US инвеститор с интерес към отработено ядрено гориво у нас

Джеймс Уорлик: Представители на компанията вече преговарят
Обновена: 12 окт 2010 16:19 | 12 окт 2010 16:18,
62
US инвеститор с интерес към отработено ядрено гориво у нас
Снимка: БГНЕС

Американски инвеститор проявява интерес към дейности в България, свързани с отработено ядрено гориво, съобщи днес пред журналисти американският посланик в България Джеймс Уорлик.

Той допълни, че представители на компанията вече са идвали в България и са провели предварителни разговори, които, по думите му, са били „много продуктивни“. Посланикът обаче не назова името на компанията, за която става въпрос.

Джеймс Уорлик каза още, че смята за „положителни и окуражаващи“ действията на българското правителство напоследък, свързани с ускоряване на проектите за изграждане на междусистемни газови връзки между България, Гърци и Турция, особено като се има предвид, че с газовата връзка между България и Турция практически ще се поставя началото на реализацията на газопровода „Набуко“.

По думите на посланика за България е важно да има няколко алтернативни източника на доставки на газ. Той добави още, че България ще бъде зависима от руския природен газ още години, така че трябва „страната ни да поддържа добри и солидни отношения с Русия, която е надежден партньор в газовата сфера“.

Още новини от икономика и политика


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Astarot преди 13 години
И като знаят руснаците, къде отива уранът ни, ще продължат да ни го продават и то на същите цени... :)А и на всичко отгоре, те пасат трева и не виждат, че газът през Турция ще снабдява Европа с горива от Ирак, а ако плановете на САЩ в средния изток протекат добре, и с горива от Иран :)
11
1
 
12
 
! Отговори
до Реалист преди 13 години
Хаха, само дето забравяш че Турция е пръв съюзник на "братска" Америка в нашия регион.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мазната амерчка шикса отново командва скотоветв....
9
5
 
2
 
! Отговори
вторник преди 13 години
Това изказване е признак на добра дипломатичност /в конкретния случай/
8
8
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
докога ще се прави съветска енергетика.. в каква степен бг - то е зависима в енергийно отношение? 100% отзависима от съветският брат.. сега реват!
7
19
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Да живее братска Америка.По-добре връзки с Щатите,отколкото с ислямска Турция
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква конкуренция?Явно не става дума за приемане на касетите с отработеното гориво, а за инсталациите за временното им съхраняване на площадката на централата.Т.е. искат да се закачат за "проекта". Който вече никой не си прави труда да ни убеждава, че бил 4 млрд., а направо си го говорят за 10 млрд.Е, като има такива абдали като нас да са готови да плащат двойно и тройно - защо да изпускат мазната баница?Ама не е луд който я *** ,а който .....БелеНЕ!
5
5
 
16
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Тоя Уорлик е по-нагъл и от посланник на СеСеСеРе преди 10-ти ноември, а нашите "управници" са по-големи *** и от ***, които правеха теманета на СеСеСеРейските *** преди 10-ти! Уорлик ВЪН!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези освен за оръжия за друго мислят ли? Хич не им пука за нас, а какво могат да вземат като далавера.
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние сме под Руски диктат. Руснаци държат горивата, доставките на газ и ядрено гориво. Това се казва руска губерния. Държава, която изцяло зависи от един източник на енергия.
2
2
 
18
 
! Отговори
патриот преди 13 години
Я го виж ти нашия колко загрижен за енергетиката ни!
1
9
 
3
 
! Отговори
. преди 13 години
Няма лошо да има конкуренция!