»зненадващ удар по Boeing след санкциите срещу ћосква

 омпани€та не може да сглоби сво€ 787 Dreamliner заради руски части
17 май 2024 16:45, ѕетър Ѕойчев
71
»зненадващ удар по Boeing след санкциите срещу ћосква
—нимка Ѕ√Ќ≈—

Boeing имаше лоша година, пише UnHerd. —лед като врата на Boeing 737 Max се отвори по време на полет по-рано тази година, компани€та беше подложена на интензивен обществен контрол.

—ега самолетни€т гигант е изправен пред нов проблем: невъзможност да изпълни производствената си цел на сво€ 787 Dreamliner поради липса на критични части, идващи от –уси€.

 омпани€та изглежда е разчитала на руско производство за частта, наречена "топлообменник". —лед като б€ха въведени санкции след руската инвази€ в ”крайна, Boeing се обърна към британски и американски доставчици, но те не можаха да произведат достатъчно количества от компонента, за да отговор€т на изисквани€та на Boeing.

“ози последен акт в сагата със санкциите подчертава още веднъж колко взаимозависима е глобализираната световна икономика, пише actualno. 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


71
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
65
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
’е хе. “ова ли измъдриха умните от Ѕойнг? “о не б€ха пандемии, войни, кризата от 2008,кризата от 1912, разпъването на ’ристос. јбе въобще неща които имат огромно вли€ние на Ѕойнг.  акто и ретроградни€т ћеркурий. “олкова хора уволниха и не обикновени работници и сега самолетите им се разпадат но всички са им виновни.
64
0
 
1
 
! ќтговори
пи€ница мистик преди 2 месеца
јми като UK и —јў не могат да произведат достатъчно количество компоненти, да произвеждат по-малък брой самолети, *** алчните тези от Ѕоинг
63
2
 
2
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 2 месеца
“е и да имаха топлообменници, едни про'с'ти врати не могат да направ€т.
62
1
 
8
 
! ќтговори
ѕро—о“о преди 2 месеца
"—јЌ ÷»»" ?...ƒа бе,да!..-"¬олът рие,на гърба му пада"..
61
19
 
7
 
! ќтговори
—ата Ќј“ќ преди 2 месеца
Ќе се надувайте толкова. Ќе е казано, че никой друг не може да ги произведе, казано е, че на първо време не са могли да произведат достатъчно количество. » технологиите, и машините за това производство, са западни. –уснаците известно време примамваа западн€ците с евтина работна ръка, за да крадат нов-хау.
60
5
 
20
 
! ќтговори
Line of Dreams преди 2 месеца
Ќ≈¬≈–ќя“Ќќ  –ј¬ј–»—“јЌ— »я“ BOEING –ј«„»“ј Ќј „ј—“» ѕ–ќ»«¬≈ƒ≈Ќ» ќ“ »«ќ—“јЌјЋ»“≈ ƒ»¬» ј«»ј“— » –јЎЏЌ—“јЌ÷»!!!...
59
3
 
24
 
! ќтговори
ќбективен преди 2 месеца
Aми и  анада ,ко€то е върл привърженик за санкции срещу –уси€ ,наскоро разреши на завода на ≈ърбъс в страната ексклузивно разрешение за внос на титан от –уси€. ƒори и Ўиши би казал " ...интереса клати феса...".
58
5
 
3
 
! ќтговори
IQ 3.14 преди 2 месеца
ƒо IQ 3.14...от та€ гледна точка, и суперджета на сухой почина преждевременно от сходни проблеми
57
9
 
5
 
! ќтговори
IQ 3.14 преди 2 месеца
то дримлайнера за тва се разпада в полет, щот са аутсорснали производството и они€ са ги цакали по системата "и так сойдет"
56
2
 
27
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ааа къде фон дер лай9н€н€та да каже д€ си извад€т чиповете от пералните
55
2
 
24
 
! ќтговори
»нжинер преди 2 месеца
јз имам хладилник «ил от 1967!“оплообменика е същи€, като на Ѕоинг!
54
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ѕо ‘16, тоже
53
3
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
јз съм учил процеси и апарати на химическата промишленост. Ќастинка руските теплообменници са най-€ките!
52
3
 
32
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
¬сички сме на световните пазари, ¬сички.Ќ≈ можеш да наложиш санкции на друг играч на световните пазари, без да причиниш вреда на всички останали играчи. ј Ќикой вече не поддържа затворен цикъл на производство - да си произвежда всичко сам - от суровините до опаковките. «ападът разчиташе, че ѕутин ще се уплаши и ще се откаже от —¬ќ, затова се направиха на "мъже" със санкциите, но брутално сгрешиха
51
3
 
26
 
! ќтговори
ѕепи Ѕойчева преди 2 месеца
’ахаха,санкциите действат очевидно :)
50
3
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
¬ кра€ на 1930 г., инвеститорите започват масово изтегл€не на банковите си депозити, което довежда до вълна от банкови фалити. ¬ резултат на това започва абсолютен срив на паричната маса. ¬тората банкова паника настъпва през пролетта на 1931 г. ) ѕрез следващите три години (1930 1933 г.) американски€т износ се срива с 64%. ≈стествени€т прираст на населението на —јў в периода на √ол€мата депреси€ р€зко спада. –узвелт съкращава златното съдържание фиксира 35$ за унци€, доларът е девалвиран с 41%
49
6
 
37
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
јма как така,нали уж"***"не можеха да направ€т и един миксер,а пък се оказа че гигант като Ѕоинг не може да затвори цикъла без т€х!
48
2
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 итаеца пита точно теб, жендъра от нпо то на какво да се вози. “ой си н€ма служби и правителствен самолет който никога н€ма да разбереш какво има под капака.
47
2
 
12
 
! ќтговори
…ордан преди 2 месеца
’ахахахахахаха!!!
46
3
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
√ол€мата депреси€ започва в —ъединените щати със започнали€ на 4 септември 1929 година спад в цените на акциите се превръща в световна новина с  раха на ”олстрийт на 29 октомври, станал известен като „ерни€т вторник.»ндустриализираната ¬аймарската република в √ермани€ също страда от кризата. ”величаването на безработицата наред с изплащането на огромни репарации води в крайна сметка до идването на власт на нацистката парти€ на ’итлер през 1933 година.———– и  итай остават незасегнати от кризата