Заради политическа нестабилност ще ни намалят кредитния рейтинг

Чобанов: Работата по бюджета за догодина започна
Обновена: 13 юни 2014 20:54 | 13 юни 2014 20:38, Анисия Иванова
19
Заради политическа нестабилност ще ни намалят кредитния рейтинг
Петър Чобанов. Снимка, архив Булфото

Заради политическата нестабилност може да бъде намален кредитният рейтинг на страната ни. Това каза в интервю за "Дарик" финансовият министър Петър Чобанов.

Въпреки че всички макроикономически показатели на страната ни са много добри, подобрява се средата за правене на бизнес и се увеличава вътрешното потребление, вероятно "Стандарт енд Пуърс" ще намалят рейтинга ни, допълни министърът.

"В края на миналата година казаха - ако политическата нестабилност продължи, ние ще намалим кредитния рейтинг. Рисковете за това да бъде намален кредитният рейтинг, поради политическата нестабилност, са по-високи, отколкото бяха в края на миналата година. Възможно е да има подобно негативно решение на S&P - те по принцип са консервативна рейтингова агенция. Те дори намалиха кредитния рейтинг на САЩ", коментира Чобанов.

По думите на Чобанов забавянето на някои реформи заради политическата криза може да се отрази негативно на икономическото развитие.

"Към момента нямаме негативно отражение върху икономическото развитие, напротив. Ако гледаме бизнес климат, потребителско доверие, самият растеж на потреблението, инвестициите - говори, че се случва точно обратното. Бизнес средата се подобрява, започва да се инвестира, започва да се създават нови работни места, което увеличава потреблението на хората и оттам расте брутният вътрешен продукт", анализира министърът.

Той отказа да посочи от бюджетна гледна точка коя е най-подходящата дата за предсрочни избори, но бе категоричен, че работата по бюджета за следващата година вече е започнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заради *** ще ни намалят рейтинга пъпчивко и заради майките на ***, които те назначиха и които ни управляват.Ако те не си бяха отваряли краката на времето, всичко щеше да е наред сега.
8
0
 
9
 
! Отговори
Рейтингьор преди 9 години
Не, бе, ***, само като те видят и ще ни премахнат рейтинга изобщо.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пропаганда
6
8
 
0
 
! Отговори
Кой? - той! преди 9 години
Тиквата! ТИКВАТА-А-А...
5
0
 
18
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Каква е тази идио***ска снимка ?Цяла година това ни беше финансов министър?
4
2
 
19
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 9 години
ЧОБАНОВ И ОВЧАР НЕ МОЖЕ ДА Е !!
3
0
 
23
 
! Отговори
Dada преди 9 години
Тоя толуп какво е работил преди да стане министър,някой знае ли.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво излиза, че пак те не са виновни, а останалите, че причинили политическа нестабилност.Тези са тоталните...вече нямам думи.
1
1
 
25
 
! Отговори
...... преди 9 години
не ви трябва рейтинг,само кредити да теглите,скапаняци