Станишев щял да пази ВМЗ от приватизация

БСП ще търси подкрепа от опозицията против ваденето на фирмата от списъка
26 яну 2013 17:32, Бойчо Попов
209
 Станишев щял да пази ВМЗ от приватизация
Снимка: БТА

„Ще разговаряме с всички опозиционни групи в НС, за да се противопоставим на изваждането на ВМЗ от забранителния списък“, заяви днес лидерът на БСП Сергей Станишев на среща с работници от ВМЗ, която се проведе в Радиното училище в Сопот.

Бившият премиер е на посещение в града по покана на работниците от ВМЗ, предава БТА.

Според Станишев решението на правителството да извади завода от забранителния списък води до бърза приватизация със съкращаване на хора.

„Ние сме против, защото това е бягство от отговорност“, подчерта лидерът на БСП. Според него подобно предприятие не може да съществува без ясни държавен ангажимент и политика. „Радвам се, че бяха изплатени заплатите, но това не решава целия проблем“, смята Сергей Станишев.

Миналата седмица НС прие на първо четене промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с който се изважда ВМЗ-Сопот от забранителния списък за приватизация. От 86 депутати, участвали във вота, за бяха 76, 8 гласуваха против, 2 въздържал се.

Като „политическа и икономическа поръчка“ Петър Мутафчиев от БСП определи промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с които се вади ВМЗ-Сопот от забранителния списък за приватизация.

Стачката във ВМЗ Сопот приключи вчера, след като за заплати бяха преведени близо 4 милиона лева. За сумата се разбра от думите на премиера Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерски съвет, на който присъства и министърът на икономиката Делян Добрев. Парите са дошли от изпълнена преди време поръчка за чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
83, аз Ви адмирирам!
89
0
 
0
 
! Отговори
до 106 преди 11 години
образвай се малко СопотНаселение: 9 544 БългарияНаселение :7 364 570
88
0
 
2
 
! Отговори
ZARSTVO BALGARIA преди 11 години
V ZARSTVO BALGARIA Balgarskite Podanizzi Sa Bili Nai-CHestnite i Trudolubivi Hora v Evropa,i Edni OT NAI-Bogatite... Идеята на Европа е, България да бъде икономически слаба страна от Третия свят (без нефт, газ, АЕЦ, собствено производство) с евтина работна ръка, евтин алкохол, евтини жени и достъпен туризъм...TOVA se GARANTIRA ot NEZAKONNATA republika,S FALSHIVIA "referendum"1946 godina,KOGATO BOGATOTO ZARSTVO BALGARIA e NASSILSSTVENO ZAMENENO ot ZZALKA i MIZZERNA republika na ZZLOTO...
87
1
 
12
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
Станишев щял да пази ВМЗ от приватизация?!А кой ще пази България от Станишев?
86
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Утре в Сопот:Гласували: 98%За АЕЦ: 94.5%Против АЕЦ: 5.5%
85
2
 
7
 
! Отговори
Гарамел преди 11 години
Вие кво си мислите, че Русия е в ръцете на руснаците, грешка еврейте и дърпат конците.
84
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Това нагло дребно човече се вре навсякъде и е компетен за всичко! Нито е работил, нито е служил в казармата! Абсурдното е, че е бил премиер на държава!
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
THEXITE TIKBI HE HTAT
82
3
 
1
 
! Отговори
Гаргамел преди 11 години
Всичкия тоя фарс е бягане от сериозната безработица в Бг. И с ВМЗ избягват тази тема, няма да съм изнинадън ако до изборите не е свършило театрото.
81
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кажи му комунист и по друг начин не го обиждай , по нагло и нахално същество от тях няма на земята , сега изчакаха да се намери поне временното решение със заплатите и веднага се изтипанчиха с чужда пита помен да правят
80
4
 
10
 
! Отговори
Българи преди 11 години
Народе на България страната има нужда от вас за последен път да убием триглавата ляма БСП ДПС И Г-жа Кунева с бюлетина в ръка да вървим към европейско бъдеще на България а не към Комунистческото-Османо-Турско минало
79
2
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
И как ще го пази със *** ли си?
78
3
 
12
 
! Отговори
Другарче преди 11 години
По какво си приличат Станишев и "ало" измамниците? -Лъжат бабичките.
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя даже и в казармата не е служил
76
0
 
4
 
! Отговори
AZ преди 11 години
EII KVA SNIMKA BE !STANI6EV ZAEDNO S BEZMALNIQ PLAMEN4O SLAVOV .I ZA6O DOSEGA NE POMOGNAHA NA TOZI ZAVOD .AZ SAM OT TOZI RAION I MOGA DA VI YVERQ ,4E VAV VMZ NQMA RABOTA OT GODINI.JENITE SE SPYKVAT OT PLETKI I KLYKI ,A MAJETE PIQT PO 2-3 BIRI S KEBAP4ETA NA KAFETETA PRED PORTALA V OBEDNATA PO4IVKA .I TOVA E OT GODINI .TOVA VIDQ LI GO PLAMEN4O SLAVOV --VE4NIQ DEPYTAT OT BSP ,KOITO E KARLOVEC .I PROSTITE SELQNI OT TOZI ZAVOD ZA POREDEN PAT 6E SE VARJAT NA LAJITE NA STANIGEI.
75
7
 
2
 
! Отговори
Гаргамел преди 11 години
Стани-геi майка му е еврейка и няма нищо общо с Русия. Не вдявате ли как ГЕРБ и БСП ни играят театър с ВМЗ. Работещите май здраво са зомбирани щом не згряват.
74
5
 
14
 
! Отговори
до 89 преди 11 години
Много си прав.Крайно време е БСП да си признае,че е партия на Русия в България.А за комисионите и децата го разбраха.
73
8
 
13
 
! Отговори
TankoBG_ преди 11 години
*** без трудова книжка обикаля работници след като ГЕРБ им изплати заплатите.
72
5
 
7
 
! Отговори
до 86 преди 11 години
Ние не сме на луната.Безработицата в у нас е 12,9%.Знаеш ли колко е в другите съседни нам страни?Това е разликата.Ако беше тройната коалиция и ние щяхме да сме така.
71
3
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
На Борисов лук,на Станишев пита - с една дума с чужда пита помен прави,научил си е урока от говедаря прекарвал кравите от единия баир до другия .