Денис Ершов е в бургаската следствена служба

Според източници от МВР той е арестуван, самият Ершов отрича
13 авг 2012 20:06,
31
Денис Ершов е в бургаската следствена служба
Денис Ершов. Снимка: Bulphoto

Петролният бос от литовски произход Денис Ершов е бил арестуван на Летище-Бургас, твърдят за БТА източници от МВР.

Причините за ареста са неизвестни. От следствената служба в Бургас отказват коментар по случая.

Според други източници от МВР Ершов се намира в бургаската следствена служба, като причините за това са неизвестни.

От вестник "24 часа” са потърсили петролния бос по телефона и пред тях той е отрекъл информацията, съобщава онлайн вариантът на изданието.

„Това са пълни глупости! Не съм арестуван!”, отговорил Ершов и прекъснал разговора. По думите му единствената вярна информация, е че Денис Ершов е кацнал с полет на руските авиолинии днес.

Преди месец Ершов продаде дела си от 47,5% в "Петрол холдинг" на Кирсан Илюмжинов и вече не е собственик в българската компания.

През 2000 г. тогавашният директор на Националната служба „Сигурност” ген. Атанас Атанасов издаде заповед, с която на Ершов бе наложена административна мярка „отказ за влизане в страната” за срок от 10 години. С него същото наказание получиха израелският бизнесмен Майкъл Чорни и още трима руски граждани. Мотивът на службата бе, че представляват заплаха за националната сигурност.

Четири години по-късно Софийски градски съд, а след това и Върховният административен постановиха, че забранителната заповед срещу Ершов е нищожна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
24
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Има ли нещо руско-болшевишко в името само бой, е.ан и задължително затвор,тази нация е доказано престъпна и пиянска и продължава да доказва това.На тоя физиономията му е на сибирски пандизчия и алкохолик,какво остава характерът му да не е на такъв,няма такава възможност.
3
15
 
22
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Ти къв си му на Борисов? Счетоводител, мей би, та ги знаеш тези работи кой му се отчел и кой не? Или може би Кутев услужливо ви подсказа, че е така...
2
1
 
30
 
! Отговори
БГ. преди 11 години
ДНЕС БГ-Най-актуални както винаги и винаги от центъра на събитието.Човека го задържаха ,след това го пуснаха с връчена призовка,даде няколко интервюта и вие сега се сетихте.
1
25
 
29
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Бой бат Бойко! Бой по ***!