Такситата вдигат цените си

Превозът в София може да поскъпне заради скъпите горива
10 мар 2012 19:02, Бойчо Попов
91
Такситата вдигат цените си
Снимка: архив, Импакт прес груп

Задава се поскъпване на таксиметровите услуги. Причината е в по-високите цени на горивата.

В някои райони на страната, като Кърджали и Хасково, увеличението вече е факт. В София таксиметровите компании също подготвят нови цени на услугата, предаде БТВ.

В столицата работят около 6000 таксита. При едно сериозно поскъпване на тарифите близо 1000 автомобила ще бъдат спрени, заради спад в поръчките. Затова от бранша обмислят плавно поскъпване, което може да стигне до 20-30 процента.

"Ако сега тарифата е 56- 57 стотинки ще стане 70 и няколко. Шофьорите вече финансово не издържат, когато разходите за поддръжка на автомобила се увеличават и ние не увеличаваме цените, шофьорът носи по-малко пари вкъщи", коментира Емил Игнатов - собственик на таксиметрова компания, пред камерите на БТВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: таксита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя Боко е виновен и оня Дянко
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези,които уважават професията си и имат отговорно отношение към нея са на дизел.Честните шофьори,които имат лоялно отношение към клиентите,не лъжат и не мамят,те са на загуба.Шмекери в България всякакви,но начините за справяне с тях не са като се държат изключително ниски цени при този скок на горивата.С престъпността се бори полицията.Да не говорим,че таксита на метан не трябва да има.Но беден народ,какво да се прави.Метанът е опасно решение.
66
0
 
2
 
! Отговори
dona преди 12 години
да се вдигат цените хората от къде ще изкарват пари и те семейства хранят. Всичко се вдига те от къде да вземат пари за коли , подръжка и горива и никой не казва колко изкарват колкото да напълнят гущите на КАТ , ДАИ и други държавни кожудери. Но те трябва да се надигнат и да защитят интересите си и да са вчелните редици на очакващата ни пролет .Ние ще победим
65
0
 
3
 
! Отговори
TAXI преди 12 години
То бива плюене, ама това тука си е направо омазване. НЕ СЕ ВОЗЕТЕ като не ви харесва. Най-мързеливия народ сме и това си е! Трябва да иде на 2 км и си вика такси- еми много ясно, че няма да е евтино. ХОДЕТЕ ПЕША, движението е здраве. А ние "некадърниците" все си имаме редовни клиенти, така че уууу левоо на всички, които не ни обичат. А като се направите на мотика - кой ви прибира????
64
2
 
3
 
! Отговори
крис преди 12 години
тези не ги бърка, на метан са, просто са българи
63
5
 
7
 
! Отговори
мадафака преди 12 години
Никога не се возете на такси! Таксита карат само ***. престъпници и най-големите *** на обществото. Няма по тъпо и нахално животно от бакшиша. Аз си карам колата и ако трябва да се прибирам след като съм пил, ползвам услугата "дринк енд драйв". Вярно е, че излиза по скъпо обаче прдпочитам да дам 30 лева на културни хора, отколкото 10 на някой мазен селски бек. Ако пък трябва да ходя до летището или обратно викам някой приятел да ме закара или вземе оттам.
62
4
 
1
 
! Отговори
of преди 12 години
Тихо беееееее, ***!
61
1
 
9
 
! Отговори
Нашенец преди 12 години
Малко му е на народа това което му се стоварва в последните годиниОт управлението на ГЕРБ му се стъжни - високи цени на ток и ВиК, на парно и газ, на яйца и хляб, на ЖП билети, лекарства, бензин и нафта .... сега и на такситата, а за услугите да не говорим или подслушванията...Само горките му доходи си останаха същитекакто бяха при Тройната коалиция, все едно ГЕРБ не е управлявал за тях, а само за себе си и за това си раздаде бонуси.Нека един ми посочи какво направи ГЕРБ за народ?
60
0
 
