Продават вилата на Тодор Живков на Витоша

Резиденция "Аглика" се предлага за 1100 евро/кв. м
24 яну 2012 18:44, Миглена Иванова
84
Продават вилата на Тодор Живков на Витоша

Крайградската вила на Тодор Живков – резиденция „Аглика“, е обявена за продажба, съобщи за Investor.bg управителят на агенцията, която се занимава с имота, Михаил Чобанов.

Резиденцията с разгъната застроена площ 2 850 кв.м се намира в Природен парк "Витоша" на 15 км от центъра на София и на 1 600 м надморска височина.

Вилата е приватизирана преди години и е станала част от активите на акционерно дружество. Сегашните собственици, които Чобанов не пожела да разкрие, са решили да продадат „Аглика“.

Михаил Чобанов разказа, че резиденцията е строена през 60-те години на миналия век по всички международни стандарти и изисквания за висока степен на охрана. Вилата разполага с няколко тайни входове и изходи, тайни коридори, както и бомбоубежище.

Вътре в резиденцията има един голям апартамент, който се е ползвал от самия Живков, както и осем по-малки апартаменти, приемна, киносалон, две кухни, трапезария, фитнес, сауна, леден басейн, собствен водоизточник, генератор, тенис корт и гараж.

Според Михаил Чобанов резиденция „Аглика“ е била малко използвана и не се нуждае от реставрация. Освен за лични нужди вилата може да се ползва и като бутиков хотел, ексклузивно място за срещи и семинари.

Още новини за имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
2
 
! Отговори
бардак преди 12 години
Комуно-капитализма си отива спете спокойно деца
62
0
 
10
 
! Отговори
питащ преди 12 години
кажете,как е станала частна.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стефчо немогат всичките хора да живеят в къщи.
60
2
 
25
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Усещам как на търга ще я спечели някой от НАШИТЕ хора-добре облечено бизнесменче,натрупало милионите си по изключително честен и почтен начин,с къртовски труд за 20 години.После....ще има весели купони с отбрани "модели" и "манекенки" както и "бизнес-партньори" от бранша.Идилия.Посткомунистическа.Псевдокапиталистическа.
59
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На търга за къщата са се явили бандит, ***, съдия, прокурор, митничар, полицай, пенсионер-тъст на полицая, БОПаджия, няколко гербероидни калинки героите на новото време, борци срещу мрачния тоталитарен строй и строители на светлото капиталистическо общество. Накрая бе закупена от генерал губернатор Уорлик, за военна база. Вива Боко Ил Президенте гранде дел мундо!
58
3
 
9
 
! Отговори
стефко преди 12 години
пичове, вие май нищо не схващате. няма капчица завист. нормално е всяка страна да си има държавни резиденции. но, ако някой все още не е проумял, тази вила вече НЕ Е държавна и затова аз бих искал да попитам как и по какъв начин е обезщетена държавата, респ. гражданите й, затова, че някога пряко и косвено са спонсорирали никненето на резиденции като гъбки, които сега внезапно се оказват недържавни? колкото до случайните, видимо е че болшинството от елита е под нивото на средния гражданин.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо някои си мислят, че по света няма държавни резиденции ? И по -луксозни с пъти от нашите? Само че в другите държави всеки си знае мястото. И един човек за да стане политик, първо се доказва като такъв, а не на случаен принцип. Понеже у нас много случайни станаха големци, затова е и тая завист.
56
5
 
4
 
! Отговори
генерал на джедаите преди 12 години
освен това, както би могъл да забележиш от първия ми коментар, яд ме е като знам какво ще настане отсега нататък в и около вилата, само защото някой навремето е решил да си топи *** в басейн насред витоша, докато дава мило и драго за добруването на народа.
55
5
 
5
 
! Отговори
генерал на джедаите преди 12 години
аз вила си имам, не се притеснявай за мене. само че моята вила някой я е плащал, а не е построена с държавни пари, понеже на някого му е хрумнало, че е нормално да харчи общото за собствена облага. усещаш ли разликата, полковниче? :D
54
0
 
4
 
! Отговори
мен преди 12 години
айде Цветито да развърже кисията с нашите мангизи и да купи на малкото Боченце площадка за игра. И да не забрави да му остави едни напикани *** че Батето вече се оплака как едни едни женски гащури нямал у спалнята.... мъка мъка мъка, и богатите също плачат.
53
1
 
8
 
! Отговори
стефко преди 12 години
нали голямата борба беше да няма привилегировани и всички да сме равни, що нацвъкаха цяла българия с резиденции, до които простосмъртен не можеше да припари? :D цъкайте още минуси, панелни граждани :D
52
5
 
4
 
! Отговори
стефко преди 12 години
и като не е била лично на тато, а на всичките "богоизбрани", та голямата разлика.
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На търга за къщата са се явили бандит, ***, съдия, прокурор, митничар, полицай, пенсионер-тъст на полицая, БОПаджия, няколко гербероидни калинки героите на новото време, борци срещу мрачния тоталитарен строй и строители на светлото капиталистическо общество. Вива Боко Ил Гранде!
50
4
 
6
 
! Отговори
стефко преди 12 години
както обикновено, характерна селска изцепка на другаря правешки ***. а сега ще го прилапат следващите селяни и ще искат от него да вадят пари, или поне да перат през него. очаквайте новия мол "витоша". въобще, кво значи охранявана вила ВЪВ национален природен парк? долно, просто, глупаво, тъпо, скапано, късогледо, ограничено, тесногръдо, бездушно, та дрънка!
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пациент в комунистическа поликлиника иска едновременно номер за очен и ушен лекар.- И ушите, и очите ли ви болят?- Не, но не виждам това, което чувам и не чувам това, което виждам.
48
0
 
9
 
! Отговори
:) преди 12 години
По време на социализма поканили в България известен японски специалист, който да изчисли за колко време у нас ще настъпи комунизъм. След дълго проучване изследователят казал:- След пет километра!- Как така? - учудили се всички.- Ами ето как - посочил им той лозунга на стената, където пишело: "Всяка петилетка - крачка по пътя към комунизма!"
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
52 go e napisal to4no.
46
1
 
7
 
! Отговори
брей преди 12 години
щях да я купя но няма игрище за футбол само това ме спира ина4е парите ги имам на Спестовна книжка от дядо ми.....
45
2
 
8
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Купувам вилата, завийте ми я в хартийка!
44
1
 
20
 
! Отговори
Парите се въртят преди 12 години
От ръцете на един бивш престъпник вилата ще отиде в ръцете на друг настоящ престъпник с много пари. А парите от продажбата ще идат кой знае къде... нищо че това подобие на вила е строена с парите на обикновените българи.