Внасяме хлебчета от Франция. По-евтини са

Хлебопроизводители ще фалират, ако не поевтинее брашното
Обновена: 2 юни 2011 22:21 | 2 юни 2011 22:16,
192
Внасяме хлебчета от Франция. По-евтини са
Снимка: Булфото

Хлебопроизводителите у нас са притиснати между високата цена на брашното и натиска на на големите търговски вериги, които навлизат на българския пазар, според Димитър Людиев,  член на Управителния съвет на Съюза на хлебопроизводителите в Бургас.

По думите му на този етап има достатъчно пшеница и няма опасност от недостиг.

„Засега реколтата върви добре, големият проблем е цената. Ние цяла година работим на загуба. Цената на брашното е двойна, а цената на хляба е по-ниска в сравнение с миналата година. За да се запази тази стойност на хляба, трябва да поевтинее брашното. Ако това не се случи, масово ще започнат да фалират хлебари“, прогнозира Димитър Людиев.

По информация от браншовия съюз вече има внос от Франция и Италия на хлебчета, кроасани и други тестени изделия, които са на по-добри цени от нашите. Обяснението е, че суровината там е по-евтина отколкото тук.

„Не го намирам за нормално. България традиционно е износител и свърхпроизводител в сравнение с потреблението си на пшеница. Хлябът е основната храна на българина и да я внасяме от вън, за мен лично като производител и професионалист, е унижение“, каза Людиев.

Обнадеждаващото според него е, че борбата със сивия сектор дава резултат и все повече фирми излизат на светло.

Преди време в Бургас бяха направени масови проверки от НАП, Инспекцията по труда, Икономическа полиция, РИОКОЗ и Комисията за защита на потребителите. Според специалистите все по-малко остават възможностите да се продава без документи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
0
 
! Отговори
Мюхетин преди 12 години
Прав си тоя загроби цялото земеделие
178
1
 
0
 
! Отговори
КОЛАРОВ преди 12 години
ТОВА Е ВСЛЕДСТВИЕ ПИАРА НАЙДЕНОВ
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберасти, картофи засадихте ли?
176
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dano da falirat vsi4ki proizvoditeli na testeni izdeliq v balgariq !!! i kakvo se pritesnqwat za cenata na bra6noti kaato ot 1 kilogram pravqt 100 hlqba , vatre sam naamirala i kosmi i hlebarki i fasove i kakvi li ne o6te bokluci i hlqba e kato sobstvenicute na zavodite BOKLUCIII !! superrr 6te si kupuvam italianski i frenski PO DOBRE otkolkoto da znam 4e nqkoi si kupuva ferari dokato az qm lai...
175
1
 
4
 
! Отговори
valentin преди 12 години
И краставици от Авганистан -Домати от Сирия -Череши от Испания!!!Като че живеем в пустиня и тук нищо не расте!!!???
174
0
 
0
 
! Отговори
Аааа.... преди 12 години
Димитър Людие -всяка втора дума лъжа и манипулация! Ние ли сме глупави или той долен хитрец е умен? Борец за БГ политик и изгодите от областен съветник (?)!
173
1
 
7
 
! Отговори
очевадец преди 12 години
всичко е едно огромна МАФИЯ,,,Аз живея в едно подбалканско село ,и тук си купувам хляб за 0,65 лв.един килограм.преди години имаше една жена която взе фурната,почна да прави хляб на 1 трета от цената в магазините.естественно хората го предпочитаха,,,и така дойдоха едни "момчета" след месец и и казаха че не може на такива цени да продава,тя каза че и е достатъчно и има печалба,,след месец и половина,запалиха фурната и спряха и пребиха шофьора на буса с който разкарваше хляба!товасъм го видял
172
0
 
7
 
! Отговори
СВЯТ преди 12 години
ТОЯ ЗАЩО РЕВЕ ЩОМ РАБОТИ НА ЗАГУБА ДА ЗАТВАРЯ ...ЩЕ ДОЙДАТ ДРУГИ КОИТО ЩЕ РАБОТЯТ НА НОРМАЛНА ПЕЧАЛБА .
171
0
 
