Русия с най-много молове до 2 години

Тя ще изпревари Франция, която сега е лидерът по търговски площи
Обновена: 24 май 2013 14:44 | 24 май 2013 14:43, Камелия Цветанова
35
Русия с най-много молове до 2 години
Тази година инвеститорите ще открият нови близо 2,9 млн. кв. м търговски площи. в Русия. Снимка: Ройтерс

До две години Русия ще излезе на първо място в Европа по обем действащи търговски площи, прогнозират от консултантската компания  Cushman & Wakefield, цитирани от Ведомости.

В момента европейският лидер по площ на моловете е Франция с близо 17 млн. кв. м, а на второ място е Великобритания с обща площ на търговските центрове от 16,47 млн. кв. м. Русия е трета с площ от 16,47 млн. кв. м.

Само тази година обаче инвеститорите в търговски имоти планират да открият нови близо 2,9 млн. кв. м търговски площи в молове. Това представлява почти една четвърт от всички проекти в Европа, планирани за откриване през настоящата година, посочват експертите.

Консултантите очакват, че не повече от 1,6 млн. кв. м търговски площи в руски молове ще бъдат пуснати в експлоатация до края на годината, тъй като почти няма случай, в който първоначалните планове на инвеститорите да се реализират в срок.

На този фон обаче плановете на строителите във Великобритания изглеждат изключително скромни – само за 325 хил. кв. м нови площи, а във Франция се планират за откриване близо 1,4 млн. кв. м. с тенденция да продължат да намаляват.

Експанзията на моловете в Русия се движи основно от строителството в големите регионални центрове, отбелязва изданието. Около 70% от новостроящите се търговски центрове се намират извън столицата Москва, чийто пазар започва постепенно да се насища.

През миналата година самите търговци, стъпили за първи път на руския пазар в някой московски мол, нямаха желание да се разширяват. Сега обаче се наблюдава точно обратното, като някои брандове се насочват и към по-малките населени места.


Въпреки активното строителство на нови търговски площи, Русия остава далеч зад Китай по този показател. Само в Чънду през следващите три години предстои да излязат на пазара близо 3 млн. кв. м нови молове, а в Тиендзин – малко над 2 млн. кв. м.

Още икономически новини четете в Investor
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: моловеРусиялидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
0
 
! Отговори
Taro stalin преди 10 години
До всички в *** -ще лижете американски *** и турните ще чуКат до края на света.
27
0
 
3
 
! Отговори
До дон Педро преди 10 години
До mario.fu.90Аз не подкрепям обратните! Великодушно ги оставям да живеят, а не като при Хитлер да ги морят в концлагерите. Стига да не манифестират толкова. А ти точно това правиш, Гей-Люсак, пардон Гей-ПроSтак. Бих те нашибал, не това бе, за което се надяваш! А през устата за "***", "лижете мъдурите" и други мисловни бисерчета! Русия е велика, независимо от чревовещатели като теб! Великият Казандзакис е писал, че православие ще има, докато я има Москва. Изостанали? Имате Street vew.
26
2
 
7
 
! Отговори
Лаф - моабет преди 10 години
Един малко известен у нас факт е, че гей организациите по света често мобилизират своите членове срещу държави за които се смята, че не им предоставя достатъчно права (привилегии).Русия е един типичен пример за това. По отношение на нея подобни действия в нета се засилиха след гласуването на закон забраняващ гей пропагандата сред децата. От тогава всяка статия за Русия се съпровожда и от яростни атаки в мненията(форумите) под нея.
25
10
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Достатъчно е да проверите индексите и ще разберете,че Русия е на последните места по свобода на словото и въобще по свобода.Достатъчно е да кажеш нещо против партията и си в затвора или в Сибир.А свободата е най-важното.Не ме интересува какви военни паради прави Русия,колко е голям червения площад,колко са умрели в световната война,като свободата не е налице.Същото е и с комунистически Китай,всички го хвалят какъв растеж има,но забравят че това е една върла диктатура и затова няма да измести Сащ
24
10
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Тъпата ви русия или алкохоландия е на изчезване и ще се сгромоляса бързо...какво ми я хвалите,тя ли ще е партньор на България? На такава голяма територия живеят 140 милиона и произвеждат един трилион БВП. За сравнение в Европа ,която е 1/4 от територията на русия живеят 600 млн. и произвеждат 14 трилиона БВП. Русия е жалка посттоталитарна псевдомонархия без свобода на медиите и плуралистично общество,като затъва все повече в средновековието. По всички показатели е зле - ИЧР,свобода на словото...
23
9
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
до 24Хората в България живеят средно до 74 години ***.А колкото до тъпите *** - жалка история,лижете мъдурите на оня Путин диктатора...
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До mario.fu.90защото хората в България живеят много по дълго ,до 40 - 50 години
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До boboМомчeнце, много са ти стари данните, чак ***. Към 8.5.2013 средната нетна заплата в Русия е 782$, като в над 10 града в Сибир и Далечния Изток и над 1500$. Най-ниска - в Дагестан - 436$.В Киев - 431$В Букурещ - 520$В СОФИЯ -536$В Пекин 742$В Мексико - 752$Във Вилнюс - 790$В Рига - 812$Във Варшава - 821$Сега да чете striker:Човече жалко, Русия е световен износител на мозъци, особено за САЩ. При конструирането на F-35, янките са получили големи консултации от Яковлев"
20
14
 
6
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
до 5Като са им толкова високи заплатите ,защо живеят до 64 години?
19
2
 
20
 
! Отговори
yoyo:) преди 10 години
а в България трябва да е обратното! Трябва да се спре стоежа на молове и да се наблегне повече за строителството на работни места за хората а не само молове.. ако няма пари кой ще пазарува от тия молове
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Rusnazite sa nai bogatite turisti v sweta.
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам злобните коментари по адрес на русначите, оставам с убеждениято, че добре са ви онодили? А да не би да ги мразите, защото са ви пропуснали?Омразата май е единственото нещо, което може да ви обедини!
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Чехия руснаците влагат пари като купуват дворци, вили и други луксозни имоти. По строежите бачкат украинци.
15
18
 
11
 
! Отговори
nikola преди 10 години
Да много са добре,затова в Чехия е пълно с руснаци по строежите.Чехите са с класи с по добър живот от руснаците.В Прага съм разговарял с червените и казват,че само Москва и Ленинград са добре,всичко останало е пълен леш.
14
12
 
20
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
На времето затрупвахме СССР с басмяни роклички , дебели кисели краставички, цигари Родопи ,БТ и Ту 134. Еееее,сега ако бяхме в по добри отношения с Путина , пак щеше да има , за всяка Мамашка- басмяна рокличка. Опа , и за всеки мужик - бренди Слънчев бряг. Моловете , щеше да пращят от наш стоки :))
13
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените ***, що не сте изроптали още Отключить центры! Они проводить гнилой капитализм! АХАХАХАХАХ
12
24
 
17
 
! Отговори
dreme mi преди 10 години
Да хванат да се научат първо да карат, че всеки ден им гледам нови и нови клипове с безумните им катастрофи в youtube. Тия не признават спирачка хахаха
11
4
 
22
 
! Отговори
Shop преди 10 години
до 5 Е като един български гъзар не може да пие една бира в Москва, каква файда, че пенсиите им са 800 лева?
10
2
 
36
 
! Отговори
Огнян Дойнов преди 10 години
Аз помня времето, когато МОЛ означаваше просто "материално-отговорно лице"
9
10
 
19
 
! Отговори
Жерар Депърдио преди 10 години
аз за кво мислите се изнесох в Росия?