпитание се играе само голф.България излиза от НАТО и го наема като частна фирма за охрана на границите да спира увеличаващите се вълни от имигранти.Провежда се преатестиране на хотелите в страната и всички, получили по-малко от шест звезди са съборени и построени отново.Потомците на Балдуин Фландърски ( и цялата им рода до десето коляно, както и съседите) претендират да получат българско гражданство.2015 г.Вестник Капитал купува "Файненшъл таймс", добавя там форум и забранява писането на латиница в него. Впрочем, това е проблем само за по възрастното поколение младите вече три години учат български като основен чужд език и общо-взето се оправят.Страната е залята от испански, френски и немски емигранти, работещи основно в туризма и строителството.Главният офис на Майкрософт е преместен в Правец, а Бил Гейтс обича да отдъхва на пейката на до паметника на Тодор Живков. На пазара се появява новият Windows Bay Ganyo, който работи само с гласови команди на български. Например, за рестарт се използва: Abe az shto ne tiВ знак на добра воля и желание за бъдещо сътрудничество от всички европейски затвори са освободени лежащите там българи, въпреки че никой не е молил за това. Цялата тази пасмина пристига на летище София и директно е изпратена в Белене по това време вече известен курорт. Осъдените денем прекарват времето си на спа-процедури, а вечер в казиното. Амнистия се смята за неприлична дума и никой не я използва.2016 г.ЦСКА и Левски за пореден път отказват поканата за участие в Шампионската лига пари не им трябват, а и ги мързи да тичат. БФС тегли жребий кой да преставя страната (никой не иска), пада се на Калиакра и те проклинат лошия си късмет.След месец спортните медии по света се възхищават на подвига на Реал Мадрид, който въпреки скромния си бюджет успява да завърши наравно на свой терен със звездната селекция на българския клуб.Откупената обратно от държавата БТК на свой ред купува Дойче Телеком и още няколко големи оператори. В знак на уважение към славното минало целият чуждестранен мениджмънт е задължен да ползва само стационарни телефони.Започват снимките на Батман -5 СуперЛюбо.На границата са заловени първите американски и японски емигранти.2017 г.Като първа световна икономическа сила България осъзнава своя дълг пред човечеството и почва да се меси във всички регионални конфликти. Понеже нали помните отдавна няма армия, просто изпраща свои представители да декларират, че ако вие не...., ще спрем инвестициите у вас. Обикновено след подобно изявление враждуващите страни почват да се прегръщат и отварят бутилка с гроздова.Тъй като страната разполага с огромен фонд за исторически изследвания и спонсорира кого ли не, скоро всеки ученик в Европа е твърдо убеден, че България е спечелила сама Втората световна война срещу съюза на Германия, СССР, САЩ , Япония и останалите, въпреки че подло са били бомбардирани с атомно оръжие малките сливенски селца Хирошимово и Нагазаково. Все още се спори обаче дали Наполеон е бил роден Плевен, или само коренът му е български.Водени от носталгията, известни наши финансисти като Жоро Сороса например си играят с икономиките на Великобритания или Италия и понеже им е в кръвта, почти ги докарват до фалит. Но когато местните започнат да палят парламентите, ние поемаме разходите и всички са доволни.България извежда двадесети пореден сателит в космоса, за да могат и членовете на експедицията ни в Антактида да гледат мача ЦСКА Левски.11.09.2018 г.Два самолета, отвлечени съответно от американски и японски терористи, се насочват към двата най-големи мола в София....А още не сме изхарчили и половината от златото."