Булгаргаз предложи по-ниска цена на газа от октомври

Офертата към ДКЕВР е за понижение с 0,67% спрямо предходното тримесечие
10 сеп 2012 17:23,
46
Булгаргаз предложи по-ниска цена на газа от октомври
Снимка: архив Reuters

Българската газова компания „Булгаргаз“ предлага цената на газа да се намали с 0,67% през четвъртото тримесечие на годината спрямо предходното, става ясно от съобщение на сайта на държавната компания.

Държавният доставчик отправи предложение на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) от 1 октомври да утвърди цена от 728,34 лв. за хиляда кубически метра за четвъртото тримесечие на 2012 г., което представлява понижение от 0,67 на сто или 4,89 лв./1000 куб. м. спрямо предходното тримесечие на тази година.

Съгласно Наредбата за регулиране на цените на природния газ на всеки три месеца "Булгаргаз" ЕАД, дъщерно дружество на Български енергиен холдинг, изготвя и внася в държавната комисия предложение за утвърждаване на продажна цена на природния газ.

От държавната компания допълват, че предложената цена не включва недовзети от „Булгаргаз“ приходи от предходни периоди. Предложената цена отчита договореното с руската страна намаление на доставните цени на природния газ, се посочва още в съобщението.

Миналата седмица председателят на енергийния регулатор Ангел Семерджиев заяви, че ако от „Булгаргаз” бъде предложено намаление в цената на газа, то ще бъде прието с удоволствие.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
4
 
! Отговори
+ преди 11 години
Последното понижение на цените беше + 20 стотинки отгоре за 1 седмица..от 1.15-7 в момента е 1.34-7. От рак да умрете дано *** гадни !!
43
1
 
4
 
! Отговори
Донев преди 11 години
Ако не беше гроб, понижението щеше да е с 67%. ама кой ни е виновен че вярваме на доказани престъпници?
42
0
 
2
 
! Отговори
Месия преди 11 години
Чакаме, значи, драстично поскъпване!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това вероятно е "бонус Уорлик" на "Булгаргаз" !
40
8
 
0
 
! Отговори
Иван преди 11 години
33: ГЕРБ ще управлява още един мандат - единствени са и най-добри при това.Желанието на всички да се обединят срещу ГЕРБ е ясен знак че на всички им е секнало кранчето и реват като боги.Бойко е велик ! Хайде сега готови с лайнометите !
39
0
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
АХ ТИ МРЪСНИКО,що говориш за самоубийство!!!!!!!!!Бойко да премахне посредниците-КАК ЩЕ премахне себе си антихрист грешен!
38
0
 
6
 
! Отговори
уса преди 11 години
Крадете ли ,крадете, бедния български народ.Да ви приседне ,дано -еничари продажни!
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радвай се народе Бойко намали газта с 11%, Булгаргаз иска 0,67% намаление. Другата седмица Бойко като премахне и посредниците като премахне и Булгаргаз всичко като вземе да минава през него в устата му ще влиза и от *** безплатен газ ще раздава това и през комунизма го нямаше пък някой ми сравняват Боко с Тодор Живоков, Бай ви Тошо ряпа може само да яде покрей СВОЯ привърженик и охранител Бат ви БорЮ Промоцията ...
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЕЛИ 0.67% !!!!!!! намаление
35
0
 
11
 
! Отговори
... преди 11 години
Сега очаквайте във вечерните новини медиите масово да превъзнасят политиката ни и конкретно героят на България- Боцко, а той да се гледа по новините и грам да не усеща народната любов- към него, и към неговата мама най- вече!
34
1
 
17
 
! Отговори
коко преди 11 години
никога пповече ГРОБ,ГРЕБ ГЕРБ.
33
0
 
12
 
! Отговори
пепи преди 11 години
То няма и с една стотинка бе в гроба да си ги занесете.Семерджиев който съм проклел е умрял.
32
0
 
10
 
! Отговори
! преди 11 години
Мен ще ми е срам да го помисля това невероятно намаление, камо ли да го произнеса на глас! Мозъкът на Семерджиев сигурно пуши от непосилните сметки!
31
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и да въртят и да сучат, ГЕРБ отива на бунището на историята - да заеме достойно мястото си до НДСВ. Борисов предаде вота на избирателите си. Щеше да премахва посредници, а той самият стана посредник, щото усети колко е сладко да имаш власт.
30
0
 
12
 
! Отговори
уса преди 11 години
Така е със тока ,горивата,храните,лекарсвата всичко вдигнаха ,само заплатите не вдигат -гадове ниедни.Тази статия има някакво обяснение на нещата- bgsviat.narod.ru/BulgAria_koqto_izgubihme.htm
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има само един изход от задъдената улица , който се състои в национализация на естествените монополи.Но за такава опрецаия ще са ни необходими отговорни политици и патриоти и мениджъри с успешни проекти зад гърба си.
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви пикая на намалението, цялата работа на това правителство е такава, а помните ли първите дни на мандата: ние ще махнеме посредниците на тока и газта и ще намалим цените ,май вие станахте посредници и увеличихте цените. Оставка и съд за герб.
27
0
 
8
 
! Отговори
перо преди 11 години
Или по конкретно.С един кинт по евтино.Честито.
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Булгаргаз го купува от руснаците за 100 долара и го продава на българите за 500 долара. Това е най-сладкия бизнес - нищо не произвеждаш, само купуваш от производителите евтинко и го продаваш на баламите скъпо и прескъпо. Разликата отива в джоба на видни български политици и бизнесмени, а не в държавната хазна. Да ви е честит новият обществен строй, братя българи!
25
0
 
25
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
и тая далавера лъсна. след като 3г. ГРОБ позволи на в.златев и лукойл да си развяват коня и да направят несметни пари (накъде повече?!) на наш гръб в края на мандата се оказа че МОЖЕЛО цената да е по-ниска. *** *** уморихте народа *** скапани после ревете че имало айдуци ще има и тепърва ще има ако продължавате да се подигравате с изнемогващите хора!!!