3
 
! Отговори
Orido преди 12 години
65..Маани само в БГ да са идиотствата..В USA и Китай ,4 човека требе 2 таксита ,предното място не се използва. Най грамотнте таксита са в Хонг Конг.. самата кола е произведена за такси.Ще се изненадате колко място има :) дори за куфар пред краката на заднатаседлака.. Аз лично чакам метрото до Треминал 2 :) ще се почерпя като го открият.Една жълта линия ще изчезне най сетне.
59
0
 
10
 
! Отговори
н преди 12 години
За пример са такситата във Варна. Те не пипат цените -возят си на левче и си помпят спокойно -независимо от многобройните сигнали.
58
0
 
9
 
! Отговори
КОСЬО преди 12 години
не са проблем цените, ЗАПЛАТИТЕ ПРОСТО ГИ НЯМА!!
57
1
 
3
 
! Отговори
Сърджант и Симпс преди 12 години
В момента цените на горивата намаляват, защо такситата вдигат цените на превозите? Готово ли е обществото за ръст на цените? Не! Макар, че след кризата се забелязва подем, който е съпроводен с инфлация, икономическата логика предполага и ръст на заплатите и пенсийте! Първо да се повишат заплатите в частния сектор с 50 % /в държавния са безумно раздути/, след това логично и лек ръст на отделни цени и услуги, макар, че те са най-високите в Евросъюза! Парадокс! Изобщо България е парадокс
56
3
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
стига ревахте бе шопи нагли... заплатите ви най-високи, такситата ви най-евтини... те и жените ви така...
55
4
 
14
 
! Отговори
стар бакшиш преди 12 години
В крайна сметка таксито не е за всеки ден и за всеки човек - в Сф най-редовно хората си ходят всеки ден с такси на работа - е къде го има това, даже в Манхатън юпитата ползват метрото. Като ви е скъпо си ходете с градския и пътувайте по 2 часа или си купете кола и си я поддържайте и сипвайте гориво за да ви е по евтино
54
2
 
12
 
! Отговори
стар бакшиш преди 12 години
А като ви вдигнаха цените на тока, парното, храните, горивата защо никой не търси сметка за подобряването на качеството на стоките и на услугите, само такситата са ви трън в очите. С какво ви подобриха услугите за тока, за парното ама всеки се натиска и си трае. Докато при такситата има доста разлика (все още има доста неприятни типове) но се върви към сериозно подобряване на услугата - в Сф има 1-2 сериозни фирми от които може да остане доволен човек.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми като дигнат цените няма да се возя.Писна ми да им се радвам на циганиите.Никога не връщат ресто,малките курсове за 3-5 лева за по 4 минути возене сякаш те ми правят услуга а не аз на тях изобщо винаги са някакви кисели сърдити баровци.
52
9
 
7
 
! Отговори
стар бакшиш преди 12 години
сегашните тарифи са от 2006-та год. Тогава метана беше 0,70 лв/кг сега е 1,57 и април ще го вдигнат още, дизелът беше 1,60 сега гони 3 лв. Да не говорим за гуми, акумулатори, части, застраховки - всичко скочи почти двойно! Какво ми говорят някакви *** че нямало основание да се вдигат тарифите - ще се вдигнат и то доста пък който иска да се вози - насила никой не качвам, ще останат 3000 вместо 6000 таксита и пак ще има работа...
51
1
 
1
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
ти чувал ли си за дизелови двигатели бе ***
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
каквато и да е бутилката на газ / метан - на летището са Сонати - и Кадита -нещо пишеш -ама май си взел повече хапчета, аз нямам проблем с 4 куфара, летя всеки месец
49
1
 
7
 
! Отговори
. преди 12 години
ХАХАХАХ да бе щото бях умрял да ме возят *** в миризливи каруци и да ми разказват живота си и да "нямат дребни" от години не съм се качвал на такси и не мисля да го правя , като подобрят качеството си тогава.