Булгаргаз предложи по-ниска цена на газа от октомври

Офертата към ДКЕВР е за понижение с 0,67% спрямо предходното тримесечие
10 сеп 2012 17:23,
46
Булгаргаз предложи по-ниска цена на газа от октомври
Снимка: архив Reuters

Българската газова компания „Булгаргаз“ предлага цената на газа да се намали с 0,67% през четвъртото тримесечие на годината спрямо предходното, става ясно от съобщение на сайта на държавната компания.

Държавният доставчик отправи предложение на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) от 1 октомври да утвърди цена от 728,34 лв. за хиляда кубически метра за четвъртото тримесечие на 2012 г., което представлява понижение от 0,67 на сто или 4,89 лв./1000 куб. м. спрямо предходното тримесечие на тази година.

Съгласно Наредбата за регулиране на цените на природния газ на всеки три месеца "Булгаргаз" ЕАД, дъщерно дружество на Български енергиен холдинг, изготвя и внася в държавната комисия предложение за утвърждаване на продажна цена на природния газ.

От държавната компания допълват, че предложената цена не включва недовзети от „Булгаргаз“ приходи от предходни периоди. Предложената цена отчита договореното с руската страна намаление на доставните цени на природния газ, се посочва още в съобщението.

Миналата седмица председателят на енергийния регулатор Ангел Семерджиев заяви, че ако от „Булгаргаз” бъде предложено намаление в цената на газа, то ще бъде прието с удоволствие.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
16
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Щом не горят парламент, министерства и офиси на монополисти, значи си заслужаваме всичката гавра и подигравка! Уж намалението от 11% е със ЗАДНА ДАТА, а реално няма никакво намаление, нито на минал период, нито сега! А най-вероятно ще има 5-10% увеличение следващото тримесечие! Ами то така могат да обявяват всеки месец "намаление 11%" и после като сметнат и калкулират да има постоянно увеличение 5-10%, ама трябва да пляскаме, нали? Добре ли е? Баси гротеската!
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ние пък искаме НАМАЛЕНИЕ на народните представители с 50%. Така и така не вършат никаква работа, само разходи по тях. Тая се е видела, че ще си страдаме от управляващи и няма оправия.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" понижение с 0,67%"!?!?!?! Много бре!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те предлагат 15 % намаление на цената, ние правим контра предложение - намалението да е само 10 %, но да се запази търговската тайна по договора, след което: "Държавният доставчик отправи предложение на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) от 1 октомври да утвърди цена от 728,34 лв. за хиляда кубически метра за четвъртото тримесечие на 2012 г., което представлява понижение от 0,67 на сто или 4,89 лв./1000 куб. метра".
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега Асфалт Паша ще ореве орталъка ...как свалил цените на газа с цели 0,67 % . Браво Боко Браво ...само не забравяй да споменеш как го вдигна с 20 % преди това
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важното в новината е "НАМАЛЕНИЕ", какво значение имат там някакви си цифри.Това е като "ЗАЛИТЕ" дето са ги построили - става сума за 1, ама няма значение, "МАГИСТРАЛИ", макар че става дума за няколко парчета от магистрали и други такива.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
namalenie da e 0.00067\ po lesno zA TIQ MIZERNICI
17
0
 
6
 
! Отговори
уса преди 11 години
Защо ,все на нас ни се падат такива управляващи-я по добре ,да ходят при македонците,нека тях да ги лъжат,както си искат,не на нас тея номера от селски вечеринки!!
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
т.е увеличават цената с 10.33% ако се вярва на намалението на боико от 11%супер нагляри
15
0
 
26
 
! Отговори
sante_dog преди 11 години
Тука яко ни клатят... Пролетта увеличиха газта защото нямало намаление. Сега има намаление но не връщат старта цена а свалят новата с 0.67%. Т.е - доставната цена на газа е по ниска, но на практика крайната е по висока? Защо Серсемеджиев? Блажиш ли блажиш ли?
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На това му се казва предизборна политика. Понижават цената с уникалните, неповторимите, невероятните - 0.67%. Как ли са го изчислили не знам, но очаквам съвсем скоро заплатите да се покачат с умопомрачителните 0.31%, а бензина, тока и парното с нови 10%. Тия съвсем почнаха да се гаврят с народа си.....
13
0
 
23
 
! Отговори
уса преди 11 години
До кога ,ще лъжете народа -само далавери правите-еничари мръсни,ограбихте бедния и изтормозен народ.Хайде спрете се вече,не се ли оядохте !!
12
0
 
14
 
! Отговори
егати? преди 11 години
Това ми звучи :"Сезонно намаление на стоките -50%",...в Бе-ге ,от 40 лева ,......на 50 лева ,...айде --НИЦ?
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали цената на газта беше 700 долара , а то се оказа в левове ,при това крайната цена.energy.eu Най-ниската цена за природен газ в ЕС плаща България заедно с хлевоустите приебалти.Освен това синьото гориво заема нищожна част в енергопотреблението на България около десетина процента,другите енергийни източници ток,въглища ,дървесина вдигат инфлацията у нас.
10
0
 
17
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
А как да им повярвам на ГЕРБ на следващите обещания? МЪЖКО ДУПЕ ВЕДНЪЖ СЕ Е... ОК ли е др. Борисов и клика ?
9
0
 
17
 
! Отговори
Блюки преди 11 години
Тия *** гаврят ли се с нас? Това ли беше, бе Делянчо, толкоз се хвали, че смъкнахте цената, та това ли беше 0,67%, че браво бе, спести ми за една дъвка месечно. С тая дъвка след това ще залепя плаката на Вожда в на входната врата, че да види света, благодарение на кого просперирам. Бойко, като му дадат заповедите от Израел, ще се похвалили за постигнатото, ще каже ли колко е сторил, ще метли малко ла*на по тройката? Сигурно, все пак тия 0,67% той лично ги направил, с своя език е близал гъ*ове.
8
0
 
16
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
И нещо друго казано от управляващите преди седмици - министъра на икономиката се кълнеше, че бензина няма да стигне 3 лв., на места вече е 2.80, хайде да хванем бас, ще или неще стигне, приемам залагания.2
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
0,67%! О, Бащице, не заслужаваме твоята щедрост.
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде сте герберастчета да се фукате с "успеха" на вожда, *** маймуни!!!!!!!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Офертата към ДКЕВР е за понижение с 0,67% спрямо предходното тримесечие"-Е...х ти мръсната, гадна и долна подигравка с хората!!!!!!!!!!