1
 
! Отговори
българина го преди 12 години
направили цар , той първо баща си убил !
170
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко в България ще пропадне,защото апетитът на нашите бизнесмени е патологичен.Изкопуват брашното,млекото и месото на жълти стотинки от производителя след което продават произведените продукти на безумни цени.Само че забравят за качеството й и за работещите в техният сектор.А бе с трици маймуни ловят!Но конкуренцията не спи.Аз искам за моите пари качествена стока,а работещите достойно заплащане.
169
1
 
5
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
до 179класическо расъждение на бг бизнесмен с 2 пръста чело :)Ами приятел като нямаш вътрешен контрол, нямаш приличен мениджмънт, нямаш нужната система за стимули на работниците, какво очакваш да става ?ааааааааа да вероятно искаш да намериш честни, скромни, всеотдаини, и работливи служители ......... разбиращи от всичко и да са на разположение по 120 часа в седмицата за 500 лв. на месец :))) може може, ама ще ти е трудно в ЕС
168
2
 
0
 
! Отговори
175 преди 12 години
178"вътрешно финансов и стоков контрол".........????А като има такъв "контрол" (сметната палата и куп подобни) в цялата държавада не би да не се краде.Омръзна ми от *** като теб които освен да философстват за друго не стават.На такива и казват ДЪРВЕН ФИЛОСОВ.И каквито хората такива са и управниците.Селски Дървени Философи.А французите като работят 35часа и заплатите и са като за 35часа.В Северо-западна Европа работят ПОВЕЧЕ и ПЕЧЕЛЯТ ПОВЕЧЕ.
167
2
 
4
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
до 175много сте ми смешни т.н. български пишман "бизнесмени"ми човек ЕС е близо 500 млн, като не ти харесват българите като работници имаш на разположение още 493 млн. :))) ааааааа ама те не работели за под 1500 евра на месец :) Ами я да те питам като толкова се краде, ти в тоята фирма имаш ли "вътрешно финансов и стоков контрол" и колко му плащаш ? А между впрочем обичайната работна седмица във франция е 35 часа, демек 5 дена по 7 часа, ако не можеш да сметаш :)
166
2
 
4
 
! Отговори
лола преди 12 години
Стига глупости. Работя във френска фирма, и мога да ви уверя че гърчът тук е в пъти по-голям, отколкото във Франция. Там отдавна са построили социализма.
165
0
 
5
 
! Отговори
nikola преди 12 години
abe vie francuzite vsemaite i da vi pravqt decata, ne samo hlqba... i to e po-eftino... hem da ne se izmorite ! to kato gledam kolko ste aktivni majete v BG - po primera na va6ite lideri de...
164
0
 
1
 
! Отговори
172 преди 12 години
174Не съм и очакавал да ме разбереш.А относно глупостите ще ти кажа следното.*** е излязъл този/ази който те е израждал.Трябвало е вместо пъпната връв просто да ти отреже празната глава.......И защо "един французин" ще напусне рая в който живее(да не забравяме че Франция е може би най-елиатрната страна в Света) и ще дойде да работи в Кочландия под "мъдрото" ръководство на пожарно-физкултурното правителство?Глупав-глупав ама чак толкова глупав човек едва ли има!
163
2
 
1
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
до 172глупости си написал :))) след като смяташ така то проблема ти е никакъв, Бг е член на ЕС няма ограничения за работещите граждани на ЕС в Бг , така че взимаш сключващ д-р с французи да ти правят хляба :)))
162
0
 
9
 
! Отговори
sz преди 12 години
От как си купихме домашна пекарна не съм купувал хляб.
161
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
169Разходите за труд в Бг ОПРЕДЕЛЕНО са повече от колкото във Франция!Знам,знаам.Ще кажеш както и повечето *** тук:Не е истина.Да ама не.Истина е.Един Западно Европейски работник е 10 пъти по-производителен от един бг *** който по цял ден мисли какво и как да открадне.И не само това.Бг работника не само се оглежда за кражба ами и направо си краде.Е как да е евтино????????Скапан матриал.А накрая искат и да са РАВНИ с богатите.Ами що не си останахте в комунизЪма бе охлюви?
160
0
 
4
 
! Отговори
& преди 12 години
Тоя дето реве , че ще фалира - Димитър Людиев е един от водачите на ГЕРБ Бургас, един от най-активните в ОС Бургас. Щом той реве, представете си какво е за обикновените хора.