Системата на мобилния оператор Vivacom се срина

Оттам обясниха, че има проблем само с достъпа до интернет
Обновена: 6 яну 2015 17:00 | 6 яну 2015 17:00, Елена Кирилова
58
Системата на мобилния оператор Vivacom се срина
Снимка: Reuters, архив

Системата на мобилния оператор Vivacom претърпя срив. Причината за случващото се са технически проблеми с достъпа до интернет, потвърдиха от компанията пред Investor.bg.

“Поради технически причини в момента има затруднения с достъпа до интернет услугите на VIVACOM в страната”, гласи съобщение, публикувано на официалната Facebook страница на оператора.

От Vivacom благодарят на потребителите си за разбирането и обещават проблемът да бъде отстранен в максимално кратки срокове.

В момента сайтът на компанията не е достъпен, а част от потребителите сигнализират под съобщението във Facebook за проблеми и със самите обаждания.

Случаят бе използван от конкурента на Vivacom - Telenor България, който сподели във Facebook профила си за техническия проблем в мрежата на конкурента.  

В понеделник и друг мобилен оператор срещна затруднения със свои услуги.

Клиентите на Mtel, ползващи нейната цифрова телевизия в цялата страна, сигнализираха за смущения и дори за липса на сигнал.

„Нямаше срив, а само затруднение в рамките на два часа“, коментираха от отдела за корпоративни комуникации на компанията пред Investor.

По думите на представителите на оператора на услугата влияят метеорогологични условия и други външни фактори. Конкретната причина за случилото се вчера обаче не бе посочена.

По думите на представителите на Mtel екипът на компанията е реагирал бързо, за да отстрани проблема.
И днес обаче потребители на мобилния оператор се оплакват в корпоративния форум, че нямат сигнал.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 9 години
виваком моля оправете си тегленето срамно е бяхте наи добрите сега сте наи зле или китаицката технология е на разпад
51
2
 
3
 
! Отговори
СС преди 9 години
Виваком са един надут балон, който много скоро ще се спука. Правиха промоции като обезумели да привличат клиенти, но това е пълна лъжа. За малко и аз да се подлъжа и да се включа, но от бивш техен служител разбрах че 99% от рекламата им е лъжа, човека е напуснал точно затова, защото му писнало да го принуждават да уговаря хората за нещо, което всички били наясно че не е истина. Ето, нещата започнаха да се случват
50
2
 
3
 
! Отговори
Много си прост преди 9 години
До азЕстествено, че се влияе от метеорологичните условия. Първо се поинтересувай, после пиши. Празноглавец...
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за това са виновни воените.те и Златния Орфей закриха.....
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия от Теленор не знам какво злорадстват, като и те (Глобул) са пълен т...к.
47
2
 
3
 
! Отговори
Сульо преди 9 години
До силистраНе лъжи ! Тия от нетуоркс са големи дървета и не дават толкова канали за тази сума както си писал. Да не си им рекламен агент? Аз бях към тях напуснах ги с гръм и трясък и съм с местния доставчик Истър. При тях като нямя нет поне знаем защо е и кога ще тръгне, но рядко няма.
46
2
 
9
 
! Отговори
diko.jelev преди 9 години
Тотална лъжа. ТВ услуга нямаше над 12 часа. А вечерта нито *88, нито 0800 200 11 работеха. Толкова да са заухави.... нямам думи.
45
2
 
2
 
! Отговори
do 49 преди 9 години
evalla jiv i zrav badi ulu4i desetkata ot parviq pat
44
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли кой да спре нета за месец или два? Да видите как ще се увеличи раждаемостта :)
43
1
 
1
 
! Отговори
gost преди 9 години
intresno mie pak kazwat nema a drugite de sa podwlastni na wiwakom te kak imat dane bi ot gospod da go imat osobenno tiq po kabela deto edin zahranwa ne znam si kolko abonata men mie 4udnoto4no tozi edin pak kak e po silen i ot wiwakom ne znam
42
1
 
3
 
! Отговори
БАЙ МИТЮ преди 9 години
И КОЙ Е ВИНОВЕН ПИТАМ АЗ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ
41
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма работа че нямало нет 1 час.Големи женчовци сте бе.Тая и моята орева планината, нямала нет. Горката било и тъпо.Ама така сте се изнежели че няма на къде.Зомбита
40
8
 
3
 
! Отговори
ТВ преди 9 години
Теленорът Ми е много по-добър от Вивакомът Ти и от МобилТелът Ти... а как стават тия акции организирано, няма как да разберем, защото и теле..-ът ми е много по-добър от проКУРатурат ти...
39
4
 
5
 
! Отговори
ДОБРОЖЕЛАТЕЛ преди 9 години
БТК,това дърво за тебе е!!!!:)))
38
6
 
12
 
! Отговори
аз преди 9 години
срина се и мобилната, и стационарната телефонна услуга може би за 2 часа! Времето е виновно! ***! а за кво взимате тия безбожни такси, ве? Молете се да е хубаво времето , щото иначе ще се затрудни движениетоако на клиентите към касите -и тогава - трагедия!
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заслужава и главата да му откъснат на тоя гад. Чрез него руските марионетки задължиха държавата с 3 милиарда. Ше види той една частна собственост.
36
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 9 години
По думите на представителите на оператора на услугата влияят метеорогологични условия и други външни фактори -СМЕЕЕХ!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментар от Европа-Какво е това да няма?ДА няма ток,да няма интернет,зимата да ни изненада и т. н. и т. н.!!!
34
2
 
17
 
! Отговори
Yakov преди 9 години
"Касата на финансовия благодетел на ДПС се е поизпразнила след опоскването на "Булгартабак" и спирането на кранчето на "Водстрой" и сега е време да се търсят нови активи за разграбване като "Петрол" и "Виваком", казва бившият шеф на надзорния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев".Не вярвам да е пророк! Ама може и да е познал!
33
3
 
11
 
! Отговори
вивакомец преди 9 години
Проблема е в нарушена цялост на международно трасе и затова засегна и международните разговори.Интернет нямаше от 15.30. до 17.00 за обикновените абонати.За големите корпоративени клиенти и мобилната мрежа за няколко минути,за по малките до час ,час и половина.Свързаността е възстановена по алтернативни трасета,поради нарушената цялост на основното.Свързаността към кол центровете бе нарушена поради претовареност на системата.Поздрави