US инвеститор с интерес към отработено ядрено гориво у нас

Джеймс Уорлик: Представители на компанията вече преговарят
Обновена: 12 окт 2010 16:19 | 12 окт 2010 16:18,
62
US инвеститор с интерес към отработено ядрено гориво у нас
Снимка: БГНЕС

Американски инвеститор проявява интерес към дейности в България, свързани с отработено ядрено гориво, съобщи днес пред журналисти американският посланик в България Джеймс Уорлик.

Той допълни, че представители на компанията вече са идвали в България и са провели предварителни разговори, които, по думите му, са били „много продуктивни“. Посланикът обаче не назова името на компанията, за която става въпрос.

Джеймс Уорлик каза още, че смята за „положителни и окуражаващи“ действията на българското правителство напоследък, свързани с ускоряване на проектите за изграждане на междусистемни газови връзки между България, Гърци и Турция, особено като се има предвид, че с газовата връзка между България и Турция практически ще се поставя началото на реализацията на газопровода „Набуко“.

По думите на посланика за България е важно да има няколко алтернативни източника на доставки на газ. Той добави още, че България ще бъде зависима от руския природен газ още години, така че трябва „страната ни да поддържа добри и солидни отношения с Русия, която е надежден партньор в газовата сфера“.

Още новини от икономика и политика


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако изказването е било точно такова (дайте оригинала на английски), очевидно става дума за изхвърляне на наша територия на американски ядрени отпадъци.
31
0
 
8
 
! Отговори
виждащ! преди 13 години
"Дейности, свързани с отработено ядрено гориво". Забележете, не с преработка, а очевидно с вече отработено! Ще рече, че се интересуват да хвърлят в бг ядрени отпадъци.
30
0
 
2
 
! Отговори
za 22 преди 13 години
Ti shto darskash po forumite ami ne sadish piper.........turcite sa rabotlivi hora........ufsa , hamerika i e kriva :))
29
1
 
3
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
супер отговор ми даде:)) ти си бетер от мене, пич, яко хранилка да пада, няма значение за кво:)
28
5
 
11
 
! Отговори
антиамериканец преди 13 години
Посолството на САЩ с яките си средновековни укрепления е идеално за складиране на уран. Да бъдем услужливи и незабавно да му го доставим, още преди да е повикал инвеститорската си ***.
27
4
 
13
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Ако тоя беше "човек" нямаше да се държи като генерал губернатор на колония!
26
3
 
5
 
! Отговори
HRANA ZA VSI4KI преди 13 години
а някой от вас, които храните човека да ми каже за какво го нападате в момента и контекста на статията?
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
страната ни да поддържа добри и солидни отношения с Русия, която е надежден партньор в газовата сфера - с пълна сила важи и за америка. Ако руснаците им врътнат кранчето на газта са живи умрели.
24
2
 
0
 
! Отговори
луд преди 13 години
Че колко гориво от два реактора? Вярно може и тонове да е, но има централи с по четири реактора.А тяхното гориво кой го приема за преработка?
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
NE SE MESI V POLITIKATA I IKONOMIKATA NA BULGARIA BE AMERIKANSKI MISHOK TAKUV
22
3
 
4
 
! Отговори
... преди 13 години
Брей, мама му стара. Не разбирам как още не сме станали световна ядрена, енергийна сила. Само като гледам колко компетентни мнения се изписаха за има- няма половин час. 90% от вас на две магарета сламата не могат да разделят, ама са вещи експерти по ядрена енергетика и отработката на ядрения ***. Дървени философи, само си проветрявате клавиатурите.П.С. А з също не искам никой по никакъв начин да прави, каквото и да било с убогатен, обеднен и всякакъв уран в България.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди АЕЦ белене ще трябва да се построи завод за преработка на отработено ядрено гориво.
20
3
 
15
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
23На комунистическия окупатор безродниците им построиха паметници ... и днес техните синове и внуци (пак ***) строят паметници на другите българоубийци!
19
3
 
16
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Сигурен съм, че ако се окажеше преди 25 години щеше да пееш същата песен, само че не за УСА (СЕЩ) а за СеСеСеРе-то! Стига сте се мазнили на разни колониални империалисти! България е НЕЗАВИСИМА И СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, единствените с които трябва да сме по-близки са ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС, а не разни глобални терористи на 1 континент и 1 океан растояние от нас!
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер17, знаеш ли за бомбандировките на Добрич и Силистра през септември 1944?Или още вярваш за мирното навлизане на червените пълчища преди шейсетина години в България?
17
2
 
9
 
! Отговори
Tina преди 13 години
Човече, недей така, моля ти се.Турция продава стоките си на българския пазар с "благословията" на Америка. Защо мислиш, че се унищожи селското стопанство в България, което изнасяше с тонове? За да може други да си продават стоката.Всичко е икономика и интереси.
16
8
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Дори и така да е какво общо има това с темата? Турция е страна от третия свят,която ни пробутва боклучивите си втора ръка евтини стоки от години,докато САЩ е най-развитата демокрация в света
15
2
 
6
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Качил съм цяло предаване по темата във ВБОКС7, предаването се казва "Българофобски паметници в София" - изгледай го!
14
1
 
5
 
! Отговори
Tina преди 13 години
Двете страни са взаимосвързани: едната се управлява от другата.Да съобщи коя е фирмата, какви са тези "дейности, свързани с отработено ядрено гориво", другото е общи приказки.Извън темата: Вярно ли е, че пред американското посолство е открит паметник на пилотите бомбандирали София през ВСВ?
13
2
 
21
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Ей тоя "красавец" от снимкапа по-горе е основния виновник за построяването на ПАМЕТНИК НА АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ, КОИТО БОМБАРДИРАХА МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ В БЪЛГАРСКИТЕ ГРАДОВЕ ПО ВРЕМЕТО НА ВСВ! Този наглец, построи паметник на УБИЙЦИТЕ НА ХИЛЯДИ МИРНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ - ВАШИ ПРЕДЦИ - родители, баби и дядовци! УОРЛИК, върви си!